Наскоро Syma изкараха нов дрон който е подобрена версия на всепознатия Syma X5SW дрон. Дронът е с добавен барометър, който му позволява сам да си пази височината на която го оставите, което от своя страна го прави много лесен за управление от деца и начинаещи пилоти.

Също така е с нови цветове като се предлага в бяло с зелено, и синьо с черно.

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Характеристики на ДРОНА:

 • Размер на дрона: 330 x 330 x 110мм (с монтирани протектори за перките)
 • Диагонално разстояние между моторите на дрона: 230мм
 • Полетни предимства на дрона:
  • Пазене на височината
  • Дигитален компас(Безглав режим)
  • 3D флипове и лупинги
  • 2 полетни скорости(Бърза и бавна)
 • Размер на мотора: 8мм
 • Тегло: 127гр. (с вкл. батерия, перки и предпазители)
 • Резолюция на камерата: 0.3MP снимки и видео резолюция 640 x 480
 • Поддържан файлов формат: JPEG/3GP
 • Полетно време: 8 до 10 минути
 • Батерия: 3.7V 500mAh Li Po
 • Време за зареждане: 120 минути
 • Обхват на управление:  80 – 100м.
 • Батерии на дистанционното: 4 x 1.5V AA батерии
КАКВО Е ПРОМЕМЕНО В ДРОНА?

В сравнение с предшественика си Syma X5SW променени са цветовите варианти както и перките.

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HWСъщо така новият Syma X5HW има нов конектор  на батерията за по-добра връзка.

Както споменахме по-рано главното предимство на новият модел е наличието на барометър.

За да зависне дрона на определена височина без да се налага вие да коригирате постоянно газта, дрона измерва въздушното налягане. Барометъра е много чувствителен и отчита постоянно промяната в налягането и подава команди към процесора на дрона съответно за подаване или отнемане на газта, така че дрона да държи една постоянна височина когато пилота не го управлява.

За пилота е много лесно да остави дрона да зависне сам във въздуха, просто трябва да пусне стика за газта и той ще се върне в центъра ( неутрална позиция ). Вертикалното преместване на дрона става с подаване на газ или отнемане (отклоняване на стика от централното му положение).

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Новият модел има внедрен протокол за пускане и спиране на перките. За да запалите перките е нужно да се даде стика на газта максимално догоре и да се задържи за секунда. Перките ще се завъртят, след което с подаване на газ над средата, оборотите им се увеличават и дрона се издига във въздуха. За да угасим перките е нужно да задържим стика на газта в максимално надоло за 2 секунди.

 Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW
FPV КАМЕРА НА ДРОНА

Syma X5HW разполага със същата камера като предшественика си. За да гледате камерата в реално време трябва да изтеглите приложението SYMA FPV и да го инсталирате на телефона си. След като пуснете дрона той си създава WiFi мрежа към която се свързвате. След това единственото което трябва да направите е да пуснете приложението и ще видите изображение от камерата в реално време. Отгоре на приложението имате бутони за правене на снимки и видео, като всяка направена снимка или видео се записват директно в паметта на телефона. Камерата на дрона може да се махне в всеки момент чрез разкачане на захранващата букса  и издърпване.

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Камерата е с вграден WiFi FPV предавател с обхват 80-100 метра. Добрият обхват зависи и от околната среда. Трябва да имате пряка видимост с дрона за максимално добър сигнал.

Друго предимство на последните модели на Syma от серията X5 и X8 е че видео сигнала се предава на 5.8Ghz честота която все още се използва доста по-рядко и няма такова насищане както 2.4Ghz. Това от своя страна осигурява по-добър обхват без забавяния при предаване на видео сигнала.

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Новия Syma X5HW, Syma е един от най-продаваните дронове за начинаещи заради лесното си управление и автоматичното пазене на височина. Направи ли са дрона доста плавен за управление което го прави един наистина добър дрон за деца и начинаещи. Новият му цвят го прави доста красив и бързо привлича погледите.

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Едно от нещата които лично на нас не ни харесаха е конекторът на батерията който е тяхно производство и се различава от всички останали видове конектори. Разбира се батериите за този дрон са лесно достъпни, а и съществуват преходници за различни батерии. Един голям плюс е наличието на усилени батерии за този дрон като полетното му време се покачва до към 12 минути.

В заключение можем да кажем че този дрон е изключително хубав и бюджетен вариант за първи дрон!

Drones.bg РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW