Наскоро Syma изкараха нов дрон който е подобрена версия на всепознатия Syma X5SW дрон. Дронът е с добавен барометър, който му позволява сам да си пази височината на която го оставите, което от своя страна го прави много лесен за управление от деца и начинаещи пилоти.

Също така е с нови цветове като се предлага в бяло с зелено, и синьо с черно.

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Характеристики на ДРОНА:

 • Размер на дрона: 330 x 330 x 110мм (с монтирани протектори за перките)
 • Диагонално разстояние между моторите на дрона: 230мм
 • Полетни предимства на дрона:
  • Пазене на височината
  • Дигитален компас(Безглав режим)
  • 3D флипове и лупинги
  • 2 полетни скорости(Бърза и бавна)
 • Размер на мотора: 8мм
 • Тегло: 127гр. (с вкл. батерия, перки и предпазители)
 • Резолюция на камерата: 0.3MP снимки и видео резолюция 640 x 480
 • Поддържан файлов формат: JPEG/3GP
 • Полетно време: 8 до 10 минути
 • Батерия: 3.7V 500mAh Li Po
 • Време за зареждане: 120 минути
 • Обхват на управление:  80 – 100м.
 • Батерии на дистанционното: 4 x 1.5V AA батерии
КАКВО Е ПРОМЕМЕНО В ДРОНА?

В сравнение с предшественика си Syma X5SW променени са цветовите варианти както и перките.

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HWСъщо така новият Syma X5HW има нов конектор  на батерията за по-добра връзка.

Както споменахме по-рано главното предимство на новият модел е наличието на барометър.

За да зависне дрона на определена височина без да се налага вие да коригирате постоянно газта, дрона измерва въздушното налягане. Барометъра е много чувствителен и отчита постоянно промяната в налягането и подава команди към процесора на дрона съответно за подаване или отнемане на газта, така че дрона да държи една постоянна височина когато пилота не го управлява.

За пилота е много лесно да остави дрона да зависне сам във въздуха, просто трябва да пусне стика за газта и той ще се върне в центъра ( неутрална позиция ). Вертикалното преместване на дрона става с подаване на газ или отнемане (отклоняване на стика от централното му положение).

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Новият модел има внедрен протокол за пускане и спиране на перките. За да запалите перките е нужно да се даде стика на газта максимално догоре и да се задържи за секунда. Перките ще се завъртят, след което с подаване на газ над средата, оборотите им се увеличават и дрона се издига във въздуха. За да угасим перките е нужно да задържим стика на газта в максимално надоло за 2 секунди.

 РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW
FPV КАМЕРА НА ДРОНА

Syma X5HW разполага със същата камера като предшественика си. За да гледате камерата в реално време трябва да изтеглите приложението SYMA FPV и да го инсталирате на телефона си. След като пуснете дрона той си създава WiFi мрежа към която се свързвате. След това единственото което трябва да направите е да пуснете приложението и ще видите изображение от камерата в реално време. Отгоре на приложението имате бутони за правене на снимки и видео, като всяка направена снимка или видео се записват директно в паметта на телефона. Камерата на дрона може да се махне в всеки момент чрез разкачане на захранващата букса  и издърпване.

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Камерата е с вграден WiFi FPV предавател с обхват 80-100 метра. Добрият обхват зависи и от околната среда. Трябва да имате пряка видимост с дрона за максимално добър сигнал.

Друго предимство на последните модели на Syma от серията X5 и X8 е че видео сигнала се предава на 5.8Ghz честота която все още се използва доста по-рядко и няма такова насищане както 2.4Ghz. Това от своя страна осигурява по-добър обхват без забавяния при предаване на видео сигнала.

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Новия Syma X5HW, Syma е един от най-продаваните дронове за начинаещи заради лесното си управление и автоматичното пазене на височина. Направи ли са дрона доста плавен за управление което го прави един наистина добър дрон за деца и начинаещи. Новият му цвят го прави доста красив и бързо привлича погледите.

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW

Едно от нещата които лично на нас не ни харесаха е конекторът на батерията който е тяхно производство и се различава от всички останали видове конектори. Разбира се батериите за този дрон са лесно достъпни, а и съществуват преходници за различни батерии. Един голям плюс е наличието на усилени батерии за този дрон като полетното му време се покачва до към 12 минути.

В заключение можем да кажем че този дрон е изключително хубав и бюджетен вариант за първи дрон!

РЕВЮ НА ДРОН SYMA X5HW