Чисто нов дрон от Autel – EVO Max 4T

Съвсем наскоро Autel Robotics обявиха публично и представиха на CES 2023, своя нов модел EVO Max 4T, една интелигентна летателна платформа, предназначена за корпоративни и професионални приложения.

EVO Max 4T, мощен нов дрон, предназначен за индустриални и безопасни операции, включително геодезия, инспекция на сгради, реконструкция на сцената, наблюдение за ситуационна осведоменост, пожарогасене, търсене, спасяване и др. Това, което отличава EVO Max 4T от другите промишлени дронове, е неговата гъвкавост въпреки компактния му дизайн, което го прави по-лесен за съхранение, транспортиране и бързо разполагане, без да се жертва възможности.

Интересно ревю на новия модел.

Технологията за автономно летене на EVO Max 4T и функциите за изкуствен интелект му дават самостоятелност и възможности за навигация. Той има многопосочно избягване на препятствия и тройна способност за предотвратяване на смущения, за да гарантира безопасността и стабилността на полета в среди с висока степен на смущения.

Той е оборудван с три висококачествени камери, включително 48 MP телефото камера, 50 MP широкоъгълна камера и инфрачервена камера. Дрона разполага с набор от функции за навигация и събиране на данни, включително 3D маршрути на полети, режим PinPoint, работа в екип, многоъгълна мисия, мисия на точка и наклонена ( ъглова ) въздушна фотография.

EVO Max 4T разполага с полезния “пакет” – Fusion 4T, който интегрира широкоъгълни камери, камери с увеличение и термални камери с лазерен далекомер, за да отговори на широк спектър от изисквания на индустриалния работен процес. Камерата с мащабиране поддържа 8K 10x оптично увеличение и 160x хибридно увеличение с ясни детайли върху цели на разстояние до 2 км. Широкоъгълната камера е 50MP и е ISO 64000 със следващото поколение алгоритъм – Moonlight 2.0 за заснемане на по-ясни, по-ярки и по-детайлни изображения в среда със слаба светлина. Термалната камера е с разделителна способност 640×512 и 16x цифрово увеличение. И накрая, лазерният далекомер регистрира координатите и надморската височина, както и разстояние на целта до километър и половина с едно просто докосване.

Чисто нов дрон от Autel - EVO Max 4T

Други функции включват автономно намиране на път, както и използване на технология за разпознаване с AI за заключване на различни типове цели, като източници на топлина или превозни средства. Може също така да навигира на закрито, под земята и в среда без GPS. Природните стихии не пречат на този дрон, защото неговият рейтинг IP43 му позволява да се възползва максимално от своите 42 минути полетно време при всякакви метеорологични условия.

Чисто нов дрон от Autel - EVO Max 4T

Autel Robotics заяви, че EVO Max 4T разполага с новата A-Mesh 1.0 система, която позволява автономна комутация от дрон към дрон и че е готова за мисия със Skylink 3.0, която може да се похвали с шест антени, четири честотни ленти, AES-256 криптиране и опционална 4G интеграция.

Чисто нов дрон от Autel - EVO Max 4T

Autel Robotics пуснаха и нова станция за дронове – EVO NEST, която е пригодена за всякакви дронове от EVO серията, това е микро база от която може да се излита и презарежда, както и да планира мисии. Може да работи във всякакви метеорологични условия и да бъде лесно транспортиран.

Освен тях бе анонсиран и Dragonfish NEST – автоматизирана електрическа поддържаща система за вертикално излитане и кацане (eVTOL) с обхват до 120 километра между единиците и е подходяща за инспекции на дълги разстояния и покритие на голяма площ.

Скоро този дрон ще се предлага и при нас в DRONES.BG