DJI Air 2S – страхотният дрон за всякакви потребители

DJI Air 2S е малък дрон, с големи функции и амбиции – Компактен, лек и мощен в много отношения.

С множество впечатляващи функции, включително 20MP едноинчов сензор в дрон с тегло само 595 гр., Air 2S е вълнуваща опция за професионалисти, като фотографи и видеооператори, така и за любители.

DJI Air 2S - страхотният дрон за всякакви потребители Image: © James Abbott

DJI Air 2S – качеството си заслужава! – Drones.bg

Пуснат в производство през пролетта на 2021 г., DJI Air 2S е най-компактният и лек наличен дрон с един инчов сензор, предлагащ удивителните 21 oz / 595 g. Това само по себе си е вълнуващо предложение, но това не е всичко. Този дрон също така е в състояние да заснема видео до 5.4K заедно с 4K видео до 60 кадъра в секунда, което поставя Air 2S над и отвъд Mavic 2 Pro по отношение на видео.

Място обаче, което може да се нарече пропуск или слабост при Air 2S, е, че камерата разполага с фиксирана диафрагма f/2.8, което не дава възможност за контрол на експозицията, докато дронът е във въздуха, освен промяна на скоростта на затвора и ISO, така че набор от ND филтри са от съществено значение за видеооператорите.

Като цяло моделът е подобрение спрямо своите предшественици, предлагайки подобрени функции за безопасност, нова функционалност на камерата и шепа нови функции за полет. Качеството на изображението и видеото като цяло е отлично, осигурявайки всичко необходимо на пилотите, независимо дали са напълно начинаещи пилоти на дронове или професионалисти на пълен работен ден. Поради тази причина го класираме като един от най-добрите дронове, налични на пазара за класа си и ценовия диапазон. Този модел обаче определено не попада в категорията играчки, така че ще трябва да спазвате всички разпоредби за дронове, които са определени от местните авиационни власти.

DJI Air 2S дрон - Функционалост - Магазин за дронове drones.bg

DJI Air 2S дрон – Функционалост

  • Разширена система за подпомагане на пилота
  • Авиационна технология ADS-B
  • Максимална скорост 68 км/ч

Летенето с Mavic Air 2S е изключително лесно и безопасно благодарение на предните, задните, долните и горните сензори за препятствия; те използват технология за бинокулярно увеличение, за да разпознават обекти от по-далеч, за да повишат ефективността. След това има усъвършенствана система за помощ на пилота (APAS) 4.0, която може да бъде настроена да спира дрона или да лети автономно около, под или над препятствия, когато бъдат засечени, за да поддържа гладък и непрекъснат полет.

Air 2S също така разполага с AirSense, който използва авиационна технология ADS-B за получаване на сигнали от близки самолети и хеликоптери и показва местоположението им на екранната карта в приложението DJI Fly. Освен това има системата за геозониране GEO 2.0, която помага да се държи дрона далеч от ограничено въздушно пространство около места като летища.

Тези функции идват заедно с GPS позициониране, за да задържат дрона на място, когато е в режим на висене ( hovering ), така че да не бъде издухан от вятъра. Има и множество автоматизирани модели на полети и режими за следване на обект, за да направят сложните видеоклипове постижими от всеки, и те могат да бъдат намерени в секцията Quickshots на приложението.

Максималното време за полет на Air 2S е около 30 минути, което е впечатляващо като се имат предвид малките батерии, въпреки че реалното време е по-вероятно да е около 20-25 минути зависи дали ще попаднете в идеални условия. Най-много мощност се използва при полет в спортен режим, където дронът може да достигне скорост до 68 км/ч., което е само малко по-бавно от по-големия и по-мощен Mavic 2 Pro. Други режими на полет включват режим на позициониране (P), където всички сензори са активни, и Cine (C), където скоростта е ограничена и контролите са по-малко чувствителни за заснемане на кинематографично изглеждащи видео кадри.

DJI Air 2S дрон - ДИЗАЙН - Магазин за дронове drones.bg

DJI Air 2S дрон – Дизайн

  • Компактен, лек и преносим
  • Отлично качество на изработка
  • Контролер с фиксиран размер
  • Стилен и изчистен дизайн

По отношение на основния дизайн, Air 2S е изключително подобен на Mavic 2 Pro, но много по-малък и по-лек “братовчед”. Рамената на витлото могат да се сгъват за транспортиране и се разгъват за полет, като предните рамена се люлеят навън, докато задните рамена се въртят надолу и навън. Качеството на изработка е отлично, стандарт за почти всички модели на DJI и всички движещи се части са здрави и надеждни.

Air 2S може да се похвали с някои впечатляващи характеристики за преносимост, с тегло само 595 грама, със сгънат размер от 7,1 x 3 x 3,8 инча и разгънат размер от 7,2 x 3 x 10 инча. Разбира се, този допълнителен разгънат размер е само удължените рамена на витлото и тялото на дрона остава същото, така че все още е изключително малко и в двете конфигурации.

Контролерът се отдалечава от сгъваемия дизайн на този, използван с Mavic 2 Pro, и вместо това е с фиксиран размер. Притежава по-голяма батерия, така че животът на батерията като цяло е по-добър. Но вместо да прикрепя телефони към долната част на контролера като Pro, този контролер използва телескопични дръжки в горната част, за да поддържа телефони. Джойстик бутоните за управление се развиват за транспортиране и могат да се прибират в гумените секции в долната част на контролера.

DJI Air 2S дрон - ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ - Магазин за дронове drones.bg

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

  • 20MP 1-инчов сензор
  • До 5,4 K видео
  • 8x цифрово увеличение

Air 2S разполага с 20MP камера и едноинчов сензор, еквивалентно фокусно разстояние на пълен кадър от 22 мм с фиксирана бленда при f/2.8 и обхват на фокусиране от 60 см до безкрайност. ISO контролът от 100-12 800 е наличен за снимки, докато 100-1600 е наличен за видео. И по отношение на обработката на шума, Air 2S осигурява обработка в камерата, която се прилага дори към Raw файлове, но дава страхотни резултати, като шумът става забележим само при ISO 6400.

По отношение на качеството на изображението от фиксирания 22-милиметров еквивалентен обектив, произведените изображения са по-резки в центъра със спад в остротата към краищата, въпреки че това е често срещано при повечето потребителски дронове, така че като цяло не е основен проблем. И въпреки фиксирания обектив, Air 2S разполага с цифрово увеличение, което ви позволява да се доближите до действието, без дрона да е физически по-близо, което е невероятно полезно. Въпреки това, максималната настройка, която искате да използвате, е 2x, тъй като качеството на изображението естествено намалява, колкото повече се прилага – до 4x при 4K и 8x при FHD.

За неподвижни снимки можете да снимате в Raw, JPEG или и двете, а за видео можете да снимате в стандартни цветови профили за запис straight out of camera ( извън камерата ), D-Log (10 бита) за сурови кадри с професионално качество или HDR в HLG (10 бита) ). По отношение на честотата на кадрите на видео, възможно е да снимате 5.4K при 24/25/30 кадъра в секунда, 4K при 24/25/30/48/50/60 кадъра в секунда, 2.7K при 24/25/30/48/50/60 fps и FHD при 24/25/30/48/50/60/120 fps.

DJI Air 2S дрон - Е..., колко струва? Каква е цената на този модел дрон ?- Магазин за дронове drones.bg

Е…, колко струва? Каква е цената на този модел дрон ?

Mavic Air 2S се предлага в стандартен комплект или в пакет Fly More Combo. Стандартният комплект се състои от дрон, контролер, една батерия, витла, резервна двойка витла, зарядно устройство и всички кабели на стойност около 1999 лв. Пакетът Fly More е на страхотна стойност около 2499 лв., тъй като освен всичко в стандартния комплект получавате и две допълнителни батерии, допълнителни резервни витла, хъб за зареждане на три батерии, чанта за рамо и комплект от четири ND филтри.

СТРУВА ЛИ СИ ДА КУПЕТЕ DJI MAVIC AIR 2S?

СТРУВА ЛИ СИ ДА КУПЕТЕ DJI MAVIC AIR 2S?

Air 2S е перфектната комбинация от размер, тегло и характеристики, което го прави идеален за хора, които обичат да вземат дрон със себе си и да снимат. Функциите за безопасност го правят невероятно безопасен и интуитивен дрон за летене, но не забравяйте, че теглото на дрона означава, че ще трябва да си изкарате лиценз за пилотиране на безпилотни летателни апарати ( БЛА ) от Гражданска въздухоплавателна администрация ( ГВА или на английски CAA ), преди да можете да летите с него. Това е прост и евтин процес, така че не се отлагайте, въпреки че винаги е нещо, което трябва да имате предвид.

Така че, независимо дали сте абсолютен начинаещ с дрон или професионален фотограф или видеооператор, който търси изключително преносим дрон и да допълни съществуващия ви комплект, Air 2S е фантастична опция, която несъмнено ще работи ЗА вас.

Разбира се ако се нуджаете от още по-професионални опции в малко по-голям размер, можете да се насочите и към Mavic 3 Pro – Повече за него ТУК. Той може да се похвали с множество нови функции, включително настройка на двойна камера, като едната от тях включва телеобектив, а другата предлага 20MP сензор Four Thirds и много други.

Ако бюджетът е проблем, помислете за Mini 2 например, който разполага с по-малка камера и сензор от Air 2S, но все пак е пълен с страхотни функции, по-лек и доста по-евтин. Този дрон се предлага и в стандартен комплект, и в пакет Fly More с допълнителни полезни аксесоари отново на доста по-добра цена. Разбира се поради това, няма да има всички предимства на Air 2S, но отново ще можете да снимате с добро качество и да снимате забавните и любимите си моменти, а защо не и ако се налага наблщдение на обекти свързани с работата Ви и т.н.

DJI, Hubsan, Syma или друг модел нашият Сервиз за дронове е на линия за вас винаги! Позвънете на 0876 996 167 Сервиз на дронове ремонт

Drones.bg – Онлайн магазинът за дронове на България – Продажба на професионални дронове, любителски дронове, рейсинг дронове, детски дронове, електроника, камери, екшън камери, GoPro, DJI и други.
Заповядайте сега и се доверете на качеството, за което получавате и гаранция!

За всички “дронаджии” направихме и първият български форум за дронове – https://forum.drones.bg

drones.bg, магазин за дронове, сервиз дронове, дрон, дронове, рейснинг дрон, drones bg, състезателен дрон, рейсинг дронове, части дрон, ремонт на дрон, камера за дрон, квадрокоптер, квадрокоптери, дрон с камера, dji дрон, dji dron, Dji, Autel дрон, Hubsan дрон, Xiaomi дрон, 3DR Robotics дрон, BetaFPV дрон, iFlight дрон, Yuneec дрон, Syma дрон, Eachine дрон, JJRC дрон, Visuo дрон, Parrot дрон, професионален дрон, евтин дрон, професионални дронове, детски дрон, детски дронове, нови дронове, продажба дрон, онлайн магазин дронове, търси дрон, продава дрон, цена дрон, услуги дрон, сервиз дрон, дрон цена, drons.bg