DJI Avata 2 vs. DJI Avata: Какви са разликите?

Потопете се дълбоко във вълнуващия свят на летенето с FPV дрон (First Person View) – небесно царство, където гледката отгоре се превръща в лична панорама. Докато FPV управлението може да разтърси дори и най-опитните в технологиите със сложните си маневри, DJI предлага алтернативно решение със своите интуитивни дронове: DJI FPV и DJI Avata. Тук усъвършенстваният полет се среща с простотата, осигуряването на безопасност и лесната за схващане система са на една ръка разстояние.

Погледнете света през очите на най-новия FPV дрон на сцената – DJI Avata 2. Очаквайте повече от типичното потапящо FPV изживяване, очаквайте по-ясни изображения, подобрени функции за безопасност и по-дълъг живот на батерията. Цялата тръпка от FPV, сега без излишни усложнения при усвояването му.

Тази статия има за цел да ви запознае със значителните подобрения, които отличават DJI Avata 2 от неговия предшественик – DJI Avata. Нека разгледаме какви са новостите!

ЪПДЕЙТ: Вижте тестовете проведени от Алекс Марков, които показват обхвата на камерата. Определено е интересно и ще допълни знанията Ви, както и ще помогне да решите, дали този модел е перфектният за Вас – най-долу в статията

DJI Avata 2

DJI Avata 2 срещу DJI Avata: Общ преглед на сравнението

DJI Avata 2 vs. DJI Avata

С подобрения в безопасността, изображенията и завладяващото изживяване при полет, Avata 2 е предпочитаният избор за тези, които искат да се потопят в нов, вълнуващ начин на летене с минимални усилия.

Неговите подобрени функции за безопасност, като интегрираните предпазители на витлата и усъвършенстваните сензори за позициониране, предлагат спокойствие на пилотите, навигиращи в сложни среди. Дронът не прави компромиси и с изображенията, като може да се похвали със стабилизирани видео възможности с висока разделителна способност. В комбинация с поглъщащото изживяване, осигурено от новите очила DJI Goggles 3 и DJI RC Motion 3, Avata 2 приканва потребителите към нова въздушна перспектива.

DJI Avata 2 срещу DJI Avata: Подобрен контролер и режими на полет

DJI Avata 2 vs. DJI Avata

Сдвояването на Avata 2 с най-новите очила DJI Goggles 3 и с DJI RC Motion 3 контролера осезателно покачва фактора за забавление. DJI Goggles 3 е оборудван с Real View PiP, функция, която ви държи в течение с вашата физическа среда, докато сте потопени в полет, подобрявайки както безопасността, така и изживяването. Неговият micro-OLED дисплей осигурява ясни изображения и почти нулева латентност за ярък изглед в реално време на вашия полет.

За тези, които искат да заснемат динамични FPV кадри с минимални усилия, интуитивният дизайн на DJI RC Motion 3 превръща сложните маневри в прости действия с едно натискане. Тази комбинация подобрява въздушните ви кадри със забележителна лекота.

DJI Avata 2: Подобрени снимки и видеоклипове

DJI Avata 2 vs. DJI Avata

DJI Avata 2 предлага предварително замислени подобрения, насочени към професионалисти и любители в света на изображенията. Неговият разширен 1/1.3″ CMOS сензор и широкоъгълна оптика тласкат прецизността на изображението нагоре – особено, когато светлината е по-слаба. Заснемайки 4K/60fps HDR кадри, Avata 2 предлага ясен скок в яркостта и детайлите, едно ниво над оригиналните възможности на Avata.

Цветните специалисти отбелязват, че Avata 2 включва 10-битов D-Log M цветен профил, проправяйки пътя за разширен цветови диапазон и нюансиран контрол над тоновете, който блести в пост-продукцията. Тази еволюция дава на Avata 2 производителност от най-високо ниво при натоварващи продукции.

Avata 2 е с 46 GB вътрешна памет, добре дошло увеличение от предишните 20 GB на Avata. Комбинирайте това с High-Speed QuickTransfer и ще получите формула за бързо управление на файлове, която няма да забави творческия процес.

DJI Avata 2: Пълна безопасност

DJI Avata 2 vs. DJI Avata

Avata 2 разполага с по-елегантен интегриран предпазител на витлата, намалявайки малко тегло, за да повиши пъргавината – идеален за лесно преминаване през тесни процепи. Освен това е оборудван с нови бинокулярни сензори тип рибешко око, които изострят пространственото му усещане за приключения на закрито и при ниско летене и осигуряват по-стабилно и безопасно летене.

За начинаещи ли е DJI Avata 2?

DJI Avata 2 е сериозен претендент за начинаещите с подобрените изображение, безопасност и живот на батерията. Традиционната FPV система предлага напълно ръчно управление за професионалистите, поставяйки всяка една възможност в ръцете ви. Но ако цените лесното преминаване към FPV дрон с възможност за развитие, Avata 2 е вашия продукт, което прави усъвършенствания FPV полет по-достъпен от всякога.

Какво отличава DJI Avata 2 от традиционните дронове с камера?

DJI Avata 2 се отличава като дрон, който е предназначен за тези, които търсят по-вълнуващо изживяване при летене. За разлика от традиционните си представители, които превъзхождат в улавянето на обширни, живописни гледки, Avata 2 предлага различен вид тръпка.

Неговият дизайн дава приоритет на маневреността и ангажираността, включвайки интегрирани предпазители и обгръщайки завладяващия свят на FPV летенето. Това е идеален избор за ентусиасти, които искат да добавят елемент на вълнение към своите летателни сесии, разпалвайки отново страстта за тези, които жадуват за нещо повече от просто въздушна документация. Въпреки че все още може да заснема качествени кадри, акцентът на Avata 2 върху забавния, динамичен полет може да бъде освежаващ обрат за ентусиастите, които търсят нова въздушна перспектива.

DJI Avata 2 vs. Normal Drone

1. HDR видеото е налично в два случая: 1. EIS е изключен, запис при 4K/2.7K/1080p@60/50/30fps със съотношение 16:9 или при 4K/2.7K/1080p@30fps със съотношение 4:3. 2. EIS е настроен на RockSteady или HorizonSteady, запис при 4K/2.7K/1080p@30fps със съотношение 16:9 или 4:3.

2. Измерено при полет напред със скорост 21.6 км/ч в безветрена среда на морското равнище, с параметри на камерата, зададени на 1080p/30fps, изключен видео режим и от 100% ниво на батерията до 0%. Данните са само за справка. Винаги обръщайте внимание на напомнянията на екраните на очилата по време на полет.

3. Разстоянието на предаване от 13 км може да бъде постигнато само съгласно стандарта FCC, когато се измерва без смущения в открита външна среда. Горните данни показват най-далечния обхват на комуникация за еднопосочни полети без връщане при всеки стандарт. По време на полета си обръщайте внимание на напомнянията за RTH на екрана на очилата.

4. Тестван в открита външна среда без смущения. Честотата на видео предаване варира в зависимост от работната среда.

5. Данните са от лаборатории на DJI и са само за справка. За специфичните условия на тестване, направете справка на съответната продуктова страница на официалния уебсайт на DJI.

Нова информация:

Алекс Марков е направил експеримент за да разбере възможностите н ширкоъгълния обектив на камерата на Avata 2. Като е стартирал тестовете си от Ултра широко ( Ultra Wide ) без софтуерната стабилизация, режи позволявайки възможно най-широкия аспект на картина. Под клипа ще оставим и двете графики за размера, изработени от него, както и линк, към оригиналния пост във Фейсбук групата – Дронове бГ

Линк към поста в групата –

https://www.facebook.com/groups/dronesbggroup/permalink/1544798332755936/

Графики:

DJI Avata 2 vs. DJI Avata: Какви са разликите?

DJI Avata 2 vs. DJI Avata: Какви са разликите?