DJI Avata: Какво знаем досега за слуховете около този cinewhoop FPV дрон

Отдавна се “разхождат” из онлайн пространството слухове че в края на лятото DJI обмислят да пуснат нов модел cinewoop дрон. Доста снимки “изтекоха” и странни постове, които имат за цел да подскажат за скорошното пристигане на новия модел – DJI Avata.

Измина известно време, откакто чухме нещо за DJI Avata, но нови “течове” излязоха наяве с официален списък на FCC за DJI Avata. Освен това, друго изтекло изображение, показващо напълно реалистичен рендер на това как може да изглежда DJI Avata ( заглавното изображение на тази статия ), показва пълна трансформация на предишни изтекли изображения и показва по-груб дизайн от този на предишните изображения с куполен връх публикувани преди няколко месеца.

По-нататъшни “течове” предполагат, че DJI Avata всъщност е тестван, доказателства могат да се видят в Twitter, където потребителят OsitaLV туитва “Avata power on!” с изображение на това, което изглежда като FPV дрон в стил DJI Avata cinewhoop на земята, със зелена светлина.

DJI AVATA е вече наличен в Дронс БГ!

https://twitter.com/OsitaLV/status/1551213871675088896?s=20&t=G4TptHd5FxF2eUtrflGFng

За да подкрепим тези констатации, ровейки се в списъка на FCC, можете ясно да видите етикет на батерията на дрона от FFC, в общия стил на DJI, изброяващ това като DJI Avata в горния ляв ъгъл, няма съмнение, че когато FCC изброява нещо, определено ще бъде пуснат на световния пазар, тъй като можем да видим марките на Великобритания и Канада на етикета. Все още е загадка кога този FPV дрон ще полети и ще бъде обявен, но може да се очаква, че този дрон може да споделя същата камера с тази на DJI Mini 3 Pro и ако е така, това ще бъде много мощен инструмент за въздушната кинематография.

DJI Avata: Какво знаем досега за слуховете около този cinewhoop FPV дрон
DJI Avata -DJI – FCC

Старта на тези слухове даде Drone DJ, че гигантът за дронове DJI очевидно работи по нов и различен FPV дрон, след като преди няколко месеца пусна най-новия си лек дрон, DJI Mini 3 Pro.

Дронове в стил cinewhoop, обикновено са самостоятелно конструирани от техните пилоти с монтирани GoPro, често се ползват за кинематографични визуализации, докато може и изпълнява въздушна акробатика, която другите дронове просто не могат да изпълнят поради техния размер или ограничения на скоростта и други. DJI пусна първия си FPV в началото на миналата година под формата на пълнофункционалния DJI FPV Combo. Базирано на снимките и което се “знае” в момента, Avata ще бъде малък FPV дрон за въздушна кинематография, тоест по-малкото братче на DJI FPV.

Ако не разбирате какво е FPV, FPV означава изглед от първо лице /  first-person view /. По принцип, когато летите с FPV дрон, ще видите това, което вижда дронът от камерата с видеопредаване наживо, което се предава на видеоочила – Очила за виртуална реалност, екран или мобилно устройство ( смешно за незнаещите или не, но дори играчката Тело е вид FPV дрон ). Предимството на дроновете cinewhoop е, че те са предназначени за заснемане на професионални кинематографични кадри, които са стабилизирани, ясни и с висока разделителна способност.

GoPro пое към този непрекъснато разширяващ се FPV пазар с GoPro Black Bones , и версия на Hero 10 Black само за FPV

Изглежда обаче, че DJI ще направят една крачка напред и евентуално ще произведат по-малък FPV дрон, предварително сглобен и готов за полет. Това би имало много смисъл, когато погледнете колко популярен моделът DJI FPV на гиганта на дроновете, който се издигна в небето и излетя от рафтовете. Преди малко повече от година се появи изтекла информация от OsitaLV, показващ част – фюзелаж на дрон на DJI с охлаждащи ребра като “лъжица” отпред, което предполага, че това се нуждае от по-модерно въздушно охлаждане от текущите предложения на DJI. Също така, според OsitaLV, името на модела за DJI Avata е WM169 и за справка DJI FPV е WM170

https://twitter.com/OsitaLV/status/1527040621319720962?s=20&t=UGqoLlnb28ub8LQHCmLdDA

Добавя още масло в огъня още едно “изтичане”, сега от DealsDrone, който пусна пълен рендер на възможната конфигурация на DJI Avata. По външния си вид той черпи силно вдъхновение от дрона DJI FPV, масивни перки и голяма, най-малко за размера на дрона камера, монтирана отпред. Приемете всичко това с “щипка сол”, тъй като DJI не са направили официален коментар. И все пак…

https://twitter.com/DealsDrone/status/1525772436268285952?s=20&t=WbjZeOB6w8bFsqKn2nKv9A

Въпреки това, според нас това изглежда като безсмислено бездействие от страна на DJI. Може да вземе всички съвети и отзиви от клиенти за DJI FPV и да ги приложи към този нов дрон на намалена цена, с някакъв пакет. Със сигурност ще има много лоялни на DJI и новодошли клиенти, които да вземат този дрон, ако бъде пуснат скоро. Очакванията са да бъде пусната официална информация за модела в края на август и малко след това да бъде обявен и за продажба, разбира се това пак базирано на слуховете, а не на ясно предадена информация.

DJI FPV Avata Cinewoop дрон - Изображение от DroneDJ
Изображение от DroneDJ

Източник dronexl. co