DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Mavic Air 2 е тук, даващ възможност за творчество в създателите на съдържание по целия свят. В сравнение с предшественика си, Mavic Air 2 разполага с подобрена предавателна система , време на полет, производителност на камерата и още много други! Нека вникнем направо в детайлите.

Обща информация

Drones.bg DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Каква е разликата между Mavic Air и Mavic Air 2?

Mavic Air 2 разполага с подобрена производителност на камерата, система за предаване, време на полет и по-рационално полетно изживяване с приложението DJI Fly . Mavic Air 2 предлага 48MP снимки, 4K / 60fps видео, SmartPhoto, HDR функционалност, FocusTrack, OcuSync 2.0 и до 34 минути полетно време.

Какво приложение ми трябва за Mavic Air 2?

Mavic Air 2 може да се използва само с приложението DJI Fly. В допълнение към предлагането на рационално потребителско изживяване, DJI Fly съдържа уроци за полети, така че можете да научите как да летите безопасно.

Мога ли да използвам дистанционния контролер Mavic 2 за Mavic Air 2?

Не. Mavic Air 2 може да се управлява само с дистанционно управление Mavic Air 2.

Мога ли да използвам интелигентен контролер DJI с Mavic Air 2?           

Да. Mavic Air 2 ще бъде съвместим с DJI Smart Controller чрез бъдеща актуализация на фърмуера.

Как да монтирам витлата Mavic Air 2 на двигателите правилно?   

Прикрепете витлата с белите маркировки към моторите с бели маркировки и прикрепете тези без маркировки заедно. Уверете се, че всички витла са правилно прикрепени, преди да опитате да излетите.

Мога ли да използвам DJI очила или DJI Goggles RE с Mavic Air 2?  

Не.

Водоустойчив ли е Mavic Air 2?  

Не.

Как да поставя ND филтри на Mavic Air 2?

Внимателно дръжте камерата, за да предотвратите повреда, и бавно завъртете филтъра, за да го прикрепите или отделите. Уверете се, че ND филтрите са монтирани надеждно, за да избегнете случайно отлепване по време на полет.


Камера

Drones.bg DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Какво качество за снимки и видео има Mavic Air 2?

Снимките могат да се правят в 12 MP, 48 MP и във формат RAW. Mavic Air 2 поддържа 4K / 60fps видео , HDR функционалност и 8x бавно движение при 1080p 240 fps.

Какво представлява Quad Bayer филтърната технология?

Mavic Air 2 разполага с филтър Quad Bayer, който контролира използването на различни експозиции за получаване на изображение с по-висок динамичен диапазон. Quad Bayer филтърът също допринася за зашеметяващи изображения с висока разделителна способност.

Какви плоски цветни профили се предлагат за Mavic Air 2?

Mavic Air 2 предлага D-Cinelike като плосък цветен профил, който предлага отлично възстановяване на детайлите в акцентите, както и възможност за регулиране на тонове.

Какви са предимствата на H.265 видео кодека?   

HEVC (H.265) има по-висока ефективност на кодиране на видео в сравнение с H.264, като запазва повече информация, използвайки по-малко пространство за съхранение.

Мога ли да управлявам настройките на камерата ръчно?

Mavic Air 2 има ръчни настройки на камерата, което ви предоставя пълната свобода да композирате вашите снимки.

Какво е SmartPhoto?

SmartPhoto интегрира HDR, HyperLight и разпознаване на сцената за перфектно оптимизиран кадър. HDR използва усъвършенствани алгоритми за оптимизиране на динамичния диапазон на вашето изображение, HyperLight премахва шума от сцените с ниска осветеност, а разпознаването на сцената оптимизира параметрите на снимане на камерата въз основа на разпознаването на залеза, небето, тревата, снега и дърветата.


Интелигентни функции

Интелигентни режими на полет

Поддържа ли Mavic Air 2 8K видео? 

8K резолюция може да се използва само в безплатни и Waypoint Hyperlapse режими.

Какво е режим FocusTrack?

FocusTrack се състои от три интелигентни режима на проследяване, ActiveTrack 3.0, Point of Interest (POI) 3.0 и Spotlight 2.0. ActiveTrack 3.0 е най-добрата ни технология за проследяване до момента, прилагайки както избягване на препятствия, така и разпознаване на обекти. POI 3.0 може също да проследява обекти като коли, лодки и други движещи се превозни средства. Spotlight 2.0 държи обекта ви заключен в центъра на кадъра. И трите тези интелигентни режима на проследяване са комбинирани, за да предложат подобрено изживяване на въздушна фотография.

Какви интелигентни режими на полет поддържа Mavic Air 2?  

Mavic Air 2 поддържа QuickShots, Hyperlapse и FocusTrack. QuickShots са зашеметяващи автоматизирани полетни последователности, които се създават с едно докосване. Hyperlapse е творческа функция, която ви позволява да покажете време и движение в един кадър. FocusTrack е набор от интелигентни проследяващи режими, които правят кинокартините лесни за създаване.

Има ли настройки за видео, при които APAS 3.0 или FocusTrack не са налични?

APAS 3.0 и FocusTrack не са достъпни, докато записвате в 4K при 60, 50 и 48 fps и 1080p при 120 и 240 fps.


Безопасност и препятствия

Избягване на препятствия

Има ли Mavic Air 2 помощна LED светлина?   

Да. Mavic Air 2 има спомагателна светлина за подобряване на зрението и безопасността по време на полет.

Mavic Air 2 разполага с всенасочен сензор за препятствия?     

№. Mavic Air 2 осигурява сензор за препятствие напред, назад и надолу.

Каква е разликата между APAS 2.0 и APAS 3.0?

APAS 3.0 предлага най-доброто избягване на препятствия в момента на всеки дрон DJI. Системата генерира карта в реално време на заобикалящата си среда, създавайки изключително безопасни полетни показатели.

Каква е разликата между ActiveTrack 2.0 и ActiveTrack 3.0?

ActiveTrack 3.0 е най-добрата технология за проследяване на DJI до момента, която се отличава с подобрено избягване на препятствия и разпознаване на обекти. Можете също така да идентифицирате отново обекта си, след като са изгубени на сцена с висока скорост, като използвате алгоритми, за да предскажете позицията им.


Дистанционен контролер и трансмисия

контрольор

Как е подобрен OcuSync 2.0?   

Новото поколение OcuSync 2.0 поддържа двойни честотни диапазони на 2,4 GHz и 5,8 GHz. Той също така се отличава с по-голяма устойчивост на смущения поради автоматично превключване на честотата, по-плавно предаване на изображението с кодиране H.265 и подаване на предаване до 10 км (когато е безпрепятствено, без смущения и съвместимо с FCC).

Дали дистанционният контролер Mavic Air 2 поддържа HDMI?   

Не.

Как мога да подобря приемането на сигнал на Mavic Air 2?  

Скобата на смартфона на дистанционното управление разполага с антените. Уверете се, че антените са насочени към самолета. Ако имате нужда от повече информация, разгледайте ръководството за потребителя. Освен това, моля, уверете се, че не носите преносими носими и че Wi-Fi и Bluetooth са изключени на вашия телефон.

Какви са предимствата на новия дистанционен контролер Mavic Air 2?

Новият дистанционен контролер има удължен живот на батерията до 240 минути, по-удобно захващане, подобрен дизайн на антената и оптимизиран профил, така че да можете да видите вашия дрон по-добре при летене.


Firmware

Firmware

Как да актуализирам фърмуера на Mavic Air 2?   

Можете да актуализирате фърмуера чрез приложението DJI Fly или DJI Assistant 2 за настолен софтуер Mavic (наличен за Mac и Windows).

Какво да направя, ако версиите на фърмуера на дистанционното управление и батерията не съвпадат? 

Използвайте или приложението DJI Fly или DJI Assistant 2 за Mavic, за да актуализирате фърмуера.


Mavic Air 2: Up Your Game

Mavic Air 2 е фантастичен дрон за създатели на съдържание, потребители на социални медии и въздушни фотографи, които искат да прокарат своите творчески граници. Благодарение на подобрената система за предаване, ефективността на полета и камерата, можете да разгърнете приключението си и да го пренесете на следващото ниво.

КОЛИЧКА

close