DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Mavic Air 2 е тук, даващ възможност за творчество в създателите на съдържание по целия свят. В сравнение с предшественика си, Mavic Air 2 разполага с подобрена предавателна система , време на полет, производителност на камерата и още много други! Нека вникнем направо в детайлите.

Вижте най-новият модел DJI Mavic Air 3 ( КЛИК )! Наличен в DRONES.BG

Обща информация

DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Каква е разликата между Mavic Air и Mavic Air 2?

Mavic Air 2 разполага с подобрена производителност на камерата, система за предаване, време на полет и по-рационално полетно изживяване с приложението DJI Fly . Mavic Air 2 предлага 48MP снимки, 4K / 60fps видео, SmartPhoto, HDR функционалност, FocusTrack, OcuSync 2.0 и до 34 минути полетно време.

Какво приложение ми трябва за Mavic Air 2?

Mavic Air 2 може да се използва само с приложението DJI Fly. В допълнение към предлагането на рационално потребителско изживяване, DJI Fly съдържа уроци за полети, така че можете да научите как да летите безопасно.

Мога ли да използвам дистанционния контролер Mavic 2 за Mavic Air 2?

Не. Mavic Air 2 може да се управлява само с дистанционно управление Mavic Air 2.

Мога ли да използвам интелигентен контролер DJI с Mavic Air 2?           

Да. Mavic Air 2 ще бъде съвместим с DJI Smart Controller чрез бъдеща актуализация на фърмуера.

Как да монтирам витлата Mavic Air 2 на двигателите правилно?   

Прикрепете витлата с белите маркировки към моторите с бели маркировки и прикрепете тези без маркировки заедно. Уверете се, че всички витла са правилно прикрепени, преди да опитате да излетите.

Мога ли да използвам DJI очила или DJI Goggles RE с Mavic Air 2?  

Не.

Водоустойчив ли е Mavic Air 2?  

Не.

Как да поставя ND филтри на Mavic Air 2?

Внимателно дръжте камерата, за да предотвратите повреда, и бавно завъртете филтъра, за да го прикрепите или отделите. Уверете се, че ND филтрите са монтирани надеждно, за да избегнете случайно отлепване по време на полет.


Камера

DJI Mavic Air 2- Често задавани въпроси и всичко, което ви интересува!

Какво качество за снимки и видео има Mavic Air 2?

Снимките могат да се правят в 12 MP, 48 MP и във формат RAW. Mavic Air 2 поддържа 4K / 60fps видео , HDR функционалност и 8x бавно движение при 1080p 240 fps.

Какво представлява Quad Bayer филтърната технология?

Mavic Air 2 разполага с филтър Quad Bayer, който контролира използването на различни експозиции за получаване на изображение с по-висок динамичен диапазон. Quad Bayer филтърът също допринася за зашеметяващи изображения с висока разделителна способност.

Какви плоски цветни профили се предлагат за Mavic Air 2?

Mavic Air 2 предлага D-Cinelike като плосък цветен профил, който предлага отлично възстановяване на детайлите в акцентите, както и възможност за регулиране на тонове.

Какви са предимствата на H.265 видео кодека?   

HEVC (H.265) има по-висока ефективност на кодиране на видео в сравнение с H.264, като запазва повече информация, използвайки по-малко пространство за съхранение.

Мога ли да управлявам настройките на камерата ръчно?

Mavic Air 2 има ръчни настройки на камерата, което ви предоставя пълната свобода да композирате вашите снимки.

Какво е SmartPhoto?

SmartPhoto интегрира HDR, HyperLight и разпознаване на сцената за перфектно оптимизиран кадър. HDR използва усъвършенствани алгоритми за оптимизиране на динамичния диапазон на вашето изображение, HyperLight премахва шума от сцените с ниска осветеност, а разпознаването на сцената оптимизира параметрите на снимане на камерата въз основа на разпознаването на залеза, небето, тревата, снега и дърветата.


Интелигентни функции

Интелигентни режими на полет

Поддържа ли Mavic Air 2 8K видео? 

8K резолюция може да се използва само в безплатни и Waypoint Hyperlapse режими.

Какво е режим FocusTrack?

FocusTrack се състои от три интелигентни режима на проследяване, ActiveTrack 3.0, Point of Interest (POI) 3.0 и Spotlight 2.0. ActiveTrack 3.0 е най-добрата ни технология за проследяване до момента, прилагайки както избягване на препятствия, така и разпознаване на обекти. POI 3.0 може също да проследява обекти като коли, лодки и други движещи се превозни средства. Spotlight 2.0 държи обекта ви заключен в центъра на кадъра. И трите тези интелигентни режима на проследяване са комбинирани, за да предложат подобрено изживяване на въздушна фотография.

Какви интелигентни режими на полет поддържа Mavic Air 2?  

Mavic Air 2 поддържа QuickShots, Hyperlapse и FocusTrack. QuickShots са зашеметяващи автоматизирани полетни последователности, които се създават с едно докосване. Hyperlapse е творческа функция, която ви позволява да покажете време и движение в един кадър. FocusTrack е набор от интелигентни проследяващи режими, които правят кинокартините лесни за създаване.

Има ли настройки за видео, при които APAS 3.0 или FocusTrack не са налични?

APAS 3.0 и FocusTrack не са достъпни, докато записвате в 4K при 60, 50 и 48 fps и 1080p при 120 и 240 fps.


Безопасност и препятствия

Избягване на препятствия

Има ли Mavic Air 2 помощна LED светлина?   

Да. Mavic Air 2 има спомагателна светлина за подобряване на зрението и безопасността по време на полет.

Mavic Air 2 разполага с всенасочен сензор за препятствия?     

№. Mavic Air 2 осигурява сензор за препятствие напред, назад и надолу.

Каква е разликата между APAS 2.0 и APAS 3.0?

APAS 3.0 предлага най-доброто избягване на препятствия в момента на всеки дрон DJI. Системата генерира карта в реално време на заобикалящата си среда, създавайки изключително безопасни полетни показатели.

Каква е разликата между ActiveTrack 2.0 и ActiveTrack 3.0?

ActiveTrack 3.0 е най-добрата технология за проследяване на DJI до момента, която се отличава с подобрено избягване на препятствия и разпознаване на обекти. Можете също така да идентифицирате отново обекта си, след като са изгубени на сцена с висока скорост, като използвате алгоритми, за да предскажете позицията им.


Дистанционен контролер и трансмисия

контрольор

Как е подобрен OcuSync 2.0?   

Новото поколение OcuSync 2.0 поддържа двойни честотни диапазони на 2,4 GHz и 5,8 GHz. Той също така се отличава с по-голяма устойчивост на смущения поради автоматично превключване на честотата, по-плавно предаване на изображението с кодиране H.265 и подаване на предаване до 10 км (когато е безпрепятствено, без смущения и съвместимо с FCC).

Дали дистанционният контролер Mavic Air 2 поддържа HDMI?   

Не.

Как мога да подобря приемането на сигнал на Mavic Air 2?  

Скобата на смартфона на дистанционното управление разполага с антените. Уверете се, че антените са насочени към самолета. Ако имате нужда от повече информация, разгледайте ръководството за потребителя. Освен това, моля, уверете се, че не носите преносими носими и че Wi-Fi и Bluetooth са изключени на вашия телефон.

Какви са предимствата на новия дистанционен контролер Mavic Air 2?

Новият дистанционен контролер има удължен живот на батерията до 240 минути, по-удобно захващане, подобрен дизайн на антената и оптимизиран профил, така че да можете да видите вашия дрон по-добре при летене.


Firmware

Firmware

Как да актуализирам фърмуера на Mavic Air 2?   

Можете да актуализирате фърмуера чрез приложението DJI Fly или DJI Assistant 2 за настолен софтуер Mavic (наличен за Mac и Windows).

Какво да направя, ако версиите на фърмуера на дистанционното управление и батерията не съвпадат? 

Използвайте или приложението DJI Fly или DJI Assistant 2 за Mavic, за да актуализирате фърмуера.


Mavic Air 2: Up Your Game

Mavic Air 2 е фантастичен дрон за създатели на съдържание, потребители на социални медии и въздушни фотографи, които искат да прокарат своите творчески граници. Благодарение на подобрената система за предаване, ефективността на полета и камерата, можете да разгърнете приключението си и да го пренесете на следващото ниво.