DJI O3 Air Unit – ръководство за начинаещи

Чудите ли се как правилно да инсталирате, активирате и регулирате параметрите с DJI O3 Air Unit? Искате ли да получите повече умения за инсталиране и използване на продукта? Изчетете статията, за да завършите бързо подготовката преди полета – от разопаковане до настройки на параметрите.

Съдържание

 
· Относно DJI O3 Air Unit
   – Уроци
   – Ръководство за употреба
 
· Разопаковане и първи стъпки
   – Разопаковане
   – Активиране
   – Конфигуриране параметрите на контролера
 
· Използване за първи път
   – Актуализация на фърмуера
   – Експортиране на файлове
   – Режим на публика
   – Смяна на аксесоар
 
 

Относно DJI O3 Air Unit

DJI O3 Air Unit е усъвършенствано устройство за видео предаване, включващо технологията O3+ за HD предаване на дълги разстояния с ниска латентност. Може да се монтира на състезателен дрон и да се използва с очила DJI и дистанционно управление за безжично предаване на видео, контролни сигнали от дистанционното управление, осигурявайки ви решение за видео предаване и управление. Щракнете тук, за да проверите техническите спецификации на DJI O3 Air Unit Technical Specifications.
 
DJI O3 Air Unit - ръководство за начинаещи
 
Камерата DJI O3 Air Unit разполага с 155° ултраширокоъгълен обектив, който ви осигурява широко зрително поле (FOV), за да отговори на зрителните ви нужди, когато извършвате различни полетни действия.
Устройството се състои от индикатор за състояние на свързване и бутон за връзка, и е проектирано с някои портове, включително слот за microSD карта, USB-C порт, двулентова антена с двойна поляризация (IPEX1 конектор) и 3-в-1 порт, което улеснява инсталирането.

Уроци

За ръководство стъпка по стъпка за използване на DJI O3 Air Unit, щракнете тук, за да гледате уроците.


Ръководство за употреба

За повече информация относно продукта, моля, вижте ръководството за потребителя: DJI O3 Air Unit User Manual.


Разопаковане и първи стъпки

Устройствоото трябва да бъде активирано преди употреба. Изтеглете DJI Assistant 2 (Consumer Drone Series), свържете вашето устройство към компютър и го активирайте, като следвате инструкциите.


Разопаковане

DJI O3 Air Unit
 
DJI O3 Air Unit - ръководство за начинаещи
 

Ръководство за инсталиране

 DJI O3 Air Unit трябва да бъде свързан към дрон, за да може да използвате пълната му функционалност. Вижте стъпките по-долу.

1.  Поставете или запойте кабела 3-в-1 в гнездото или спойките на платката за управление на полета на дрона (Flight Controller).
* Кабелната последователност на различните полетни контролери може да е различна. Препоръчително е да проверите дали последователността на кабелите е правилна, преди да подадете напрежение.
2.  Монтирайте въздушния модул на дрона и проверете дали е монтиран здраво.
3.  Подредете коаксиалния кабел на камерата така, че да избегнете навиване с други кабели.
4.  Поставете четири винта от всяка страна на модула на камерата. (Имайте предвид, че дълбочината на отвора за винта е 2 mm. Уверете се, че не затягате винта твърде много. Прилагането на твърде силен натиск ще счупи винта .
5.  Монтирайте антенния модул на дрона и проверете дали е закрепен здраво.
6.  Подредете кабелите .
 
Вижте това видео за инсталиране на устройството:
 
 
В случай на някаква неизправност по време на употреба, включително, но не само трептене на екрана, ефекти на вълни на видеото, ефекти на желе или лошо разсейване на топлината, моля, вижте Ръководството за инсталиране на DJI O3 Air Unit.


Активиране

1.  Посетете официалния уебсайт на DJI, влезте в страницата на DJI O3 Air Unit, намерете „Изтегляне“ в горния десен ъгъл на менюто и кликнете, за да влезете в страницата за изтегляне.
2.  Изтеглете DJI Assistant 2 (Consumer Drones Series) на вашия компютър.
3.  Свържете DJI O3 Air Unit към вашия компютър с помощта на USB-C кабел.
4.  Стартирайте DJI Assistant 2 и въведете своя DJI акаунт и парола, за да влезете.
5.  След като устройството е свързано успешно с компютъра, щракнете върху иконата DJI O3 Air Unit и ще бъдете подканени да активирате устройството. Щракнете върху „Стартиране на активирането“.
6.  Щракнете върху „Напред“, за да завършите процеса на активиране.
 
Гледайте видеоклипа за стъпка по стъпка инструкции за активиране на вашето устройство:
 
Свързване
 
Преди да използвате DJI O3 Air Unit за първи път, свържете дрона, дистанционното управление и очилата за пълно FPV полетно изживяване.
Вземете DJI Goggles 2 като пример:
 
Стъпка 1: Свържете въздушният модул с очилата
1.  Включете очилата и въздушния модул и натиснете бутона за свързване на очилата. Очилата започват да издават непрекъснат звуков сигнал, което показва, че са влезли в състояние на свързване.
2.  Натиснете бутона за свързване на въздушното устройство и изгледът на живо ще се появи в очилата, след като свързването е успешно.
* Когато индикаторът за състоянието на свързване на въздушния модул се промени от зелен на червен, това показва, че е в режим на свързване. Индикаторът за състояние ще свети постоянно в зелено, след като свързването е успешно.
 
Стъпка 2: Свържете въздушното устройство към дистанционното управление
1.  Включете дистанционното управление, натиснете и задръжте отново бутона за включване, докато дистанционното започне да издава звуков сигнал, а индикаторът за състояние да мига бързо. В този случай дистанционното управление е в режим на свързване.
2.  *Натиснете бутона за свързване на въздушния модул и индикаторът за състояние ще спре да мига и ще свети постоянно в зелено, след като свързването е успешно.
 
Гледайте този видеоклип за подробните стъпки за свързване:

Конфигуриране параметрите на полетния контролер

След като завършите горните операции, използвайте Betaflight, за да зададете параметрите на полетния контролер.
 
Гледайте този видеоклип за настройките на параметрите:

Използване за първи път

Актуализация на фърмуера

Фърмуерът на DJI O3 Air Uint може да се актуализира без да включвате устройството. Моля, преминете през стъпките по-долу за актуализация на фърмуера.
1. Свържете въздушното устройство към компютъра с помощта на USB-C кабел.
2. Стартирайте DJI Assistant 2 (серия Consumer Drone).
3. Щракнете върху „Актуализация на фърмуера“, изберете най-новата версия на фърмуера, щракнете върху „Актуализиране“ и изчакайте, докато актуализацията приключи.
4. Рестартирайте устройството след приключване на актуализацията.
 
Гледайте това видео за актуализация на фърмуера:


Експортиране на файлове

Вътрешното хранилище на DJI O3 Air Unit е около 20 GB, което може да задоволи ежедневните нужди за снимане на повечето потребители. Имате възможност да разширите вътрешната памет чрез инсталиране на microSD карта отстрани на модула за предаване на изображения. Препоръчително е да използвате следните microSD карти:
 
SanDisk Extreme U3 V30 A1 32GB microSDXC
SanDisk Extreme Pro U3 V30 A1 32GB microSDXC
Kingston Canvas Go!Plus U3 V30 A2 64GB microSDXC
Kingston Canvas React Plus U3 V90 A1 64GB microSDXC
Kingston Canvas React Plus U3 V90 A1 128GB microSDXC
Kingston Canvas React Plus U3 V90 A1 256GB microSDXC
Samsung PRO Plus U3 V30 A2 256GB microSDXC
 
 
В случай, че трябва да експортирате файлове, свържете въздушното устройство към компютър с помощта на USB-C кабел.
 
Гледайте този видеоклип за стъпките за експортиране на файл:
 
DJI O3 Air Unit - ръководство за начинаещи
 

Режим на публика

DJI O3 Air Unit поддържа режим на публика, когато се използва с DJI Goggles 2, което позволява изгледът на живо да се показва на няколко очила едновременно. Преминете през стъпките по-долу, за да свържете въздушния модул с очила.
1.  Свържете дрона с (основните) пилотски очила.
2.  Изберете „Настройки“ на пилотските очила.
3.  Докоснете „Предаване“, изберете „Пилот“ и активирайте „Излъчване“.
4. Появява се номерът на устройството, например 312E, който може да се намери на очилата за публика. След като изберете номера на устройството в очилата за публика, изгледът на живо ще бъде синхронизиран и показан на очилата за публика.
5.  Включете очилата за публика, отидете на „Настройки“ > „Предаване“ > „Публика“, изберете „312E“ (както е показано на снимката) и изгледът на живо на пилотните очила ще се покаже върху очилата за публика.


Смяна на аксесоар

· Смяна на камерата
1.  Развийте двата винта, закрепващи защитния капак на порта за коаксиален кабел на камерата и след това отстранете защитния капак.
2.  Отстранете буксата на коаксиалния кабел с пинсети и отстранете коаксиалния кабел и камерата.
*Когато отстранявате буксата на коаксиалния кабел, моля, бъдете внимателни за да не причините необратима повреда на конектора на коаксиалния кабел.
3.  Подгответе нов камерен модул, подравнете буксата на коаксиалния кабел към въздушния модул и го натиснете надолу. Уверете се, че модулът на камерата е здраво монтиран.
4.  Затворете защитния капак и затегнете двата винта Philips.

 

· Смяна на антените
1.  Развийте двата винта, закрепващи защитния капак на антенния порт и след това отстранете защитния капак.
2.  Хванете конектора на антената с пинсети и извадете антената.
3.  Подгответе нов антенен модул, подравнете буксата на антената към въздушния модул и го натиснете надолу. Уверете се, че модулът на камерата е здраво монтиран.
*Когато инсталирате антените, моля, бъдете внимателни за да не причините необратима повреда на антенните конектори и фидерите.
4.  Затворете защитния капак и затегнете двата винта Philips.
 
Гледайте това видео за ръководство за смяна на камерата и антените: