DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

Очакваният от много създатели на видео съдържание ( предимно влогъри ) DJI Osmo Pocket 3 е вече официално обявен от DJI и е в продажба. Скоро започва разпространението на продукта в света и ще бъде наличен и в Drones.bg – https://drones.bg/magazin/stabilizaczii/dji-osmo-pocket/dji-osmo-pocket-3/dji-osmo-pocket-3/

С обновения си дизайн тип “селфи стик” и триосно стабилизиране на камерата, този модел е ъпгрейда на Osmo Pocket 2. Дизайна е доста подобрен, добавен е по-голям екран, който може да се завърта, освен този страхотен плюс, така устройството се лишава и от още един топлинен източник, какъвто си е и екрана. Pocket 3 улавя изключително гладко и стабилно видео, с много по-добро качество на изображението при слаба светлина от това на своите предшественици, благодарение на надградения сензор “Тип 1” и поддържа както широкоекранен, така и вертикално снимане за социални медии. Определено този модел ще доведе до наслада от влогърите с приятните цветови профили и опцията за запис 4K/60fps, докато експертите професионалисти могат да се възползват от 10-битов лог профил. Първокласното качество на изображението и отличният живот на батерията му помагат да спечели любовта на видео създателите.

Вградена триосна стабилизация ( gilmbal )

Както споменахме, Osmo Pocket 3 следва по-ранни модели по форма и функция. Видео камерата има форма, подобна на моноблок, което я прави удобна за работа и получава същия тип триосна стабилизационна система като дроновете на DJI ( доста прилича на Mini моделите ). Обектив с широк 20 мм зрителен ъгъл, подходящ за самостоятелно записани видеоклипове, пътеписи и пейзажни сцени. Pocket поддържа широкоекранен (16:9), вертикален (9:16) и квадратен формат (1:1) заснемане както за видео, така и за снимки.

DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

Pocket 3 е с размери 5,6 на 1,6 на 1,2 инча (HWD) и тежи 181,44 грама. По принцип може да седи и сам изправен, но основата е малко тясна и при малки вибрации е възможно да се преобърне. КАМерката не разполага с вградена резба за статив, но можете да го поръчате с допълнителна приставка за статив / трипод, като разбира се отделно можете да вземете и малък трипод ( има го в един от комбо вариантите ). Този аксесоар се щраква точно на дъното и включва USB-C порт, така че да можете да зареждате камерата, докато е прикрепена.

DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

DJI предлага Pocket 3 в основен комплект със стандартни аксесори, както и CREator COMbo в който ще бъде включена и поставката за трипод и малък трипод за маса, както и допълнителна дръжка с вградена батерия от 950 mAh, DJI Mic 2 и предпазител. Допълнителната дръжка ще е около два пъти по-висока от основната допълнителна дръжка и се свързва чрез USB-C порт), . Микрофонът с клипс работи с Pocket 3 без допълнителен приемник. В комбо пакета е включен и преобразуващ обектив, който разширява зрителния ъгъл до ултрашироките 15 mm, полезни за улавяне на повече от заобикалящата ви среда.

Pocket 3 е специално направен за видеоблогинг потребителите, жанр, в който самозаписването и клиповете в движение са норма. Стабилизацията на Pocket върши по-добра работа от всяка друга алтернативна камера в този жанр и е толкова стабилен за ръчно заснемане, колкото най-новите екшън камери, като Osmo Action 4 и GoPro Hero12 Black. Разбира се трябва да сте наясно, че Pocket 3 не е пригоден за спортно заснемане, снимане в лоши условия. За такива неща ви трябва неразрушима Екшън камера, като логично самото име подсказва за какво се употребяват този вид камери.

DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

Опростен и лек интерфейс и контроли

Поставени са само два мултифункционални бутона на Osmo Pocket 3. Бутонът за запис служи и като контрол на мощността и освобождаване на затвора за снимки. Контролният стик за контрол на камерата е отляво до бутона за запис, може да завърта и накланя обектива в 4 посоки, както и поддържа двойно натискане за автоматично центриране на камерата. Подобният на “селфи стик” дизайн на Pocket е естествен за хващане, тъй като поставя джойстика и бутона за запис точно под палеца ви. Същия джойстик може да контролира скоростта на движение на камерата ( бавно, средно, бързо ).

Можете да зададете останалите настройки на камерата чрез сензорния 2-инчов екран. Въпреки че е малък сензорните контроли реагират и се намират, което изчиства интерфейса доста. Основният екран има икона за превключване на проследяването на лица, заедно с една за смяна на управлението на джойстика между управление на камерата и цифрово увеличение ( zoom ). Интерфейсът също така има виртуални бутони за бързо превключване между селфи и обикновен запис, както и един за превключване между различните режими на запис. Вместо бутони, има възможност да използвате жестове за плъзгане, за да навигирате докато… камерата Ви гледа, което е супер опция за влогъри. Плъзнете надолу за достъп до главното меню, наляво за превключване на опциите за заснемане като цветово пространство и файлов формат, надясно за възпроизвеждане и нагоре за промяна на опциите за кадрова честота, разделителна способност и съотношение.

DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

Една от уникалните иновации на Pocket 3 е с интересни опции, като: при изключена камера, когато екранът е вертикален я завъртате на 90 градуса по посока на часовниковата стрелка към широкоекранна ориентация, за да се включи. Можете обаче да промените това поведение и просто да конфигурирате екрана да превключва между широкоекранни и вертикални формати за запис с обрат, оставяйки бутона за запис като единствен контрол за включване/изключване.

Всички горепосочени функции се появяват и в приложението DJI Mimo (достъпно за устройства с Android и iOS). Устройството, на което се инсталира приложението се сдвоява с Pocket 3, и освен пълен контрол на опциите гледате на живо. Разбира се, ползването на допълнително устройство не е задължителен, камерата е с достатъчно възможности да работи самостоятелно.

Забележка: Pocket се доставя неактивиран и едно от нещата, които приложението прави, е удостоверяване на камерата със сървърите на DJI, за да започне гаранционното ви покритие и да стартира устройството. Имате само пет опита да използвате камерата без активиране, така че не забравяйте да преминете през процеса.

Отличен живот на батерията и управление на топлината

Pocket 3 работи с вътрешна, несменяема батерия, която може да работи около 2 часа и половина в непрекъснат запис. За да се удължи времето до 4 часа ( абсолютен рекорд за такъв тип камери ) трябва да имате “CREATOR COMBO” пакета, както вече по-горе писахме. Другият абсолютен рекорд е подобрената работа на камерата, както и конструкция която позволява камерата да не прегрява дори и при температури над 40 градуса.

Bluetooth и Wi-Fi радиостанции са вградени за свързване на смартфони и аксесоари. Аксесоарът Mic 2, например, използва Bluetooth, за да активира дистанционно записване. Междувременно Wi-Fi се справя със смартфон връзката. Когато изпробвах Pocket 3 с бета версия на приложението DJI Mimo на моя iPhone, се насладих на плавен изглед на живо от обектива, пълна функционалност за дистанционно управление и достъп до всички режими на камерата.

Pocket 3 няма вградено пространство за запаметяване на записите, така че трябва да вземете карта с памет. Слотът за microSDXC работи с почти всяка карта, но за да запазите качеството на кадрите тя трябва да работи с висока скорост на запис. Препоръчваме използването на SanDisk Extreme Pro, Lexar 1066x или Kingston Canvas Go!, Plus или Canvas React Plus. Размерите на файловете варират в зависимост от формата на запис, но трябва да предвидите около 1 GB на минута време за запис. Препоръчваме да вземете минимум 128GB карта предвид времето за запис на камерата, а ако притежавате Комбо пакета, абсолютно задължително 256 GB карта с памет, за да ви стигне при използване на екстра батерията.

Можете да използвате Pocket 3 като уеб камера или за стрийминг на живо. Неговият USB-C порт извежда 1080p30 сигнал с аудио чрез основния UVC/UAC стандарт. Това означава, че работи като plug-and-play устройство на повечето компютри и просто ще се покаже като допълнителна камера, която ще можете да ползвате дори и за стрийминг.

DJI OSMO POCKET 3 е вече в продажба!

Отлично качество на видео и картина

Сензорът от “Тип 1” на DJI с квадратен формат, поддържа до 4K60 в 16:9 широкоекранен формат и 3K60 във 9:16 вертикален или 1:1 квадратен формат, всеки с 10-битов цвят и избор на стандартен, HDR HLG или D-Log M цветен профил . И с три налични съотношения, Pocket трябва да отговаря на нуждите на видео създателите, доставящи видео на широкоекранен, вертикален или и на двата типа дисплеи. Профилът HDR HLG записва подходящо видео за телевизори, които използват HDR10 и Dolby Vision. Профилът има по-широко цветово пространство от стандартния профил Rec.709, така че ви дава по-широк диапазон. Тези, които искат нещо по-добро и оценяват качеството, могат да сменят режима с D-Log M профил. Намалява контраста и наситеността за картина, която е по-податлива на редакции. Ако искате да приложите креативен външен вид или просто трябва да се справите с трудна сцена с повече контраст, отколкото стандартният профил може да понесе, използвайте D-Log.

Обективът е 20 mm F2 и върши прекрасна работа при слаба светлина. DJI Osmo Pocket 3 има специален режим за снимане на видео при слаба осветеност, който намалява максималната скорост на кадрите до 30 кадъра в секунда, което помага на оптиката и големия му сензор да заснемат ярко изображение. Обективът също фокусира доста близо, така че можете да използвате камерата за презентации и ревюта. Ако последното е вашият фокус, просто не забравяйте първо да изключите функцията за фокусиране с проследяване на лица. Когато този режим е активен, Pocket е изключително ефективен при намирането и задържането на лицето ви на фокус и към центъра на кадъра.

Pocket 3 поддържа цифрово увеличение 2х, за детайлност без загуба в качеството на записа, ако искате да се доближите до действието. Както споменахме, Creator Combo включва монтиран 0,75x преобразуващ обектив за разширяване на изгледа до 15 mm, но според нас това е напълно достатъчно.

Вграденият микрофон улавя качествен звук, макар и с широк диапазон, но ако желаете по-изчистен от шум звук, аксесоара DJI Mic 2 който освен по-малко фонов шум, дава на гласа малко повече дълбочина.

Камерата поддържа безшумен 1080p запис при до осем пъти забавен каданс ( Slow motion / Slow Mo ) (240fps) и 2.7K или 4K клипове при до четири пъти забавен каданс (120fps). Освен забавен каданс, по стандарт на DJI продуктите има и time-lapse видео с няколко опции за движение, включително Hyperlapse ( при който може да се движите с камерата) и движения на стабилизацията позволяващи Ви да панорамирате и накланяте докато заснемате, когато Pocket е на статив.

За неподвижни снимки, Pocket 3 прави 9MP снимки при 1:1 и 8,3MP снимки при 16:9 във формат JPG или Raw DNG по ваш избор. JPG цветният профил съвпада с видеото и върши много добра работа за сцени със смесено осветление. Просто JPG файловете на Pocket изглеждат добре и има поддръжка за DNG, ако искате повече място за креативно изразяване.

DJI Osmo Pocket 3 – Най-добрата малка камера създадена с любов към влогърите!

Според нашите изследвания, както и менията от наши познати влогъри занимаващи се с тестване на продукти, DJI Osmo Pocket 3 трябва да е начело в списъка на всеки влогър, ако иска да работи с лекота от ръка, без да се налага да се налага да сменяте обективи и допълнителни аксесоари. Той записва много плавно видео благодарение на своята ефективна система за стабилизиране, включва ярък, широкоъгълен обектив и използва квадратен сензорен формат, който улеснява създателите да доставят както широкоекраново, така и вертикално съдържание за социалките. Ние също сме фенове на неговата вградена поддръжка за поточно предаване, отличен контрол на топлината и превъзходен живот на батерията.