Дрон Syma X8SW-D

Дронът Syma е познат в света на пилотите като най-бюджетното решение. Дроновете Syma са се наложили на пазара вече от 10 години. За това време са произведени дузини дронове. С други думи – бихте закупили от доказал се производител с голям опит. X8SW може да не е от най-евтините модели на Syma, но функционалността, качеството и цялостната работа на дрона гарантират, че си заслужава средствата!

Дрон Syma X8SW-D

SYMA X8SW Предшественици

Дронът Syma X8SW е подобрена версия на X8 модела. Като изключим подобрението в дизайна и характеристиките на дроновете, X8SW е с по-лесни за демонтиране перки и шаси. На всичкото отгоре дронът X8SW е с патентована система за зареждане на батерията. Дистанционното управление също изглежда различно, по-малко, за лесно и удобно управление. С различните подобрени версии като X8SW, X8SC и X8C и т.н. изглежда Syma разпределят силните си страни в различни модели, всеки фокусиран с различна силна страна по отношение на пилотирането.

Полетите със SYMA X8SW

Плюсове

Първото нещо, което много от вас ще забележат, е красивия дизайн на дрона. Комбинацията от червено и бяло грабва окото на всеки. Индикаторните LED светлини от долната част на дрона осигуряват добра видимост дори при нощни полети. Полетното време от приблизително 11-12 минути е впечатляващо. Функцията за задържане на височината е добра добавка към функционалността. FPV функцията за предаване в реално време е много добър избор за функция на този дрон. Другите базисни функции включват Headless режим и Бутон за излитане/кацане. Като цяло могат да се кажат много добри неща за дрона X8SW.

Неутрално

Зачудихме се дали да добавим батерията на дрона към плюсовете, с които пристига, но изборът на Syma да патентова системата за зареждане специално за X8SW може да е както хубаво, така и не особено приятно нещо. От една страна по този начин смяната на батерията е лесно и бързо решение, но от друга – батериите се произвеждат единствено от Syma, което, при липса на вносители или наличност като цяло, може да се окаже неприятно. Ние естествено поддържаме наличност от батериите на X8SW.

Минуси

Забелязахме, че камерата на дрона X8SW не е с изключителни параметри. При запис на видео е възможно картината или да започне да насича, или кадрите малко се да изкривяват, което може да се наблюдава при множество дронове от нисък до среден клас.

Дрон Syma X8SW-DБЪРЗА ХАРАКТЕРИСТИКА

  • Батерия на Дрона: 7.4V 2000mAh Li-ion
  • Камера: 720p снимки/видео записване при 2MP
  • Зареждане: Прибл. 150 минути
  • Батерии на Контролера: 4 “AA” батерии (подарък от Drones.bg)
  • Wi-Fi честота: 2.4 Ghz
  • Обхват: прибл. 70 метра
  • Полетно време: прибл. 10 минути
  • Размери: 50 X 50 X 19 см

Преглед на Функциите

Wi-Fi FPV Камера

Да започнем с най-интересните функции на този дрон – камерата. Вградената FPV система за предаване в реално време заснема 720р видеа и снимки. Свързването към камерата на дрона става посредством смартфон (Android/iOS) с 2.4GHz Wi-Fi честота.

Заснетите кадри се запазват или в мобилното ви устройство или на SD карта памет в дрона. Камерата осигурява резолюция от близо 2MP, което е идеално предвид цената. Дистанционното управление е със стойка за мобилно устройство.

Дрон Syma X8SW-DБатерияДрон Syma X8SW-D

Както споменахме, батерията на дрона X8SW е с патентован механизъм за монтиране на батерията на Syma.
Хубавото е, че батерията на дрона е 7.4V 2000 mAh Li-Po батерия, която, при тестове, издържа приблизително 10 минути при еднократно зареждане. Можете да закупите допълнителни батерии за дрона от ТУК.

Задържане на ВисочинатаДрон Syma X8SW-D

Дронът Syma X8SW поддържа функцията за запазване на височината много добре. Вграденият барометър позволява на дрона да задържи височината си, когато спрете да подавате команди от дистанционното управление. Левият стик е за височината на дрона.

Когато стигнете желаната височина, просто пуснете левия стик и дронът ще зависне във въздуха, очаквайки следващата команда. Това е страхотна функции за начинаещи пилоти, защото улеснява полетите и позволява да се улавят добри кадри, тъй като елиминира смущенията и вибрациите.

Лупинги и Маневри

Нещо, което би се харесало на всеки, са вградените функции за лупинги. По време на полет, просто натиснете един бутон на дистанционното управление и гледайте как дронът прави 360-градусови преобръщания.

Много от начинаещите пилоти на дронове нямат достатъчно опит, за да правят самостоятелни лупинги. Syma X8SW улеснява тези маневри и прави полетите значително по-лесни и забавни.Дрон Syma X8SW-D

Дистанционно УправлениеДрон Syma X8SW-D

Дистанционното управление на X8SW е по-малко от това на X8, което е голям плюс. Така то е много по-удобно и с лесни за натискане бутони. Монтираната стойка за мобилно устройство ви позволява да поставите смартфона си и да се насладите на FPV полети с предаване в реално време.

Дрон Syma X8SW-DДопълненияДрон Syma X8SW-D

Дронът X8SW е и с обичайните функции за всички дронове. Като за начало – имаме Headless режим за по-опитните пилоти. Дронът също така е с LED индикатори от долната страна на корпуса, които ви позволяват да държите дрона под око дори при полети през нощта. Протекторите за перки ще предпазят дрона при неизбежните първи сблъсъци, без които начинаещите няма да се измъкнат. Когато сте уверени в уменията си, можете да махнете протекторите, за да намалите теглото на дрона.

Полетно Изпълнение

Да разгледаме какво е усещането, когато се лети с X8SW. Дронът се стартира като натиснете горния десен бутон. Той е както за стартиране, така и за излитане, така че, след като го натиснете, дронът ще се издигне и ще зависне на няколко метра от земята. Използвайте левия стик, за да навигирате дрона нагоре и надолу, и дейсния стик – за посоките. Дронът е много отзивчив на подадени команди.

Трябва да изтеглите приложението на Syma на мобилното си устройство, за да се насладите на FPV функцията. Можете да намерите приложение в Google Play и/или App Store. По време на полет, с FPV функцията за предаване на живо включена, видеото от време на време прекъсва, но това не е нещо необичайно. Дронът развива висока скорост, но не препоръчваме да тествате колко точно преди да сте свикнали с управлението. Съвет – уверете се, че дронът е на достатъчно високо преди да правите лупинг, за да избегнете да се удари в земята.

Дрон Syma X8SW-D