Какво представлява екшън камера Xiaomi Yi 4K

Когато говорим за екшън камери, GoPro със сигурност водят класацията. Камерите на компанията са толкова известни, че “GoPro” потенциално измества “екшън камери” като термин. Обаче съществуват алтернативи, които са силна конкуренция на GoPro Hero камерите и са много по-достъпни по отношение на цената.

Xiaomi Yi 4K е точно такъв пример. На хартия, Yi 4K е със същите параметри като GoPro Hore 5, и в някои отношения даже е по-добро решение.

Въпреки всичко, Xiaomi Yi 4K екшън камерата е с впечатляващи характеристики и функции, които си заслужават цената.

Yi 4K екшън камера – дизайн и аксесоари

Xiaomi Yi 4K е с подобна форма на тази на GoPro Here, но е една идея по-широка с 65 х 42 х 30 мм размери. Фактът, че дълбочината, заедно с обектива, е същата като тази на Hero 4 Black е много впечатляващ предвид добавеният 2.19-инчов тъчскрийн LDC с Gorilla Glass. Екранът може да се закупи отделно като аксесоар за GoPro Hero 4 Black и увеличава цялостните размери на камерата.

Екранът е с 640 х 360 резолюция с невероятна яркост и изостряне за снимки, както и с възможност за регулиране на настройките на камерата. С максимално ниво на яркостта, можете да разглеждате уловените кадри дори при силна слънчева светлина, въпреки че може и да е с по-малка видимост.

Тъчскрийнът е от особена важност за Yi 4K предвид, че има само един физически бутон върху камерата. Така разчитате предимно на екрана на камерата за различни функции, освен да включвате и изключвате камерата, и да снимате.

Екшън камера Xiaomi YI 4KТочно тази специфичност усложнява използването на камерата под вода с водоустойчив калъф.

Камерата Xiaomi Yi 4K е с функция за заснемане под вода, която ви позволява да сменяте режимите на заснемане (снимка и видео) като задържате физическия бутон, който обикновено изключва камерата. С тази функция включена – няма как да изключите камерата, докато не я извадите от водоустойчивия калъф.

Освен това, така или иначе би ви се наложило да извадите камерата от калъфа, за да включите различни режими като Timelapse или таймер, което може да бъде изнервящо за някои хора, които искат подводни кадри.

Екшън камерата е със стандартна трипод розетка в долната си част в случай, че не искате да използвате патентовани стойки.

Малък високоговорител в горната част на екшън камерата ви позволява да зададете определено ниво на възпроизвеждане, благодарение на което високоговорителя подава сигнали в зависимост дали заснемате видео или снимате. Дори на най-високо ниво на възпроизвеждане, обаче, водоуствойчивият калъф значително заглушава тази индикация. Екшън камерата е с многоцветни LED светлини в предната си част и бутона.

Екшън камера Xiaomi YI 4KYi 4K екшън камера свързване и приложение

Камерата е единствено с микро-USB вход, с който се зарежда батерията. Без възможност за директно предаване върху друг екран. Слот за Micro SD карта ви позволява да поставите карта памет.

Екшън камерата също така поддържа двубандов Wi-Fi и Bluetooth за дистанционно управление. Wi-Fi връзката с Yi Action приложението е една от най-надеждните връзки между екшън камера и друго устройство. Връзката е невероятна, а прехвърлянето на изображения към смартфона е безпроблемно.

Можете да редактирате видеата и снимките на базисно ниво. Можете да качвате уловените кадри директно в социалните мрежи.

Приложението може да се използва като предаване на живо с минимални разминавания между това, което виждате на екрана си и това, което камерата улавя. Може да използвате приложението и за дистанционно регулиране на настройките на камерата.

Приложението за екшън камерата е едно от най-добре разработените и е най-силната страна на камерата.

Екшън камера Xiaomi YI 4K