Лети безопасно – гид 1: Как да отключите Ограничена ( Restricted ) зона

Били ли сте някога в следната ситуация: да откриете червени или сини зони в приложението DJI (напр. DJI GO 4/DJI Fly) по време на полет? Ако искате да управлявате своя дрон в тези зони, първо трябва да ги отключите. Това ръководство предоставя не само въведение в GEO системата и ограничените зони на DJI, но и метода за отключване на ограничена зона. И така, да започваме!

Първият въпрос е какво представлява GEO системата на DJI?

Онлайн системата за геопространствена среда (GEO) на DJI е геопространствена информационна система, предоставяща на потребителите на DJI актуални насоки за зони, където полетите са ограничени поради съображения за безопасност или разпоредби. Тя съчетава най-новата информация за въздушното пространство, система за предупреждение и ограничаване на полети, механизъм за самоупълномощаване на отключване за конкретни местоположения и минимално инвазивна система за отчетност за тези решения. Тази система често се нарича “геофенсинг”.

Най-ограничите са, разбира се зоните, които се показват в червено в приложението. Ще се появи предупреждение и полетът ще бъде предотвратен. (Имаме друга статия, представяща зоните за оторизация, или да кажем, сините зони, кликнете тук, за да прочетете подробностите.)

Но какво се случва, ако спасителна мисия трябва да бъде изпълнена в червена зона? Моля, следвайте трите стъпки по-долу, за да я отключите:

Стъпка 1: Подгответе основната информация.

  • Лична информация: Вашето име, имейл адрес и телефонен номер
  • Сериен номер на полетния контролер (Стартирайте приложението DJI и отидете на About, за да намерите „Flight Controller SN“.)
  • Географска ширина и дължина на съответния район
  • Радиус и височина на зоната, обект на разрешителния документ, одобрен от местното правителство (Забележка: Някои дронове нямат право да отключват полет над 500 м.)
  • Продължителност на лицензите за отключване: 1 година за частни потребители и неавтентифицирани потребители от организации (вкл. държавни звена); 3 години за удостоверени потребители на организации
  • Упълномощаващ документ,който позволява полет в червените зони с ограничен достъп (Моля, свържете се с местното правителство, за да бъде одобрен.)

След като подготвите материалите, докоснете тази връзка и въведете информацията, за да завършите първата стъпка. Процесът е показан тук: Authentication Application.

Стъпка 2: Отидете на официалния уебсайт на DJI, за да кандидатствате за лиценз за отключване.

След като попълните информацията в молбата за удостоверяване, можете да преминете към следващата стъпка за отключване на приложение за лиценз: Отидете на fly-safe.dji.com ,за да изпратите заявка за отключване, проверете тук: Отключване на приложение за подробности за процеса. След това ще получите на имейл отговор за резултата от заявката за отключване в рамките на час.

Стъпка 3: Импортирайте лиценза за отключване във вашия дрон.

След като получите положителен резултат, добре дошли до последната стъпка: Импортирайте лиценза във вашия дрон чрез приложението DJI и, моля, вижте по-долу за инструкции за различните приложения на DJI: (Моля, уверете се, че вашето устройство има интернет връзка, преди да продължите към тази стъпка.)

За DJI Fly, моля кликнете тук.
Забележка: За FPV дронове, моля, първо свържете очилата със мобилното ви устройство, чрез кабел и след това кликнете тук.

За DJI GO 4, моля кликнете тук.
За DJI GO, моля кликнете тук за iOS; и тук за Android.

За DJI Pilot, моля кликнете тук. За DJI Pilot 2, моля кликнете тук.
За GS RTK, моля кликнете тук.

За DJI Agras, моля кликнете тук.
За DJI MG, моля кликнете тук.

Ако имате нужда от допълнителна помощ, изпратете имейл на [email protected] по всяко време. 

Надяваме се тази статия да е полезна. Ако имате въпроси или искате да споделите някакви идеи за бъдещи статии, моля, не се колебайте да оставите коментар по-долу!