Как да подобрите видеата си с GoPro и да станете популярни в TikTok

Не е тайна, че TikTok е една от най-доминиращите социална мрежа, без признаци на забавяне. Ако се чудите как да станете популярни в TikTok, не сте сами. С толкова много създатели на съдържание, които се стичат към платформата, имате нужда от наистина ангажиращи видеа, за да станете популярни. Затова ще ви разкрием как с GoPro камера може да подобрите качеството на видеата си и да получите повече гледания в TikTok.

Сега това е още по-лесно с GoPro HERO12 Black. Има вграден режим за вертикално заснемане и новият голям сензор 8:7 е идеален за снимане на момента и след това да се направи оразмеряване в 9:16 за TikTok.

Независимо дали тепърва започвате да се учите как да правите видеоклипове за TikTok или вече сте професионалист, нашите седем съвета ще са ви полезни.

1. Личен интерес — влог, танци, комедия, образование и др.

Независимо дали става въпрос за най-новото танцово предизвикателство, ежедневен влог, образователно съдържание или комедийни скечове, преносимостта, издръжливостта и предварително зададените творчески режими на GoPro, като напр. Time Lapse, го правят идеален за заснемане на впечатляващи видеоклипове. А с приложението за редактиране на GoPro – Quik – можете бързо да направите редакции с професионално качество, за да издигнете своя TikTok на следващото ниво.

2. Природа

Някои от най-популярните видеоклипове в TikTok включват невероятни кадри сред природата. Камерите GoPro са създадени за това, с HDR видео и 5.3K резолюция, комбинирани със здрава, водоустойчива конструкция. Възползвайте се, като заснемате екстремни метеорологични условия, подводни красоти и по-интензивната страна на майката природа, с която телефонът ви просто не може да се справи. Сещате се – като онези видеоклипове с гмуркане в морето? Да, почти винаги се снимат с GoPro! Пък и никога не знаете каква неочаквана среща с животинка ще заснемете, ако оставите своето GoPro да снима.

3. Спортове с топка

Шегувамe се, ние ОБИЧАМЕ да заснемаме и споделяме всякакви спортове – колкото по-интензивен и погълнат можете да вземете GoPro, толкова по-добре. Независимо дали става дума за соло спортове или екипни усилия, можете да се възползвате от функциите за видео стабилизация и забавен каданс на GoPro, за да заснемете луди спортни гледни точки. Можете да монтирате своето GoPro на каска, на гърдите си, на велосипед, на сноуборд – общо взето носете камерата си навсякъде. Или за съвсем различна гледна точка, монтирайте своето GoPro някъде, където може да понесе удар, например при футболна врата, и НАИСТИНА покажете на зрителите си какви щети може да причини един удар.

4. Пряко предаване

Стабилизацията и широкоъгълният обектив на GoPro го правят идеален за завладяващи предавания на живо. Независимо дали споделяте приключения или водите ангажиращи интервюта в движение, с GoPro всичко това е лесно. Ще имате нужда от вашия телефон, приложението Quik и добра WiFi връзка. Media Mod или HERO12 Black Creator Edition ще ви осигурят най-добрият аудио запис.

За TikTok не забравяйте да изберете „RTMP“ в приложението Quik и да намерите TikTok RTMP URL адреса в приложението.

5. Гейминг

Ако сте геймър, GoPro е идеалното допълнение към вашето оборудване. Можете да използвате широкоъгълния обектив на GoPro, за да уловите реакциите си и да експериментирате с различни стойки за креативни изгледи над рамото, така че зрителите наистина да се чувстват сякаш са там с вас. Можете дори да предавате на живо вашите сесии, като приложите техниките, за които говорихме по-горе.

6. Редактиране чрез приложението Quik

GoPro е мощен инструмент за креативни видеоклипове сам по себе си, но добавете приложението Quik и ще получите перфектния инструмент за TikTok. След като приключите със снимането, Quik е идеален за редактиране в движение. Просто отворете Quik и натиснете „медия“. Изберете желания(ите) клип(ове) и докоснете „направи монтаж“. Когато сте готови, отидете на „студио“, докоснете „споделяне“ и изберете TikTok, за да споделите директно във вашия профил. Не би могло да бъде по-лесно!

7. Аксесоари за показване на уникална гледна точка

За да създадете най-доброто TikTok съдържание, може да имате нужда от някои ключови аксесоари. За влогове и заснемане на игри, добрият звук е задължителен. Можете да вземете Media Mod или да изберете HERO12 Black Creator Edition за най-добрия насочен звук. Или запишете аудио от всеки Bluetooth микрофон с HERO12 Black. За екшън видео може да добавите Max Wide Lens Mod 2.0 за супер широкоъгълни кадри, а за да получите невероятни кадри, подобни на дрон, опитайте телескопичен статив. И накрая, гъвкавата стойка за захващане е перфектната стойка за всяко място, за да уловите буквално всеки творчески ъгъл, който можете да измислите, защото се закача на почти всичко!