Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех

Завърши първото по рода си за България, а и за балканите изложение за безпилотни машини – Inter Drone Expo! То се проведе от 20 до 23-ти октомври, което се организира съвместно от Интер експо център и Международно дрон изложение ( Drone Expo ), Drones & AI LABs, Обединено Дрон Общество / United Drone Community, Факултет По Индустриални Технологии, DroneARENA, София Тех Парк АД, Клъстер Изкуствен Интелект България / AI Cluster Bulgaria, Военна Академия, Drone Extreme, BAF, FPVCAPE и много още други.

Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех

Интер дрон Експо даде нова представа за тези технологии

На изложението бяха представени много български технологии и производства в различни сектори. От военни разработки до комерсиални и бизнес разработки, както на летателни, така и на други технологии свързани с безпилотни апарати, AI технологии и други. Извършиха се презентации на продукти и възможностите, които те предоставят за бъдещето.

Целта е да запознае както бизнеса, така и институции и обикновени потребители с възможностите, които тези технологии притежават, с какво те могат да са полезни – спасителни операции, следене на трафик, картография, обследване на труднодостъпни места, геодезия, обследване на територии, дълбочинно обследване на пещери и други, доставки, пожарогасене, претърсване на райони, земеделие и животновъдство, военен сектор, защитни системи и други.

Inter Drone Expo 2022 предостави нови възможности

Експозицията даде възможност за един нов и по-подробен поглед на тази индустрия, но освен всичко на живо бяха видени в действие много от технологиите, имаше подаръци за посетителите, дори и за най-малките, на които им бе интересна технологията. Осъществиха се състезанията в две серии на MultiGP.

Запознахме се с много нови хора, откриха се нови възможности за всички нас, тези които съставляваме едно Обединено Дрон Общество, което искрено се надяваме да се развие. Като в това общество влизат всички от предоставящи и предлагащи технологии, до ползватели и фенове ако щете.

Събитието бе възможно най-добре организирано, както ще видите от снимките и видеоматериалите, които са предоставени благодарение на: Drones & AI LABs, Обединено Дрон Общество, Drone Arena и фотограф Мартин Лолов

За жалост нямаше физическа възможност да бъдат снимани щандовете по отделно заедно с презентациите и целите състезания.

Дрон състезанието и победителите в него

Дрон състезанието пожъна голям успех и официално закри състезателния сезон за дорнове в България. Имаше много емоции, пилотите се представиха на високо ниво. Светлинната писта на закрито допринесе за по-различно изживяване, както за пилотите, така и за посетителите на изложението.

Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех
Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех

Победителя грабнал голямата награда на Samsung с първо място е Антони Георгиев от София със 141. Второ място в дрон шампионата заема Младен Богоев от град София със 146 обиколки, а на трето място е Александър Даскалов от София със 130 обиколки.
Списък с класиранията можете да видите ==> ТУК.

Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех

Състезанието се организира и проведе с подкрепата на: Асоциация Обединено Дрон Общество, Steldi Air, Българска Федерация по Авиомоделизъм – BAF, Клуб DroneXtreme ( София ), Камбаните Дрон Клуб – София, Клуб AltairFPV (Габрово), DCV – Дрон Клуб Варна, Дрон Клуб Пловдив, Drones.BG в рамките на международния проект Drone ARENA, Интер Експо Център, Студен чай Bill Key, Samsung и FPVScape.

Искрено се надяваме да има повече такива интересни събития и активности в дрон обществото, повече обединение, за да развием заедно едно ново и по-добро бъдеще.

Благодарим на всички, че бяхте част от това уникално по рода си Дрон събитие!

Бъдете част от бъдещето!

Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех
Inter Drone Expo 2022 завърши с огромен успех