, ,

Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5S

✔ Полетно време 25-27 мин. в зависимост от използваната камера
✔ Обхват на дистанционното управление 3,5 км при честота 2,4 GHz и 2 км при 5,8 GHz
✔ Максималната скорост, която може да развие дронът DJI Inspire 2 е 94 км/ч
✔ Максималната резолюция при запис на видео е 5.2K
✔ Обхватът на сензора, служещ за избягване на претятствия (Obstacle Sensing) е 0,7÷30м
✔Предаване на видео в реално време с 1080p
banner

Производител:DJI
Наличност:

Налично

10,950.00 лв.

Налично

  • Общо: 0.00 лв.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 1077.85 лв. на месец

Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5S

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SЗаложеният в камерата DJI Zenmuse X5S обновен micro 4/3 сензор разполага с динамичен обхват от 12.8 f-стопа, по-добро отношение сигнал към шум и цветочувствителност в сравнение с X5R. Zenmuse X5S поддържа 8 стандартни micro 4/3 обектива с фокусно разстояние от 9mm до 45 mm (18-90 mm еквивалент при 35 mm сензор), осигуряващи по-голяма гъвкавост. Новата система за обработка на изображенията CineCore 2.0, вградена в дрона DJI Inspire 2, позволява на DJI Zenmuse X5S да снима видео с 5.2K и 30 кадъра в секунда; 4K с 60 кадъра в секунда (с компресия H.264); 4K с 30 кадъра в секунда (с компресия H.265) и 100Mbps битрейт във формат CinemaDNG или Apple ProRes. Камерата поддържа продължително снимане в режим Burst с 20.8 MP. Тя е създадена специално за професионалистите, занимаващи се с въздушна фотография и кинематография.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SКамера за въздушна фотография

При Inspire 2 системата за обработка на изображенията CineCore 2.0 е вградена в тялото на дрона. По този начин сензорът на камерата е защитен от магнитната интерференция на процесора, давайки по-добро качество на картината при запис на видео. Това позволява създаване на по-леки и по-компактни камери, всяка от които може да се възползва от свръхмощната CineCore 2.0 технология. Обновеният Micro 4/3 сензор поддържа разллични видове сменяеми обективи, като позволява на камерата DJI Zenmuse X5S да прави снимки с изключително висока резолюция и качество.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SПодобрен Micro 4/3 сензор

Вграденият Micro 4/3 сензор е подобрен, което води до значително повишаване качеството на изображенията. С 20.8 мегапикселовият сензор могат да се постигнат много по-детайлни изображения в сравнение с по-старата му версия (размер на пиксела 3.4 µm). Камерата DJI Zenmuse X5S разполага с 12.8 f-стопа динамичен обхват, по-добро отношение сигнал към шум и цветочувствителност в сравнение с камерата Zenmuse X5R – това позволява на X5S да заснема по-изчистени кадри, дори при недостатъчно количество светлина.

Съвместими обективи

Камерата DJI Zenmuse X5S поддържа 8 професионални обектива* с фокусно разстояние от 9mm до 45mm (18-90 mm еквивалент при 35 mm сензор), откриващи повече възможности пред фотографа.

Съвместими обективи: Olympus M.Zuiko 12mm/2.0; DJI MFT 15mm/1.7 ASPH; Olympus M.Zuiko 17mm/1.8; Panasonic Lumix 15mm/1.7; Olympus M.Zuiko 25mm/1.8; Panasonic Lumix 14-42mm/3.5-5.6 HD; Olympus M.Zuiko 45mm/1.8; Olympus M.Zuiko 9-18mm/4.0-5.6.

*За монтирането на някои обективи се налага използване на балансиращ пръстен. Повече обективи ще бъдат съвместими.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SИзключително качество на видеото

Благодарение на CineCore 2.0 технологията камерата DJI Zenmuse X5S може да записва видео с максимална резолюция от 5.2K/30 във формат CinemaDNG с 12 bit, 5.2K/30 в Apple ProRes 422 HQ и 4K/30 Apple ProRes 4444 XQ (без Алфа канал). Допълнителни възможности за запис на видео: 4K/60 с използване на кодировка H.264 или преработване на 4K/30 видео с кодировка H.264/H.265 и 100Mbps битрейт.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SМалка загуба при снимане в режими “In-video Single” и “Burst”

Когато използвате карта памет за съхранение, 20.8 MP кадри могат да се заснемат във формат JPEG+DNG с 14 кадъра в секунда в режим “Burst”. Когато използвате CINESSD ще можете да ги съхраните във формат DNG с 20 кадъра в секунда в режим “Burst” с максимална резолюция на изображението 20.8 MP. Могат да се заснемат снимки, докато правите видео, без това по никакъв начин да повлияе върху видеозаписа.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SПодобрена стабилизация

Ниското тегло и мощният процесор правят моторите на Zenmuse X5S свръх отзивчиви. Стабилизацията реагира в реално време на всички движения по трите оси, за да държи камерата винаги правилно насочена. С точност при завъртане от 0.01˚, комбинирано с три антивибрационни тампона и специална подложка за неутрализиране на всякакви вибрации, Вие получавате ненадмината стабилност на картината без трептене, размазване и с висока острота. Благодарение на интегрираното окабеляване стойката може да се завърта на 360˚ около оста си. Ще получите перфектно стабилизирани кадри, дори при употреба на 90mm обективи.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SГолям обхват при управление на камерата и фокуса

Благодарение на приложението DJI GO ще имате възможността да поемете контрол от разстояние над всеки детайл – фокуса, блендата или формата. Чрез DJI Focus ще можете да управлявате фокуса изключително лесно, а новата вградена Lightbridge технология позволява изпращане на сигнал на максимално разстояние от 3,5 км.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SОтвъд границите на въображението

Най-новият представител от семейството на Inspire е вече тук! Квадрокоптерът DJI Inspire 2 значително надминава предшественика си Inspire 1. Втората версия на Inspire дава възможност за заснемане на 5,2K видео клипове във формати Cinema DNG RAW, Apple ProRes и други. Дронът ускорява от 0 до 80 км/ч за 4 секунди, а максималната скорост, която може да достигне е 94 км/ч. Спускането му е с 9 м/сек., което е невероятно постижение за дрон с подобни размери. Системата от две батерии позволява на дрона да остане във въздуха цели 27 мин. (с камерата X4S), а подгряващата система за батерии му позволява да лети при много ниски температури. Системата FlightAutonomy е разработена специално за DJI Inspire 2, като осигурява две направления за избягване на препятствия.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SУстройство на дрона

Елегантната и олекотена конструкция на дрона DJI Inspire 2 е постигната чрез сплав от магнезий с алуминий. Квадрокоптерът разполага с Vision Sensing система, двуосна FPV камера, а върху него могат да бъдат монтирани различни модели триосни жироскопни стойки с вградена камера. За по-голяма сигурност по време на полет разработчиците на Inspire 2 са предвидили втора батерия, която ще се задейства в случай, че нивото на първата достигне критично ниски нива или се повреди, за да може дронът да се приземи безопасно. Подгряващата система, вградена в батерията, позволява на квадрокоптера DJI Inspire 2 да лети при много ниски температури, което до момента беше невъзможно.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SОбработка на изображенията

Дронът DJI Inspire 2 дава възможност за заснемане на видео с резолюция 5.2K @ 4.2Gbps и 4K @ 100Mbps. Поддържаните от системата формати, в които можете да записвате видео са CinemaDNG и Apple ProRes, а кодеците, с които работи тя са H.265 и H.264. Създадените видео клипове могат да бъдат съхранени едновременно върху DJI CINESSD и microSD карта памет.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SДистанционно управление

Дистанционното управление разполага с вградена Lightbridge 2 технология и може да работи на честоти 2.4 GHz или 5.8 GHz. Системата работи на принципа Master-Slave, което означава, че може да има едно главно дистанционно управление, с което да управлявате дрона и няколко второстепенни за управление на камерата. Дистанционното разполага с HDMI и USB порт, а обхватът му достига 3,5 км.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SИзображения с професионално качество

Квадрокоптерът DJI Inspire 2 разполага с изцяло обновена система за обработка на изображенията CineCore 2.0, която ще Ви предостави невероятната възможност да заснемате видео клипове с 5.2K* резолюция във формат CinemaDNG*, Apple ProRes* или друг. Системата CineCore 2.0 е вградена в носа на дрона и работи с всяка камера, свързана към допълнителния порт на стойката.

*За да използвате тези възможности на дрона е необходимо закупуването на допълнителен лицензен ключ.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SСистема за засичане и избягване на препятствия

Дронът DJI Inspire 2 разполага със сензори, засичащи препятствия на 30 м пред него, които му позволяват да лети безопасно със скорост 54 км/ч. Инфрачервените сензори, разположени в горната част на дрона, сканират за препятствия 5 м над него, за да лети безопасно на закрито. Системата е активна при нормален полет, RTH и всички интелигентни полетни режими. Сензорите са в основата на системата FlightAutonomy, която се грижи за безопасността на квадрокоптера по време на полет.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SSpotlight Pro

Този режим позволява на пилота да заснема сложни, уникални по рода си кадри. При него се използват редица алгоритми, благодарение на които дронът започва да следи зададения обект, независимо в коя посока лети. В Quick Mode избирате обекта, който да бъде проследяван, а в Composition Mode освен субекта ще можете да изберете и позицията му. Когато субектът се позиционира на зададеното място трябва просто да докоснете бутона на екрана и проследяването ще започне. Камерата може да се завърта в желаната посока, за да създадете невероятни кадри. Spotlight Pro е активен във всички полетни режими, в това число ActiveTrack, TapFly, Waypoint и Point of Interest.

TapFly

Двуосната бордова FPV камера е предвидена за следене на полета и се използва при стартиране на режима TapFly. Само с едно докосване върху екрана на мобилното устройство ще зададете посоката за летене на дрона, за да можете да съсредоточите вниманието си върху управлението на камерата.

ActiveTrack

Режимът ActiveTrack позволява на квадрокоптера DJI Inspire 2 да разпознае и проследи редица обекти, в това число хора, велосипеди, автомобили или лодки. Профилите могат да се настройват в зависимост от избрания за проследяване обект, което означава, че ще получите по-голяма прецизност при употребата на този режим.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SSmart Return to Home

Предната и долна системи за визуално позициониране позволяват на дрона DJI Inspire 2 да създаде карта на маршрута по време на полет. Ако сигналът се изгуби, а режимът Smart Return to Home е активиран, дронът ще се върне в точката на излитане по същия маршрут, по който е излетял. При повторното прихващане на сигнала, дронът ще продължи да се връща в права линия към точката на излитане. При завръщането си той използва основната си камера, за да засече потенциални препятствия на 200 м пред себе си, което му позволява да планира безопасен маршрут при завръщане. Свързването след загуба на връзка се осъществява по-бързо.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SMaster-Slave йерархия

Новата безжична технология за предаване на HD изображения изпраща видео сигнал от главното дистанционно управление към подчиненото, като те могат да се намират на разстояние 100 м едно от друго без загуба на качестото на сигнала.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SПодобрена производителност по време на полет

Новата задвижваща система позволява на дрона DJI Inspire 2 да лети с максимална скорост от 94 км/ч, да се спуска с 9м/сек и да се издига с 6м/сек. Ускорява от 0 до 80 км/ч само за 4 секунди, а максималният ъгъл на летене е 40˚.

Двете дистанционни управления са грижливо настроени, за да бъде управлението на дрона по-прецизно и лесно. Благодарение на новата си задвижваща система, дронът може да лети на 2500-5000 м над морското равнище (с помощта на допълнителните подобрени пропелери).

Интелигентните батерии с вградена подгряваща система позволяват на квадрокоптера да лети при екстремно ниски температури (-20˚C), което до момента беше невъзможно.

Drones.bg Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5SПо-голяма надеждност по време на полет

Надеждността на квадрокоптера DJI Inspire 2 е подобрена два пъти благодарение на вградените IMU модул и барометър. Интелигентната система за управление на полета следи системата за сигурност, предоставяйки достоверна информация за полета.

Новата система за засичане на препятствия намалява риска от сблъсък на квадрокоптера DJI Inspire 2. Благодарение на нея дронът ще може да заобиколи изпречилите се на пътя му прегради.

Системата от две батерии позволява на DJI Inspire 2 да се приземи безопасно, дори в случай, че възникне проблем с една от батериите. В тази ситуация втората батерия ще се задейства и ще осигури достатъчно заряд за безопасното приземяване на дрона.

 

ПРЕДЛАГАМЕ СЕРВИЗ НА ВСИЧКИ ДРОНОВЕ!

DJI

DJI произвеждат най-добрите и професионални дронове от висок клас. Дроновете им се използват за професионално фото и видео заснемане, 3D картографиране и много други.

ДРОН

Тегло 3290 g, с две батерии, без камера и стойка
Диагонал, без пропелери 605 mm, в режим за кацане)
Макс. тегло при излитане 4000g
Макс. надморска височина при излитане 2500 m; 5000 m със специални пропелери
Макс. полетно време Приблизително 27 min (със Zenmuse X4S)
Макс. ъгъл на летене P-mode: 35° (с активирана преднаVision система: 25°); A-mode: 35°; S-mode: 40°
Макс. скорост на издигане P-mode / A-mode: 5 m/s; S-mode: 6 m/s
Макс. скорост на снишаване Вертикална: 4 m/s;
Макс. скорост 94 kph
GPS точност при кръжене Вертикална: ±0.5 m или ±0.1 m с активирана Vision система, Хоризонтална: ±1.5 m или ±0.3 m с активирана Vision система
Работна температура -10° до 40° C

Долна Vision система

Скорост <10 m/s at height of 2 m
Максимална височина <10 m
Работен обхват <10 m
Работна среда Повърхности с отчетлива шарка и добра осветеност (> 15 lux)
Обхват на ултразвуковия сензор 10-500 cm
Работна среда на ултразвуковия сензор Неабсорбиращ материал, твърда повърхност (килими и мокети понижават ефективността на системата)

Горен инфрачервен сензор

Обхват 0-5 m
FOV ±5°
Работна среда Големи, неотразяващи обекти

Зарядно (Модел: IN2C180)

Изходно напрежение 26.1 V
Мощност 180 W

Хъб за зареждане (Модел: IN2CH)

Захранващо напрежение 26.1 V
Ток 6.9 A

Стабилизираща стойка

Обхват на вибрациите ±0.01°
Обхват на управление Pitch: -130° to +40°; Roll: ±20°; Pan: ±320°
Макс. скорост на управление Pitch: 90°/s; Roll: 90°/s; Pan: 90°/s

Предна Vision система

Обхват 0.7-30 m
FOV Хоризонтала: 60°; Вертикала: 54°
Работна среда Повърхности с отчетлива шарка и добра осветеност (> 15 lux)

Дистанционно управление

Работна честота 2.400-2.483 GHz; 5.725-5.850 GHz
Максимален обхват 2.4 GHz: 7 km (FCC); 3.5 km (CE); 4 km (SRRC)
Максимален обхват 5.8 GHz: 7 km (FCC); 2 km (CE); 5 km (SRRC)
EIRP 2.4 GHz: 26 dBm (FCC); 17 dBm (CE); 20 dBm (SRRC) 5.8 GHz: 28 dBm (FCC); 14 dBm (CE); 20 dBm (SRRC)
Батерия 6000mAh 2S LiPo
Мощност 9 W (Не е зарядно за телефон)
USB захранване iOS: 1 A @ 5.2 V (Max); Android: 1.5 A @ 5.2 V (Max)
Работна температура -10° to 40° C

Интелигентна батерия (Модел: TB50)

Капацитет 4280 mAh
Напрежение 22.8 V
Вид LiPo 6S
Мощност 97.58 Wh
Тегло 515 g
Температура на зареждане 5° to 40° C
Работна температура -10° to 40° C
Максимална можност на зареждане 180 W

1 x Квадрокоптер DJI Inspire 2
1 x Камера DJI Zenmuse X5S
1 x Дистанционно управление
1 x Пропелери
1 х Интелигентни батерии
1 х Зарядно за интелигентни батерии
1 х Хъб за зареждане на батерии
1 х Захранващ кабел
1 х USB кабел мъжко – мъжко
1 х 16GB microSD карта памет
1 х Планка за калибриране на Vision системата
3 х Антивибрационни уплътнения
1 х Скоби за монтаж на пропелерите
1 х Кутия за пренасяне
4 х Изолиращи лепенки за интелигентна батерия
1 х Ръководство за употреба

Базирана на 0 отзива

0.0 общо
0
0
0
0
0

Напиши пръв отзив за “Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X5S”

Все още няма отзиви!

КОЛИЧКА

close