Магията да снимаш с милиарди цветове!

Магията да снимаш с милиарди цветове

Наистина ли са сравними GoPro Hero 11 Black и DJI Osmo Action 3?

Магията да снимаш с милиарди цветове! Магията да снимаш с милиарди цветове!

Hero 11 Black не е единствената GoPro, която излизе тази година на пазара. DJI също решиха да актуализират своя арсенал от серията на Action с новата Action 3. Osmo Action 3 бележи значителна актуализация на дизайна си. Камерата не изглежда като Action 2, а много повече напомня на серията на Hero GoPro.

Дизайн и дисплей

Hero 11 Black е лека и компактна, с размери 71,8 x 33,6 x 50,8 mm и тегло 153 g. Освен това е с невероятна издръжливост, водоотблъскващият капак на обектива е с водоустойчив сертификат до 33 фута (10м). GoPro има два цветни LCD дисплея, един сензорен на гърба 2.27 инча и един по-малък 1,4-инчов дисплей отпред за запис на селфита с Live Preview.  Други основни характеристики включват бутон на затвора, бутон Mode, високоговорител, микрофон, USB-C порт, слот за SD карта и е съвместима с повече от 40 стойки, модове и аксесоари.

DJI Osmo Action 3 не прилича на Action 2, която беше преди нея, а е много подобна на Hero 11 Black. Дизайнът обаче подобрява GoPro по много начини. Подобно на GoPro, Action 3 има два дисплея – 2,25-инчов заден екран и 1,4-инчов преден екран. Докато предният дисплей е с еднакъв размер и на двете камери, то този на Osmo Action 3 е сензорен, което означава, че получавате два сензорни екрана, вместо само един. Камерата е с размери 70,5 x 32,8 x 44,2 mm и тежи 145 g, по-тънка и по-лека от GoPro. Освен това е водоустойчива до 16 м (около 52 фута) без допълнителен водоустойчив калъф, което я прави по-водоустойчива от GoPro-то .

Osmo Action 3 разполага с бутон на затвора, бутон за бързо превключване, високоговорител, два микрофона, USB-C порт, слот за microSD и два слота за бързо освобождаване. Освен това е съвместима с гласови контроли и може да предлага гласови указания, когато не можете да видите екраните.

Производителност и характеристики 

Спецификациите и производителността са мястото, където GoPro наистина блести. Камерата разполага с нов сензор 8:7, който може да записва 5.3K видео при 60fps или 4K при 120fps. Тя може да улови повече от 1 милиард цвята с поддръжка на 10-битов цвят и запис до 8x забавен кадър при 2,7K.

GoPro може също така да заснема 24,7-мегапикселови неподвижни изображения, докато по-широкото съотношение на страните на сензора означава, че видеоклиповете могат да се доставят като 16:9 и да се изрязват за създаване на съдържание. Една от най-добрите характеристики на GoPro е HyperSmooth 5.0. Технологията за стабилизиране на видеото вече разполага с вграден режим AutoBoost и Horizon Lock. Има и функции като Hindsight, която улавя 30-те секунди, преди да натиснете запис и разнообразие от нощни режими, които ви позволяват да бъдете креативни със светлината.

Подобно на GoPro, DJI Osmo Action 3  също има супер широко зрително поле, достигащо до 155 градуса за потапящи кадри. Камерата е способна да записва 4K при скорост до 120 кадъра в секунда и до 8X забавен кадър при 1080p, което прави разделителната способност малко по-ниска от тази на GoPro (макар и същата при 120 кадъра в секунда). Снимките също са ограничени до 12 мегапиксела – половината от размера на снимките, заснети с GoPro.

DJI Osmo Action 3  идва с видео стабилизация под формата на своята технология RockSteady 3.0, която има за цел да намали трептенето на камерата във всички посоки. Има HorizonSteady за поддържане на нивото на хоризонта и калибриране на цветовата температура за регулиране на баланса на бялото под вода. Има и полезни функции на приложението като InvisiStick, които можете да използвате, за да премахнете своя селфи стик от рамката, когато карате ски или сноуборд.

Живот на батерията

GoPro идва с 1760 mAh Enduro батерия, която предлага подобрено време за запис както при умерени, така и при ниски температури в сравнение с батерията в Hero 10 Black.

DJI Osmo Action 3, междувременно, разполага с 1770 mAh батерия, за която компанията също твърди, че е получил подобрение при ниски температури. Има и допълнителното предимство на поддръжката за бързо зареждане, което позволява батерията да се зареди до 80% само за 18 минути за около два часа снимане.

Двете камери са много сходни въпреки това, когато става дума за дизайн, DJI камерата всъщност надгражда GoPro в редица области. Прицизната й стабилизация, двата сензорни екрана, високата водоустойчивост без кейс и напълно конкурентната й батерия я правят добър конкурент и отличен избор за всеки който ще я грабне.

GoPro Hero 11 Black се задържа на върха, когато става въпрос за нейния спецификационен лист, включително видео резолюция, качество на изображението и 10-битов цвят.