Мини-размер, мега-възможности, това е DJI Mini 3 Pro дрон

Мини-размер, мега-възможности, това е DJI Mini 3 Pro дрон

Мини-размер, мега-възможности, това е DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 3 Pro е точно толкова мощен, колкото и преносим. С тегло по-малко от 249 g и с подобрени функции за безопасност, той не само е лесен за управление, но е и най-безопасният в своя клас Mini* . С 1/1,3-инчов сензор и функции от най-високо ниво, той предефинира какво означава да управляваш Mini.

Когато DJI постави Pro в края на името на Mini 3, никои не го очакваше , но те много добре знаеха какво имат предвид. Списъкът със спецификации на Mini 3 Pro е интензивен и всеки, който е летял с Mini 2, ще бъде поразен, ако направи ъпгрейд. С подобни функции като Air 2S, Mini 3 може да разтърси решението ви кой дрон да изберете.

Определено е супер е да имаш нещо толкова мощно в толкова леко и малко. Както винаги, качеството на изработка е същевременно фантастичнои на топ ниво.

Mini 3 е пълен с функции, от Active Track и Spotlight до възможността за обръщане на вертикала на камерата за снимки и видео. 

Дизайн и стабилност?!

Както много неща, Mini 3 Pro взема много от дизайна и функциите от познатите дронове Mavic и Air на DJI. Новопроектираната рамка на дрона позволява по-голяма стабилност по време на летене и зависване. Той има по-големи пропелери ( перки ) от Mini 2 и има по-наклонена позиция във въздуха, това го прави доста стабилен в различни условия на вятър.

48MP снимки с висока резолюция и страхотно качество

Най-вълнуващата част от този дрон е камерата, особено при ползването и за снимки. С бленда F1.7 и поддръжка за заснемане на RAW изображения, Mini 3 решава проблемите при ниска осветеност. Подобно на Air 2S и Mavic 3, необработените изображения са DNG. Въпреки че не дават толкова много място за редактиране, колкото RAW форматите от DSLR, те са много над JPG или PNG файлове.

Това е първият дрон на DJI с поддръжка на DNG в гамата Mini, позволяващ повече мощност от снимки, които правите по време на туризъм или просто ден в парка.

Мини-размер, мега-възможности, това е DJI Mini 3 Pro

Видимостта на дрона , проблем или не?

Поради малкият размер на дрона и допълнение стандартната сива цветова схема на DJI, проблема става по-голям. Решението което DJI са взели за Mini 3 Proе да добавят още светлинки, но само на предните рамена. Въпреки това, все пак е впечатляващо че са успели да вместят в ограниченото място още допълнения. Все пак внимавайте когато летите надалеч, дроновете в клас под 250 грама не са проектирани да летят принципно на големи височини и разстояния от вас, така че компенсацията от допълнителн исветлини е дбро попълнение.

Active Track

DJI наистина излезе и заяви с този дрон, че е най-доброто от клас ултралеки дронове. Наличието както на Active Track 4.0, така и на трипосочно избягване на препятствия означава, че получавате същите функции на Air 2S и Mavic 3.

Докато Active Track има малко повече място за компенсиране в сравнение със системата за проследяване, пълният пакет на DJI е най-добрият в бизнеса. Въпреки това, някои проблеми изглеждат постоянни с дронове, поддържащи само избягване на препятствия отпред, отзад и отдолу. В резултат на това изглежда, че са слепи отстрани и понякога вземат лоши решения при проследяване или летят настрани към някое дърво.

Разбира се, трябва да се правят жертви, за да се отговори на теглото или цените, а да се каже, че избягването на препятствия на Mini 3 е лошо, защото не могат да се поберат и страничните сензори, не би било правилно.

RC на DJI е промяна в играта

Получавате две опции за контролери на Mini 3 Pro: познатия контролер RC-N1 и чисто новия RC контролер с вграден екран.

RC контролерът е достатъчно лек, за да не се уморявате да го държите по-дълго време, но има и достатъчно тегло, за да го чувствате добре в ръцете си. Има леко повдигане около екрана, което може да предложи известна защита срещу изпускане, но ако сте някой, който често изпуска телефона си, протекторът за екран може да е добра инвестиция, когато стане наличен.  Джойстиците имат добра устойчивост, като същевременно са много гладки. И накрая, добавянето на контролни бутони с възможност за конфигуриране на гърба е добре дошла изненада.

Мини-размер, мега-възможности, това е DJI Mini 3 Pro

RC прави летенето много по-приятно. Батерията издържа по-дълго , а екранът е достатъчно ярък, за да вижда подробности в безоблачни дни. Mini 3 разполага с два USB-C порта и място за micro-SD карта. Забележката е липсата на поддръжка за приложения, само приложението DJI Fly може да бъде инсталирано на RC.

Ако имате място в бюджета си да се похарчите малко повече за RC, направете го. Няма да съжалявате. Той е много по-добър от контролера N1 и освобождаването на телефона ви е огромен плюс.

За кого е Mini 3 Pro? Начинаещи? Професионалисти?

Това е труден въпрос. Mini 2 и Mavic Mini отдавна са фокусирани върху пазара на дронове от начално ниво, абсолютните новаци. Въпреки това, Mini 3 Pro изглежда се отклонява от този път както по спецификации, така и по цена. Въпреки това, той носи тази уникална характеристика на вертикално видео и снимки за съдържание, фокусирано върху социалните медии.

С цената си от 1699лв. за Mini 3 Pro и N1 контролер има какво да покаже на потребителите.

Mini 3 Pro е идеалният дрон за хора на социалните медии (инфлуенсъри и други), за да получат неизрязани вертикални видеоклипове на най-новия “танц” от небето. Той е достатъчно лек и малък, за да могат авантюристите да получат няколко бързи снимки и видео от най-новия си поход, разходка около забеелжителности или проследяващ кадър на колоездене, каране на мотоциклет, офроуд и други. Този дрон може да блесне!

Mini 3 Pro е наличен за предварителна поръчка на уебсайта ни https://drones.bg/category/dronove-dji/mini3/ и можете да избирате от три конфигурации. Най-евтиният е дронът сам по себе си за 1445лв. , с контролера RC-N1 за 1699лв. и с RC на DJI за 1999лв.. По желание можете да закупите и Fly More Kits, подобни на Fly More Combos. Очаквайте скоро!

Полетете с нас! – DRONES.BG