Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

Обръщате ли интернет с главата надолу, за да намерите най-добрия дрон DJI?

Независимо дали сте начинаещ пилот, опитен летец или дори професионалист, този списък ще ви помогне да разберете по-добре гамата от опции, с които DJI разполага ( ако все още не сте или искате да смените марката ). DJI е доказан водач сред производителите на дронове и през годините прави летателни машини за всеки вид потребителски нужди.

Може да се интересувате от различни модели на DJI в зависимост от вашата цел. Например, ако сте амбициозен въздушен фотограф, DJI Mavic Air 2 може да бъде вашият билет към небето. Със стабилната поредица от достъпни, но усъвършенствани квадрокоптери на DJI, никой не е направил повече, за да предостави възможност и неопитни да управляват с лекота дронове, отколкото тази компания.

Но ако търсите най-добрия DJI дрон за вашите нужди, кой е най-добрият вариант?

Всеки модел дрон в гамата на DJI обещава лесно управление и предварително зададени режими на летене, които правят висшия пилотаж супер лесенпарче торта и направата на страхотни кадри направо са като разходка в парка, дори за напълно начинаещи.

За да се отървете от огромното главоболие, което идва с избор като този, и за да ви спестим безброй часове проучване в интернет, Drones.BG направи списък с най-добрите DJI дронове въз основа на бюджета, камерата, функциите за безопасност и потребителски мения. Така че стегнете се и продължете да четете, за да разберете кой DJI модел ви подхожда най-добре.

Едно нещо, което трябва да отбележите, преди да прочетете списъка, е, че има развиващ се набор от разпоредби, свързани с полетите с дрон и подходящата употреба, с които трябва да се запознаете, преди да закупите тези квадрокоптери. Можете да разгледате законите и изискванията за различните класове към които псадат дроновете в нашия форум от ТУК.

Най-добрите дронове на DJI

DJI Mavic 3 дрон ( Най-добър дрон като цяло, според потребителите )

Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

DJI Mavic 3 дрона е ъпгрейд, който си заслужава, ако сте готови да платите значително повече за по-добра камера и подобрени системи за избягване на препятствия.

Спецификации
Резолюция на камерата 12MP/5.1K50
Батерията 46 минути с пълно зареждане
Тегло 895гр
Размери 22,1×9,6x9cm (сгънат)
Цена около 3800 лв.

Със своя 4/3 сензор, Mavic 3 прави отчетливи, ясни снимки и видеоклипове, а камерата с марката Hasselblad прави кадрите изключително цветни. Mavic 3 също може да усети препятствия, идващи от повечето посоки, и да се коригира, за да ги избегне ефективно, което прави този куадрокоптер подходящ за новобранци, но и Ви дава възможност да се фокусирате повече върху “грабването” на кадъра вместо върху “ейй да не се ударя тука”.

По време на полет Mavic 3 използва сензори, за да открива препятствия на разстояние до 200 метра, които се приближават отстрани. Квадрокоптерите имат сензори за избягване на препятствия отпред, отзад, отдолу и отгоре. Освен това може да коригира траекторията на полета си в реално време, за да избегне сблъсъци. Това е невероятно полезно, ако, да речем, летите до дробре познатите ни и любими магнити…. дърветата, Mavic ще ви предупреди и ще избегне препятствието сам със силен звуков сигнал. Едно нещо, което трябва да се отбележи е, че страничните сензори на Mavic 3 работят само докато сте в режим на статив, POI, QuickShot и ActiveTrack. Ако трябва да летите близо до обект, за да правите снимки, можете да изключите системите за отчитане на препятствия. Но ако сте неопитни, не препоръчваме…

Камерата на Mavic 3 е невероятна, с 20MP и 5.1K камера с марката Hasselblad (шведска компания, известна със своите висококачествени камери). Тази камера има 4/3 CMOS сензор, който може лесно да работи в условия на по-ниска осветеност да ви даде невероятни снимки. DJI също така твърди, че са адаптирали метода на Hasselblad, за да направят цветовете да изглеждат по-реалистични без фина настройка на цветовите настройки. Цветовете изглеждат по-живи на Mavic 3 в сравнение с Air 2. Mavic 3 също заснема 5.1K видео до 50FPS в секунда с 200Mbps максимален битрейт. Можете също да зададете диафрагмата на обектива между f/2.8 и f/11.

Изненадващо, Mavic 3 има втора камера, разположена над обектива на Hasselblad. Тази камера е предназначена да се използва за телефото фотография и има ½-инчов сензор, който може да заснема 12MP изображения и 4K видеоклипове с 4X цифрово увеличение.

Mavic 3 е един от най-стабилните дронове, които DJI притежава. Той се движи точно и устоява на вятъра с лекота. Благодарение на APAS 5.0 (система за безопасност, която имат най-новите дронове на DJI), ще имате повече от достатъчно доверие във вашия Mavic 3, за да се съсредоточите върху заснемането на най-спиращите дъха снимки, вместо да се тревожите за препятствията.

Животът на батерията е може би един от най-добрите за клас потребителски дронове. Издържа до 46 минути с пълно зареждане. DJI казва, че можете да летите с Mavic 3 на разстояние до 30 км, но трябва да имате наблюдател, за да летите законно с него толкова далеч от вас. Но и не препоръчваме да изпозлвате максималния обхват, все пак трябва да прецените и връщането на дрона, различни метеороологични условия, както и възможни заглушавания на сигнала по трасето.

Квадрокоптерът се сгъва и е малко по-голям от Mavic Air 2, но е също толкова преносим.

Като се имат предвид всички неща, Mavic 3 е може би най-добрият DJI дрон на пазара в класа към който спада. Със своите две камери, усъвършенствано избягване на препятствия и невероятен живот на батерията, този куадрокоптер е трудно да бъде победен. Единственият недостатък на тази летяща машина е цената, ….., този дрон не е направен за всеки джоб, но като цяло не е и насочен главно за начинаещи, а по-скоро всеобхватен, но повече професионален. Също така Мавик са като цяло висок клас дронове.

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/mavic3/dron-dji-mavic-3-classic-dji-rc/

DJI Mavic 3 е крачка напред за сгъваемите дронове, благодарение на своите фантастични видео и фотозаписи. В много отношения това е всичко, на което феновете на дроновете могат да се надяват, с отлична 4/3 камера, регулируема бленда и голям обхват, всичко това събрано в пакет, по-лек от предшествениците си.

DJI Air 2S (най-добър дрон с камера под 2 000 лв.)

Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

Този куадрокоптер е друг близък претендент за най-добрия DJI дрон на пазара. Mavic 3 все още е най-добрият ни избор като цяло, но също така е скъп в сравнение с други дронове на DJI, които могат да бъдат почти толкова добри, но с достъпна цена.

Въпреки че името на квадрокоптера подсказва, че това е просто надграждане на по-стария Mavic Air 2, има много подобрения в този дрон, най-важното е 1-инчов сензор, който ви позволява да правите спиращи дъха кадри.

Качеството на изображението е превъзходно, както бихте очаквали от обектив на фотоапарат от този калибър, а нивата на шум при високи ISO настройки са много по-добри от предшествениците на Air 2S. И все пак изображенията са малко по-меки в краищата, а блендата е фиксирана на f/2.8, така че единственият начин за контролиране на експозицията по време на видеозапис е чрез използване на филтри.

Air 2S разполага с 20MP 1-инчов сензор, който подобрява качеството на изображението и осигурява подобрен висок ISO отговор в сравнение с Air 2. Може да заснема 5,4K видео при 30 FPS, 4K видео при до 60fps и 1080p при до 120 FPS, което разкрива значителен творчески потенциал за заснемане на видео с дрон.

Друга развълнувана функция е цифровото увеличение на DJI Air 2S, което започва от 4X с 4K30FPS видео и достига до 8X увеличение с 1080p. Тази функция може да не звучи толкова вълнуващо, колкото останалите, но поддържането на безопасно разстояние може да бъде от решаващо значение, ако вземете предвид колко ограничения има, които не ви позволяват да се доближите твърде много до определени обекти или хора. Това може да бъде съществена функция, особено за професионалните пилоти на дронове, а за ентусиастите ще отвори вратите към по-зашеметяващи кадри от техните пътувания.

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/dji-mavic-air-2s/dron-dji-air-2s/

Все пак смятаме, че DJI Air 2S е един от най-добрите дронове като цяло за повечето хора, особено ако камерата е вашият фокус. Този квадрокоптер е трудно да се победи благодарение на комбинацията от голям 1-инчов сензор и компактни, удобни за пътуване размери.

DJI Mini 3 Pro

Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

Малкият и лек DJI Mini 3 Pro дрон издига популярната серия мини дронове на DJI до нови висоти. Новият Mini 3 носи фактора „уау“ в категорията под 250 грама.

Спецификации
Резолюция на камерата 12MP/4K60
Батерията 34 минути с пълно зареждане
Тегло 249гр.
Размери 14,5x9x6,2cm (сгъната)
Цена от около 1450 лв.
Малкият и лек DJI Mini 3 Pro издига популярната серия мини дронове на DJI до нови висоти. Новият Mini 3 носи фактора „уау“ в категорията под 250 грама. Появяването на този многофункционален супер мъник бе фурорен за DJI.

Един от критичните аспекти на Mini 3 е, че въпреки че е толкова мощен в спецификациите си, той все още тежи под 250 гр., което означава, че не е необходимо да бъде регистриран в повечето страни. Тези функции, заедно с новия контролер DJI RC Smart, който се предлага в най-скъпата опция на Mini 3, правят този дрон изкусителна опция за създателите на въздушно съдържание.

Най-впечатляващото в този нов дрон е, че DJI е включил триизмерна система за избягване на препятствия в толкова малък дрон и това дори не е най-умопомрачаващото подобрение в сравнение с предшествениците му. Сензорът на Mini 3 е по-голям и сега е 1/1,3-инчов CMOS чип. Максималната бленда на обектива му е подобрена до f/1,7, а възможностите му за видео също са значително увеличени. Видеокамерата може да се похвали с 4K резолюция при до 60FPS, 2,7K60FPS и 1080p до 120FPS. Камерата може също да се завърти на 90 градуса, което ви позволява да заснемате неподвижни изображения и видео както в пейзажен, така и в портретен формат.

Списъкът с подобрения обаче не спира до тук, тъй като Mini 3 Pro има много повече.

Единственият недостатък на Mini 3 Pro е повишената цена спрямо предшественика му. Този ценови скок обаче може да се очаква, ако вземете предвид всички спецификации и ключови функции, които този дрон предоставя.

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/mini3/dji-mini-3-pro/

DJI Mini 3 Pro е сериозно надграждане за серията Mini и най-добрият компактен дрон, който можете да закупите в момента. Със своя голям сензор, вградено избягване на препятствия и интелигентни режими на полет, той събира производителността на по-големите и по-скъпи дронове в компактен и удобен пакет. Въпреки че Mini 3 Pro е предназначен за начинаещи, цената му го издига до по-опитна и дори професионална среда.

Dji Mini 3

Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

DJI Mini 3 е брат на Mini 3 Pro, но по-скоро клони към функции и ценови диапазон към Mini 2 но с повече екстри.

Преди почти 3 години DJI представиха първия си дрон в клас под 250 грама и първият член на Мини семейството ( Mavic Mini ) и така до Мини 3. Чисто новият DJI Mini 3 е леко “намален” модел, който предлага някои подобрения в сравнение с предшественика си, Mini 2, като например по-дълго време на полет. Разбира се, няма да получите усъвършенстваните функции от Mini 3 Pro, но ако не се нуждаете от 4K/60p видео, избягване на препятствия или проследяване на обекти, или Hyperlapse, тогава това може да е лекият дрон за Вас, така както и Мини 2, но с повече летателно време и по-добра камера и други опции.

Mini 3 има почти идентична камера с Mini 3 Pro и може да снима и в портретен режим.
Но,….. струва ли си да надстроите от Mini 2, ако вече имате такъв? Или би било по-добре да погледнете Mini 3 Pro? Вижте цялата ни статия за модела ==> ТУК <==.

Основни функции
12MP, тип 1/1.3 (10 x 7.5 mm) сензор
24 мм (еквив.) обектив с фиксирана бленда F1,7
Портретно заснемане
Възможност за увеличение до 4X на видео
4K/30p видео
H.264 кодек и 100 Mbps битрейт
Заснемане на raw и JPEG изображения
OcuSync 2.0 (O2) предаване на изображение – до 10 км обхват
Съвместим с дистанционно DJI RC
Между 38 или 51 минути полетно време

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/dji-mini-3/dron-dji-mini-3/

Класиката в жанра – DJI Mini 2

Най-добрите дронове на DJI: Лидерите в пазара на квадрокоптерите

Mini 2 едва ли има шанс, ако го сравним с предишните три дрона. Въпреки това, DJI Mini 2 е почти непобедим от гледна точка на цената, все още с много ценни възможности и много търсен от потребителите, което го прави неизменна част от класацията.

Резолюция на камерата 12MP/4K30
Батерията 31 минути с пълно зареждане
Тегло 249гр
Размери 13,1×8,1×5,8cm (сгънат)
Цена около 1200-1300 лв.

https://drones.bg/magazin/na-izplasthane-s-0-lihva/dron-dji-mini-2-fly-more-combo/

Дизайнът на DJI Mini 2 е основно идентичен с този на Mavic Mini, но контролерът е обновен, който сега е по-здрав и осигурява подобрено изживяване при летене в сравнение с предшественика си. Mini 2 е сгъваем с рамена, които се прибират към тялото на дрона, за да се трансформират в машина с размер на човешка длан.

Видео възможностите на Mini 2 са невероятни и видеото е стабилно дори при сравнително силни ветровити условия, което е впечатляващо за такъв малък дрон. Дори при вятър от ниво 5 заснемането на стабилни и ясни видеоклипове е детска игра за тази машина.

Нередактираните кадри могат да изглеждат плоски и преекспонирани, но е ясно, че DJI обработва кадрите предпазливо и имайки предвид видео редакторите. Цифровото увеличение е ограничено до 2X, ако снимате в 4K, но можете да стигнете до 3X за 1080p кадри. Производителността на камерата на Mini 2 при слаба светлина обаче не е толкова добра и веднага щом светлината спадне, намалява и използваемият диапазон на увеличение ( освен ако не сте майстори в настройките, тогава може да имате по-добри, но все още не перфектни резултати при нощно снимане ).

Едно добро нещо за този дрон е, че тежи 249 грама, така че влиза в А1/А3 и изисква само регистрация на пилота, за да се използва, но лекото тегло е може би най-малко впечатляващата характеристика на тази машина. Приложението DJI Fly също е добре балансирана комбинация от лесни за използване, но удобни функции както за професионалисти, така и за начинаещи. Начинаещите летци с дронове няма да се налага да се впускат твърде много в тези режими, но има какво да овладеете, ако искате.

DJI е известен със стабилизиращите си функции, а Mini 2 осигурява фантастично, изключително стабилно изживяване при полет.

И накрая, батерията е стабилна, с около 30 минути полетно време с едно зареждане на батерията, докато снимате смесени видеоклипове с разделителна способност 1080p и 4K.

DJI Mini 2 е идеалният дрон за начално ниво за начинаещи, които търсят фантастична камера за заснемане на красиви пейзажи и градски пейзажи. Той предлага зашеметяваща камера с 4K разделителна способност въпреки малкия си размер на сензора, но му липсва сензор за избягване на препятствия, което може да бъде проблем за новаците. Въпреки всичко е добър избор за начинаещи и често предпочитан заради цената и възможностите, които предлага за нея.

DJI Avata ( Най-добрият DJI FPV дрон )

FPV е невероятно изживяване, тъй като ще се почувствате като “птица”, която лети през облаците. Критичният проблем обаче е, че този тип летене е значително отклонение от стандартните летящи дронове с камера и не всички пилоти ще го харесат. Моркста болест е всъщност абсолютно възможна и реална възможност за някои пилоти, управляващи Avata, а управлението на дрон от гледна точка от първо лице е много по-различно от изглед от “трето лице”, с който може да сте свикнали.

Спецификации
Резолюция на камерата 48MP
Обхват около 10км
Тегло 410гр.
Цена от около 1200 лв.
Батерията 30 минути с пълно зареждане
Размери 18х18х8см


Тази промяна в перспективата прави много по-трудно изчисляването на разстояния и ако летите с Avata в тесни пространства с множество обекти, вероятно ще катастрофирате няколко пъти. Въпреки че Avata няма сензори за сблъсък, има много други функции за безопасност, за да го направи възможно най-здрав, безопасен и обезопасен.

Avata има защита на витлото, за да гарантира, че вашият дрон може да оцелее при множество катастрофи без много проблеми и много пилоти вече могат да потвърдят това.

Друг проблем с Avata е теглото му, при 410 гр., ще трябва да регистрирате дрона и да преминете курс и изпит в ГВА, преди да летите. И на всичкото отгоре, цената също е изключително висока ( доста над 1000 лв. + комбинацията с очила) в сравнение с конкуренцията в този списък.

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/avata/dji-avata/

Можете да летите с квадрокоптера на закрито или на открито, докато снимате впечатляващи 4K/60FPS видеоклипове и зашеметяващи снимки, но ви съветваме винаги да проверявате за други хора, преди да летите с Avata. Поради факта, че е доста трудно да се изчислят разстоянията с този дрон, можете лесно да се блъснете в някого, причинявайки сериозни щети, ако не сте достатъчно внимателни.

Затова препоръчваме DJI Avata само на тези с по-голям бюджет и повече опит, въпреки че е предназначен и за начинаещи, които искат уникално изживяване в режим на гледане от първо лице.

Не на последно…

Като цяло тези ( и не само ) са всъщност насочени и са едни от най-добрите за начинаещи и напреднали за завладяване на небесата. DJI постоянно подобрява практиките си и всикчо това се влага в по-новите модели, които се появяват често.

Независимо дали сте професионалист, който иска да получи невероятни кадри за вашия бизнес, или любител пилот, който иска да изпита усещането да правите снимки и видеоклипове от гледна точка, която обикновено е невъзможна, DJI вероятно има идеалния дрон за вас.