Най-добрите настройки за зимни снимки с GoPro

Дойде онова време от годината, когато забавлението преминава от колела и гребла към ски и кънки, което означава зимни преживявания за заснемане с вашето GoPro. В края на краищата екшън камерите GoPro са вашият всесезонен спътник в улавянето на перфектните кадри от всичките ви приключения – независимо дали става дума за епична семейна битка със снежни топки или маневри на гребена на вълната.

Основно, това е най-добрата камера за каране на ски, сноуборд и всички забавни дейности, които предстоят да се случат във вашия заснежен двор. Но ще трябва да нагласите настройките си, за да заснемете приключенията си през снежния сезон по най-добрия начин, заради което сме тук да помогнем.

Най-добрите настройки за зимни снимки с GoPro

Кои са най-добрите настройки на камерата при зимно време?

И така, спряли сте на нова камера HERO12 Black — страхотен избор! Има надграден GP2 процесор и функции, които я превръщат от добър избор за екшън камера в най-добрия на пазара. Разбира се, това не означава, че има нещо лошо в предходните модели, които продължават да предлагат водещо качество на изображението, HyperSmooth видео стабилизация, TimeWarp функции и други. И не забравяйте невероятния MAX с неговия 360° режим, традиционно 2D съдържание и 360° таймлапс.

Но без значение коя GoPro камера имате, няма нищо по-добро за заснемане на писти за тобоган, шампиони по фигурно пързаляне или спускания със сноуборд – с правилните настройки и оборудване.

Започнете със стандартна настройка на Protune за видео:

Бит скорост: Висока
EV Comp: -0,5
Баланс на бялото: Автоматично (или специфична температура на базата на сцената)
ISO Мин.: 100
ISO Макс.: 1600
Острота: Ниска
Цвят: Естествен

След това можете да коригирате настройките, така, че да са подходящи за времето от деня, условията и други фактори. Това ви позволява да зададете предварителни настройки за заснемане на всичко – от ужасно бързи ски спускания до децата, които се пързалят с кънки на езерото.

Как да снимате каране на ски + сноуборд с GoPro

Готови ли сте да пренесете забавлението от пистите у дома? Вашата GoPro камера е насреща – само с няколко добавки към оборудването. Първо, ще ви е необходима батерия, която ще може да се справи със студените температури, тук се намесва батерията Enduro за студено време. Тя не само значително повишава производителността на вашата камера при ниски температури, но също така получавате до 40% повече живот на батерията при умерени условия.

Следващата стъпка е да изберете стойка за каска, за да заснемете карането на ски и сноуборд от гледна точка на спортиста или да използвате ултра-универсалната стойка за закрепване на гърдите, на презрамките или почти навсякъде другаде. За цялостни снимки, които дори ви позволяват да правите „екшън селфита“, има 3-Way 2.0 (разширен захват на камерата / статив / рамо).

След това е просто въпрос на използване на предварително зададените настройки или коригиране на настройките въз основа на времето. За пълни с екшън спускания препоръчваме комбинация от стабилизация и широко зрително поле за заснемане на видео с HERO10:

Разделителна способност: 5.3K-30 | 4K-60 | 2.7K-120
Обектив: WIDE или LINEAR или LINEAR + HL
HyperSmooth: Висока

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ: Можете да снимате видео, за да получите снимки! Точно така, снимането в някоя от опциите по-горе ще доведе до достатъчно голям размер на файла, от който по-късно можете да изрежете отделни кадри чрез приложението Quik. Така че ще се спускате с най-добрите снимки и видеоклипове, независимо от всичко.

И въпреки, че няма да намерите по-добро от GoPro за улавяне на всичкия екшън при каране на ски и сноуборд, той работи еднакво добре и за каране на шейна, за каране на кънки на лед и за хокейни мачове.