НАЙ-МАЛКИЯ ДРОН С КАМЕРА CHEERSON CX-10W

 CHEERSON CX-10W

Като видите кутията на този мъник сигурно ще си помислите че е някаква шега, но НЕ той е вътре! CX-10W е трето поколение дрон от CX-10 серията на Cheerson. Първият модел от тази серия беше без камера, със същите размери и всички бяха удивени от него За да направят още по атрактивни тези мъници им сложиха камера която не можеше да се гледа в реално време(FPV), а записваше на MicroSD карта което също беше внушително. Третата серия вече предлага и наблюдение на камерата в реално време посредством приложение което се инсталира на смартфона или таблета Ви, като едновременно с това снимките и видеата които правите докато се забавлявате се записват директно на него!

Също така не е необходимо и дистанционно за да бъде управляван, защото се управлява директно от телефона, с помоща на виртуални стикове които се появяват на дисплея.

CHEERSON CX-10W ДРОН РЕВЮ

Cheerson CX-10W review - First impression

CHEERSON CX-10W РЕВЮ – ПЪРВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Както преди споменах CX-10W идва с кутийка 85 x 85 x 40 мм. В кутията може да намерите дрончето, резервни перки, зарядно за батерията и упътване за употреба. Да няма дистанционно за управление тъй като то се осъществява през телефона или таблета Ви.

Теглото на дрона е само 17 грама което го прави най-лекия FPV дрон!

Дизайнът на дрона е много подобен на предшествениците му с изключение на вградената WiFi технология с която се свързвате с него и имате видео от камерата му в реално време.Отстрани на дрона има и копче за включване и изключване както и букса за зареждане на батерията, тъй като тя е несменяема.

За по добро изживяване нощно време и по-добри полети, дрона е снабден с 4 диода (2 отпред и 2 отзад).

Може да е странно, но кабелчето което се подава от него е антената му за WiFi свързаността.
Cheerson CX-10W review - Camera

CHEERSON CX10W РЕВЮ – КАМЕРА

Камерата на дрона Ви позволява да правите снимки и видео в резолюция 720 x 576 пиксела. Една минута видео е около 60MB а максималния запис е около 200 MB за цял полет. CX-10W не се нуждае от карта с памет където да записва снимките и видеата, защото те се записват директно на телефона Ви в папка „WiFiUFO“.

Разбира се не можем да очакваме перфектно качество от такава малка камера, но от това което видяхме след няколко направени теста, бихме казали че за размерите си качеството е отлично.

Видеото в реално време и управлението става чрез приложение което се инсталира на телефона или таблета Ви „CX-10WiFi App“. То може да бъде изтеглено напълно безплатно както за Android така и за iOS.

Ето и снимка как изглежда приложението
Cheerson CX-10W review - App

CHEERSON CX-10W РЕВЮ –ТЕСТОВ ПОЛЕТ

Преди полета зареждаме батерията на дрона докрай, след което го пускаме. Свързването на дрона с телефона е много лесно. След пускането на дрона се създава WiFi мрежа „CX-10W-8ffacb“ към която трябва да се свържем. Следващата стъпка е да пуснем приложението и да натисмен „Play“. На екрана ще се покаже видео в реално време от дрона и виртуални стикове за управление.

По подразбиране стиковете са в „Режим 2“, което означава че левият стик е газта.Посоката на полета на дрона се управлява от десния стик на дисплея на смартфона, като може и посредством жироскопите на телефона(с накланяне). Предимно децата обичат тази функция.

Дистанцията на полета е до 25-30 метра, което ние смятаме че е достатъчно за дрон с тези размери.

За летене в затворени пространства този дрон е перфектен и много стабилен. За отвън не е подходящ за летене в вятър.
Cheerson CX-10W review - Test flight

 

ДРОН С КАМЕРА CHEERSON CX-10W РЕВЮ – ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Плюсове

  • Най-малкия FPV дрон с камера (куадкоптер);
  • 3 режима на полет (30, 60 и 100% бързина);
  • Много добро качество на камерата;
  • Управление чрез жироскопите на телефона и чрез виртуални стикове;
  • Смяна на режима на управление (Mode1 и Mode2);
  • Предупреждение за ниско ниво на батерията;
  • Калибриране с натискане на един бутон.

Минуси;

  • Вградена батерия;
  • Отворена WiFi мрежа;
  • Около 500 мили секунди забавяне на видео сигнала.

сео.бг – изработка и сео на drones.bg | Микро пост за Дронс бг в мрежата.ею директория уеб и бизнес директория | Обява в Пазара бг