Нов товарен дрон от DJI за сектор индустриални дронове!

Световния лидер сред производителите на дронове DJI обяви нов продукт в сектор индустриални дронове. Новият модел ще е под името DJI FlyCart 30 или на кратко – FC30, който ще представлява товарен квадрокоптер снабден с мощни двигатели и 8 витла, като освен това ще е наличен в няколко варианта с различни възможности от към товароносимост и полетно време.

Дронът работи в два режима: tether and container. Tether – чрез закачане на товара с въже, Container – прикрепен към дрона контейнер. Първият използва 20-метрово въже, която работи с товари с тегло до 40 кг. Важна характеристика е технологията против люлеене. Вторият режим на работа използва 70-литров контейнер с функция за стабилизиране на полета.

Максималният полезен капацитет на DJI FlyCart е 40 кг. В този режим дронът може да развива скорост до 20 м/с и е оборудван с една батерия. Ако се постави втора батерия, товароносимостта се намалява до 30 кг.

Нов товарен дрон от DJI за сектор индустриални дронове!

Максимален пробег от 28 километра без да е натоварен и 16 километра натоварен, максимална височина 6 000 метра. Като разбира се тези величини ще варират според времето и условията на опериране. Машината работи в температурен диапазон от -20° C до +45° C и не се страхува от вятър със скорост до 12 метра в секунда и дъжд понеже е с ниво на защита IP55 – водо и прахо устойчивост. Страхотна и много чакана опция е поддръжката на 4G мрежа. Безпилотното летателно средство ( БЛА ) е оборудван с много хубави бинокулярни камери

Дронът поддържа 4G. БПЛА е оборудван с бинокулярни камери, видео предаване до 20 километра с DJI O3. Притежава опция – двойно управление, за свързване на двама пилоти с един бутон и превключване, като така може да се “удължи” или поддържа по-голям пробег с добър обхват на квадрокоптера и да се прецизира приземяване и още много възможности. Вграденият ADS-B позволява прихващане на сигнали от самолети, както и вграден радар за системата за избягване на сблъсък. Интересна опция, чрез която дрона може да се спаси сам е вграденият парашут за аварийно приземяване. Имайки предвид цената на устройството си е една много задължителна и желателна опция, добре дошла за собствениците, които ще си закупят този модел товарен дрон.

О, да не забравим DJI FlyCart 30 може да се сгъва, страхотно за дрон с тези размери и си е предимство при транспортиране в по-малки превозни средства. Освен пускането на този модел, DJI разработиха и пуснаха облачна платформа DJI Transport, която е насочена за разработки и управление на транспорт с този модел ( и бъдещи ). DJI Pilot 2 ще е приложението с което ще се управлява модела, като ще бъде пуснат и софтуер за компютри с възможност за изцяло автономни мисии. Има и минуси, например някои модули няма да се предлагат никъде другаде за момента освен в Китай.

Цената на DJI FlyCart 30 се очаква да е около 32 000 лв. в зависимост от пакета.