Нови неща в последната версия на приложението DJI Fly

DJI пусна нова актуализация за своето приложение DJI Fly. Версия 1.11.4 на приложението идва с множество нови функции за водещите камери на DJI: Mavic 3, Mavic 3 Classic и Mavic 3 Pro.

Първата и може би най-вълнуващата и дълго чакана, породена от потребителските желания функция, която е предоставена за серията дронове Mavic 3 с тази актуализация, е Vision Assist. Позволява ви да гледате кадри на живо от предните, задните, левите и десните сензори по време на полет, като по същество идентифицира потенциалните препятствия и ви помага да се ориентирате по-уверено около тях. Можете да научите повече за тази възможност, включително как и кога да я използвате, в тази подробна публикация.

Следващата нова опция е технологията за добавена реалност или AR за серията DJI Mavic 3, за да покаже маршрута за връщане към начална позиция на дрона (на снимката по-горе), както и неговата начална точка ( т.нар. хоум пойнт – Home Point ). Когато сте в състояние да визуализирате връщането на дрона във вашата реална среда, можете да сте по-добре подготвени да избягвате всякакви потенциални препятствия и да летите по-безопасно.

Друга вълнуваща функция, която пристигна с новата актуализация на приложението DJI Fly, се нарича Frame Guide. Тази функция позволява маскиране с много аспектно съотношение по време на видеозапис. По принцип Frame Guide ви показва предварително как ще изглежда заснетият материал, когато го изрежете по-късно, и това води до по-добро рамкиране на снимките, особено когато се опитвате да заснемете съдържание за вертикални медии като Instagram и TikTok.

Освен това, дронът с три камери Mavic 3 Pro вече може да направи много повече със своята средна телекамера. DJI отключи няколко интелигентни функции, включително QuickShots, MasterShots и Sphere Panorama за тази камера. Освен това вече ще намерите режим на запис, поддържащ 4K 24/25/30fps нощни видеоклипове със средна телекамера и цветни режими D-Log M и HLG.

Имайте предвид, че ще трябва да актуализирате фърмуера на самолета си до най-новата му версия, за да използвате новите функции на приложението DJI Fly.