Очила DJI Goggles 2 – всичко което трябва да знаеш

Новите DJI Goggles 2 са напълно преработени, предлагайки по-компактен дизайн , който е по-лесен за носене в сравнение с предишните версии.

Dji Goggles 2 Антена Разгъване отпред

Goggles 2 разполагат с OLED екрани, които са значително подобрение спрямо LCD екраните във V1 и V2. OLED екраните предлагат по-добър контраст, живи цветове и по-резки изображения, които подобряват HD видео изживяването.

Спецификации

 • Два Micro-OLED екрана, размер на екрана 0,49 инча
 • Разделителна способност на екрана 1920x1080p
 • 2 часа време на работа на батерията с включената батерия
 • Регулиране на диоптъра (+2 до -8), но без поддръжка за корекция на астигматизъм
 • IPD: 56-72 мм
 • FOV: 51° по диагонал в съотношение 4:3
 • Максимална скорост на предаване на видео: 50Mbps
 • Кодиране на видео предаване: H.265/H.264
 • Поддържа MP4 и MOV видео и аудио формати за възпроизвеждане
 • Входно напрежение: 2S
 • Поддържа DLNA протокол (WiFi стрийминг)
 • WiFi протокол: Wi-Fi 802.11b/a/g/n/ac
 • Поддържа проследяване на главата
 • Възможност за двойна лента 2,4 GHz и 5,8 GHz
 • Размер със сгъната антена: 167.40×103.90×81.31 mm
 • Тегло:298g

Разлики между FPV Goggles V2 и DJI Goggles 2

Конвенцията за именуване на DJI може да бъде объркваща, така че нека изясним разликите между тези две очила.

Очилата FPV Goggles V2 бяха пуснати приблизително по същото време като дроновете DJI FPV през 2020 г. Новите очила DJI Goggles 2 бяха пуснати по-скоро, заедно с дроновете DJI Avata през есента на 2022 г.

DJI FPV очила V2 (предишно поколение)

Goggles 2 са значително по-леки и по-малки от FPV Goggles V2. DJI успя да ги направи по-компактни, като същевременно включи по-добра технология.

Вляво: нови очила DJI Goggles 2; Вдясно: стари DJI Goggles V2

Dji Goggles 2 Fpv Goggles V2 V1 Сравнение на размери Топ

При FPV Goggles V2, видео потокът е 810p 120fps с 28ms латентност, докато при Goggles 2 е 1080p 100fps с 30ms латентност.

Обърнете внимание, че новите Goggles 2 нямат AV вход, така че не поддържат аналогови FPV системи, за разлика от предишните FPV Goggles V1/V2. Те също така нямат HDMI вход, така че не поддържат други цифрови FPV системи като HDZero или Avatar.

Антени

Двете сгъваеми антени на Goggles 2 са многопосочни линейно поляризирани антени и има две допълнителни вътрешни антени, които също са многопосочни линейно поляризирани. Въпреки че вашият VTX може да има антени с кръгова поляризация ( което води до известна загуба на сигнал ), това все още е приемливо. За FPV дронове е най-добре да имате антени с кръгова поляризация на VTX поради постоянно променящото се отношение на дрона, осигурявайки по-равномерно покритие.

Dji Goggles 2 Antenna Hold Fan Vent

Двете външни антени могат да се свалят и се свързват чрез MCX конектори, което позволява потенциални надстройки на антени след продажба в бъдеще. Двете вътрешни антени са по-трудни за достъп, така че е малко вероятно обикновените пилоти да ги заменят.

Dji Goggles 2 Подвижен конектор за антена Mcx

Сгъваемият дизайн е удобен и тъй като антените са включени, спестявате пари в сравнение с много FPV очила, които не идват с антени.

Track Pad

Goggles 2 няма бутони и разчита на тъчпад за навигация и управление на менюто. Този иновативен дизайн вероятно е по-евтин за производство и по-издръжлив от механичните бутони, но може да бъде по-малко лесен за използване. Тъчпадът може да регистрира неправилни жестове, което може да бъде леко досадно и отнема известно време, за да свикнете. От друга страна, липсата на бутони означава, че няма да ги натиснете случайно, когато слагате или сваляте очилата.

Dji Goggles 2 Track Pad

Очила DVR

Goggles 2 DVR вече може да записва целия екран, включително екранното меню и менюто (и можете също да изберете да записвате чистия канал без екранно меню, ако предпочитате – опцията е в менюто). Тази функция е ексклузивна за Goggles 2, тъй като наслагването на OSD/менюто върху видео потока изисква допълнително кодиране и мощност за обработка, налични само в по-новите очила. С FPV Goggles V2 и O3 Air Unit все още ще получавате DVR с чисто захранване, както преди.

DVR видеоклиповете са в 1080p 60fps, заемат повече място от преди и изискват по-бърза SD карта. Имайте предвид, че видеото в очилата и очилата DVR не са стабилизирани. Можете да изберете в настройките дали да съхранявате OSD данните в .srt файл (субтитри).

IPD и настройка на фокуса

Не можете да носите очила, докато използвате Goggles 2, както можете с FPV Goggles V2. Те обаче имат широк диапазон на настройка на фокуса между +2 и -8. След като зададете настройките на IPD и фокуса, можете да заключите копчетата, за да предотвратите случайни промени.

Dji Goggles 2 екранни лещи с диоптър очила лицева плоча

Между лещите има сензор, който може да разпознае дали носите очилата или не. Когато свалите очилата, те автоматично изключват екраните, за да пестят енергия. Когато ги поставите отново, екраните се включват за около половин секунда. Има някои опасения относно дългосрочната надеждност, но въпреки това това е елегантна функция

Лентата за глава

Лентата за глава е прикрепена към очилата чрез велкро лепенка и се сваля лесно, ако предпочитате каишка за резервни части. Работи добре в по-голямата си част, но по-широка, по-гъвкава и еластична каишка може да е за предпочитане. Не е проектиран да държи батерията на каишката, така че може да ви е необходим 3D отпечатан държач за това. 

Очила Dji Goggles 2 с велкро лента за глава

Батерия

Очилата са снабдени с 2S 1800mAh батерия (тегло: 120g), осигуряваща около 3 часа живот на батерията с едно зареждане.

Все още не съм отворил батерията, но онлайн беше съобщено, че съдържа две 18650 литиево-йонни клетки, които някои потребители са заменили с 21700 клетки за по-голям капацитет (изисква 3D отпечатан калъф). Това може да е модификация, която си струва да обмислите в бъдеще.

Dji Goggles 2 Battery Connect Plug In

Видео изход

DJI Goggles 2 има USB-C порт за видео изход. Ще ви трябва USB-C към USB-C кабел и приложението DJI Fly, инсталирано на вашия смартфон. Не е наличен в Play Store; можете да изтеглите APK от уебсайта на DJI:   https://www.dji.com/nl/downloads/djiapp/dji-fly

Това показва видео потока заедно с Betaflight OSD на вашия телефон, но не показва менюто. В момента няма начин да получите чиста видео емисия от Goggles 2 (без OSD и лого). Също така не е известно дали е възможно да получите HDMI видео изход от Goggles 2. Ако искате чисто захранване и HDMI изход, когато използвате O3 Air Unit, FPV Goggles V2 може да го направи, но не може да показва OSD на всичко.

Съвместимост

Ето таблица за съвместимост (последна актуализация през февруари 2023 г.):

Dji Compatibility Goggles 2 V1 V2 O3 Air Unit Vista Link Remote Controller Avata Drone Update февруари 2023 г.

Как да настроите DJI Goggles 2

Разопаковане

Преди да включите очилата, заредете напълно батерията. Въпреки че зарядното устройство не е включено, всяко USB зарядно устройство трябва да работи. Очилата поддържат PD и QC зареждане до 12 W. Пълното зареждане на батерията от празна отнема малко под 1 час.

Dji Goggles 2 Зареждане на батерията Usb C

Разгънете двете горни антени, отстранете протектора на екрана и поставете лентата за глава, която е прикрепена към очилата с велкро.

Dji Goggles 2 Разопаковане Разгъване на антената Премахване на протектор на екрана Инсталиране на лента за глава Настройка

Включване:

За да включите очилата, свържете батерията към очилата. Има бутон за захранване на батерията; натиснете го веднъж, за да проверите нивото на батерията, натиснете го отново и го задръжте за две секунди, за да го включите/изключите. Ще чуете звук от очилата, когато се заредят (очилата имат високоговорители!).

След като имате изображение в очилата, регулирайте IPD и фокусирайте с помощта на дисковете в долната част. Регулирайте едно по едно око със затворено друго око. Натиснете циферблата наляво и надясно, за да можете да видите четирите ъгъла относително добре с минимални замъглени ръбове. За някои хора е невъзможно да имат абсолютно ясни ъгли/ръбове, просто го направете възможно най-добре. След това завъртете диска, за да регулирате фокуса, докато изображението стане кристално ясно. Натиснете копчето нагоре и го завъртете наляво, за да го заключите на място, за да предотвратите случайни промени в IPD и фокуса.

Dji Goggles 2 Setup Ipd Focus Adjustment

Регулирането на фокуса позволява -8.0D – +2.0D. Ако имате нужда от диоптър извън този диапазон или корекция на астигматизъм, се предоставят рамки за очила, които могат да се монтират на очилата, което ви позволява да използвате свои собствени лещи.

За разлика от повечето други FPV очила, Goggles 2 нямат бутони; управлението става чрез тъчпад. Първият път, когато включите очилата, ще преминете през урок, обясняващ как да използвате тъчпада за достъп до менюто, промяна на настройките и заключване/отключване на екрана.

Dji Goggles 2 Меню с жестове на тъчпада

Трябва да вземете SD карта за запис на DVR , която може да записва летенето ви и да ви помогне да намерите своя дрон след катастрофа. Тъй като DVR записва 1080p видеоклипове, имате нужда от бърза карта. Не забравяйте да форматирате SD картата в очилата.

Активиране

Активирайте очилата си с помощта на софтуера DJI Assistant 2 (Consumer Drones Series), наличен за Windows и MacOS – НЕ серията DJI FPV. Изтегляне:   https://www.dji.com/nl/downloads/softwares/dji-assistant-2-consumer-drones-series .

Dji Goggles 2 Екран за активиране на серията Consumer Drone Assistant 2

USB-C кабел не е включен, но всеки USB-C кабел за данни трябва да работи добре. Актуализирайте до най-новата версия на фърмуера, докато сте тук.

Ако сте актуализирали своите FPV Goggles V2, за да поддържате O3 AU, ще трябва да използвате и „DJI Assistant 2 (Consumer Drone Series)“, както и за Vista, която сте актуализирали, за да поддържа Goggles 2. DJI вероятно ще отдалечете се от серията FPV дронове.

Сдвояване на DJI Goggles 2 и O3 Air Unit

Включете очилата. На вашия тракпад плъзнете надясно, за да отворите системното меню, отидете на Състояние и превключете на „DJI O3 Air Unit“.

Dji Goggles 2 Превключвател на състоянието на екранното меню Изберете Aircraft O3 Vista Fpv Air Unit Avata

След това натиснете бутона за връзка между лещите.

Dji Goggles 2 Бутон за връзка

Включете вашия O3 Air Unit, изчакайте, докато зеленият светодиод се изключи и стане червен. Натиснете бутона за свързване, той ще започне да мига. Когато обвързването е успешно, светодиодът ще светне в зелено и трябва да имате изображение от камерата във вашите очила.

Бутон за свързване на Dji O3 Air Unit

За да активирате HD OSD, трябва да отидете в менюто с настройки в очилата, Display, под Canvas Mode, изберете HD OSD. Това ще ви позволи да показвате OSD с по-малък шрифт и ще трябва да плъзнете тези OSD елементи до краищата на екрана. Ако изберете нормален режим, шрифтът ще бъде много по-голям.

И в раздела Betaflight OSD се уверете, че HD е избрано под Видео формат.

Свързване на очила DJI FPV Goggles V2 и O3 Air Unit

В менюто на FPV Goggles V2 отидете на Settings => Device => Switch to DJI FPV, след което включете захранването на очилата. Това е важно; ако сте в грешен режим, актуализацията няма да работи правилно.

След това свържете вашите V2 очила към компютъра, отворете приложението DJI Assistant 2 (DJI FPV Series) и актуализирайте до най-новия фърмуер. Ако се интересувате от руутване на вашите очила и инсталиране на WTFOS , трябва да ги руутнете, преди да актуализирате. Повече информация можете да намерите тук .

След актуализиране отидете в менюто, Настройки => Относно => Превключване на модел на самолет => DJI O3 Air Unit.

Включете O3 Air Unit и Goggles, след това натиснете бутоните за свързване на двете устройства и те трябва да бъдат свързани за секунди.

Предупреждение (23 ноември 2022 г.): С FPV Goggles V2, когато превключите режима, за да използвате O3 Air Unit, всичките ви предишни свързвания с Vista и FPV Air Units ще бъдат загубени! Ако искате да използвате по-старите си въздушни единици и vista, ще трябва да ги свържете отново. Очевидно, ако обвържете една от старите въздушни единици, всички обвързвания се връщат (не е потвърдено), но след това вашите обвързвания с всички O3 въздушни единици изчезват. Изглежда, че е по-скоро грешка, отколкото функция; да се надяваме, че DJI може да поправи това в бъдещи актуализации на фърмуера.

Отключете FCC режим

В режим FCC трябва да има 7 налични канала в режим 20MHz и 3 налични канала в режим 40MHz.

Ако вашите Goggles 2 се доставят с режим CE (за да отговарят на европейските разпоредби), те ще бъдат ограничени по отношение на изходна мощност (само 25mW) и канали. Ще има само 1 достъпен канал в режим 40MHz и 3 налични канала в режим 20MHz.

Можете да извършите „FCC хакване“, за да отключите по-висока изходна мощност (по-голям обхват и проникване на сигнала) и повече канали (позволява повече пилоти във въздуха едновременно), ако това е законно там, където летите. Това е просто файл, който поставяте в очилата. Обърнете внимание, че това НЕ е сходен текстовият файл, който преди използвахме с Vista, но процесът е подобен.

За да превключите в режим FCC, методът е абсолютно същият като при дрона DJI Avata. Просто вземете файла „ham_cfg_support“ и го разархивирайте в главната директория на SD картата и го поставете в очилата.

Изтеглете тук: https://drive.google.com/file/d/1ug2U_i5kdrKQQ2I17NLJBXm2tKQeNj5Q/view?usp=share_link

За да проверите дали сте в режим FCC, отидете на Settings => Transmission => Channel Mode, превключете на Manual, под 40MHz честотна лента, трябва да видите 3 канала, налични в режим FCC. Ако сте в режим CE, там ще се покаже само 1 канал.

Режимът FCC е постоянен, но можете да се върнете към режим CE от режим FCC чрез фабрично нулиране на слушалките (в менюто Настройки / Относно).

Запис на видеоклипове

За да започнете да записвате в Goggles 2, плъзнете надолу отгоре, за да получите достъп до бутона Запис в екранното меню. Като алтернатива можете да настроите очилата и O3 AU да започнат да записват веднага след като активирате четворката (Настройки=>Камера=>Разширени настройки на камерата). Това е по-удобен вариант за много пилоти.

За да изтеглите видеоклипове, включете USB кабела. Няма нужда да изваждате SD картата. За O3 AU ще видите две отделни външни устройства – едно за SD картата и едно за вътрешната памет. За да изтеглите видео от Goggles 2, първо трябва да ги включите, в противен случай свързването на USB кабела не води до нищо.

Режим на публиката

AKA Spectator Mode, е режим, който ви позволява да гледате как други хора летят (които също имат Goggles 2/ с O3 Air Unit). Трябва да работи и с хора с очила V2 и Integra, ако летят с O3 Air Unit.

Когато използвате очила V2 с въздушен модул O3, очилата на пилота преизлъчват сигнала, а други очила се настройват на това повторно излъчване. Публиката може да изпита по-лошо качество на видеото от пилотното. Режимът на публиката обаче идва с компромис, тъй като част от честотната лента, използвана за комуникация с дрона, сега се използва за комуникация с близки очила. В резултат на това пилотът може да изпита по-лошо качество на връзката.

Настройки на Goggles 2

Разделителна способност и честота на кадрите

За най-добро изживяване при летене, задайте кадровата честота на 2,7K 100FPS (или 1080p 100FPS).

Ето закъснението за всяка настройка за резолюция/честота на кадрите (цифри от SRT файловете в O3 AU):

 • 1080p 120 34ms
 • 1080p 100 40ms
 • 1080p 60 34ms
 • 1080p 50 40ms
 • 1080p 30 34ms
 • 2.7K 120 34ms
 • 2.7K 100 40ms
 • 2.7K 60 34ms
 • 2.7K 50 40ms
 • 2.7K 30 34ms
 • 4K 120 34ms
 • 4K 100 40ms
 • 4K 60 34ms
 • 4K 50 40ms
 • 4K 30 34ms

Изглежда, че латентността се влияе само от кадровата честота. Въпреки че 100 кадъра в секунда има по-висока латентност при 40 ms в сравнение с други честоти на кадрите при 34 ms, открих, че 100 кадъра в секунда предлагат най-плавното FPV подаване.

120 кадъра в секунда изглежда са същите като 60 кадъра в секунда, можете да почувствате, че скоростта на кадрите в очилата е по-ниска, но все още е доста добра. При 50 кадъра в секунда той е забележимо по-нисък от 100 кадъра в секунда и 60 кадъра в секунда, но все още е летлив. Но при 30 кадъра в секунда честотата на кадрите е толкова ниска, че почти можете да „усетите заекването“ и за мен е почти невъзможен за летене.

Както споменахме, разделителната способност няма ефект върху видео емисиите, така че можете да изберете каквато резолюция искате да използвате.

За да регулирате разделителната способност и скоростта на кадрите, плъзнете нагоре върху тракпада и намерете „Видео качество“ в настройките на камерата.

Имайте предвид, че когато зададете 4K, не можете да използвате 4:3, налично е само 16:9. Не разчитам на O3 за 4K запис, много предпочитам да получа най-доброто изживяване при летене с очилата, така че обикновено използвам 2,7K/100 (или само 1080p/100, ако искате да спестите място на SD картата в O3 AU).

Dji Goggles 2 Osd меню Настройки на камерата Цвят Видео Качество Съотношение Fov Eis Стабилизация


Подобрен дисплей

Активирайте Enhanced Display, за да подобрите изживяването при гледане при различни условия на осветление. За да го активирате, плъзнете надолу и изберете иконата Enhanced Display.

Dji Goggles 2 Подобрен дисплей на екранното меню


Честота на предаване

Задайте честотата на предаване на 40MHz, когато летите сами, и 20MHz или 10MHz, когато летите в група, за да минимизирате смущенията. За да регулирате честотата, плъзнете надясно, отидете на Предаване, задайте Channel Mode на Manual и изберете желаната от вас честота на предаване.

Колкото по-голяма е честотата на предаване, толкова по-добро е качеството на изображението. Така че използвайте 40MHz винаги, когато можете. Но когато летите с други хора, по-добре е да изберете по-ниска честота, която причинява по-малко смущения и позволява на повече хора да летят заедно. Когато използвате 40MHz, максималният достъпен канал се намалява от 7 на 3 (в режим FCC).

Dji Goggles 2 Osd Menu Transmission Channel Mode Bandwidth

Режим на фокусиране

Няма забележима разлика между режима на фокусиране, зададен на изключен и автоматичен, така че засега можете да го оставите на автоматичен.


Мащабиране на изображението

Ако имате замъглени ръбове с Goggles 2, можете да намалите изображението за по-голяма яснота. За да направите това, плъзнете надясно, отидете на Settings=>Display и изберете 90% под Air Unit Display Scaling. Тази настройка би трябвало да помогне екранното меню около ъглите да стане по-ясно.

Dji Goggles 2 Мащабиране на яркостта на дисплея на екранното меню


Заключение

Преглед на въздушния модул Dji Goggles 2 O3

Сигнал

Goggles 2 имат много подобрения в сравнение с предшественика си, те не са изцяло подобрение, когато става въпрос за представяне на сигнала. Въпреки че екраните са много по-добри и общият размер е по-малък и по-лек, качеството на връзката не се е подобрило забележимо в сравнение с очилата V2. Възможно е това да се дължи на по-добрите антени за резервни части, налични за V2. Струва си да се отбележи, че в бъдеще може да има налични антени на трети страни, които могат да увеличат обхвата и проникването на Goggles 2.

Комфорт и потребителско изживяване

Комфортът и потребителското изживяване на Goggles 2 са високо оценени от много потребители. Те са невероятно леки и лесни за носене за продължителни периоди от време. Липсата на изтичане на светлина също е голям плюс за тези, които искат напълно потапящо изживяване при летене.

Въпреки това, някои потребители съобщават, че може да отнеме малко усилия, за да получите добър фокус върху екрана в сравнение с очилата V2. Освен това някои потребители съобщават, че имат замъглени ръбове на Goggles 2, което може да бъде малко разсейващо.

За щастие има заобиколно решение чрез регулиране на мащаба на екрана в системните настройки. Също така си струва да се отбележи, че пълната поддръжка на Betaflight OSD без никакво хакване е хубав бонус за тези, които искат да персонализират своето летене.

Като цяло изглежда, че DJI O3 Air Unit и Goggles 2 предлагат някои значителни подобрения спрямо предишните модели по отношение на качеството на изображението, проникването на сигнала и функции като вграден запис и стабилизация. Има обаче някои недостатъци, които трябва да се имат предвид, като размерът и теглото на O3, които са по-подходящи за по-големи дронове и неговите ограничения като заместител на GoPro. Goggles 2 също не са пълно надграждане спрямо V2, но предлагат по-добри екрани и преносимост. В крайна сметка решението да се инвестира в тези нови продукти на DJI може да се сведе до индивидуални предпочитания и приоритети, както и до бюджетни съображения.

Купете очилата DJI FPV Goggles V2:

Вземете DJI Goggles 2 тук:

Вземете DJI O3 Air Unit тук:


DJI FPV Goggles V2 поддържа O3 Air Unit

За да направите вашите очила V2 съвместими с новия въздушен модул O3, първо трябва да актуализирате фърмуера на очилата.

Превключете очилата в режим DJI FPV и след това актуализирайте фърмуера до V01.04.0000 с помощта на софтуера DJI Assistant 2 (Consumer Drones Series) на вашия компютър. Според fpv.wtf актуализирането до този фърмуер няма да повлияе на възможността за руутване на очилата, стига да се уверите, че фърмуерът в режим „Направи си сам“ (режим DJI Digital FPV System) е v1.00.06.06 или v1.00.06 .08. Въпреки това, ако възнамерявате в крайна сметка да руутнете вашите DJI FPV Goggles V2 и искате да играете на сигурно, трябва да извършите хакването на root предварително, след като бъде руутнато, това е постоянно.

DJI Goggles 2 поддържа Vista и FPV Air Unit

Актуализация на 8 декември 2022 г

Както обещаха от DJI, те добавиха поддръжка за използване на новите DJI Goggles 2 с Runcam Link (Caddx Vista) и FPV Ait Units. Освен това дистанционното управление 2 също ще поддържа Vista и FPV Air Unit.

 • Когато използвате Goggles 2 с Vista и FPV Air Units, Canvas режимът също ще работи, което означава, че се поддържа пълен Betaflight OSD, вече няма нужда да руутвате (но все още няма да работи с очила V2 и V1, за тези очила все още имате нужда за root, за да получите пълна поддръжка на Betaflight OSD)
 • За да се случи тази поддръжка, просто актуализирайте до най-новия фърмуер на вашия Vista/FPV Air Unit (V01.01.0000) и Goggles 2 (V01.03.0000) или по-нови, рестартирайте устройствата, след като актуализацията приключи. Ако преди това сте руутнали и инсталирали WTFOS, първо трябва да деинсталирате WTFOS: https://oscarliang.com/fpv-wtf-root-hack-dji/#How-To-Update-DJI-Firmware-After-Rooting . Вашият Vist все още е руутнат (постоянен е), така че винаги можете да се върнете назад и да инсталирате отново WTFOS, ако искате. Не се тревожи.
 • За да настроите OSD, процесът е същият като O3 Air Unit

Уловката:

 • FPV Air Unit (старият) губи способността си за вграден запис, когато се използва с Goggles 2, надяваме се, че може да бъде коригиран в бъдещ фърмуер
 • След актуализацията Vista и FPV Air Unit няма да работят с очилата V1/V2 и DJI FPV дистанционното управление (V1). Можете обаче да понижите версията на FPV Air Unit и фърмуера на Vista до v01.00.06.08, ако искате отново да използвате тези по-стари очила и дистанционно. Въпреки това, ако имате V01.05.0000 на вашите V2 очила, те ще работят с Vista/FPV Air модул с V01.01.0000 фърмуер
 • Веднъж актуализиран, модулът Vista/Air ще работи по същия начин като модула O3 Air, т.е. вече не можете да задавате изходна мощност, тя се задава динамично от системата. Все още можете да отключите FCC режим, но като използвате същия метод като O3 Air Unit (както описах в тази публикация)

Това е изключително добра новина за хората, които вече притежават по-старото поколение видео предаватели на DJI и също получават новите очила Goggles 2. Това означава, че можете да продължите да използвате по-старото си оборудване и да не се налага да надграждате всички до O3 Air Unit. Но ако притежавате и Goggles V2, и Goggles 2, това ще ви принуди да изберете кои очила да използвате, тъй като не можете да използвате и двете едновременно. Ако свържете вашата Vista с едни очила, ще загубите връзката с другите. Можете обаче да върнете обратно фърмуера, ако желаете.

Плъзнете надясно, за да отидете в системното меню, Състояние => Превключвател => DJI FPV Air Unit .

 Въпреки това летенето с O3 е много по-добро от Vista. Само въз основа на моето тестване, Vista с G2 изглежда има много по-нисък и по-малко стабилен битрейт, никога не надвишава 45Mbps и пада до около 20-30Mbps или дори 10Mbps доста бързо, ако сте зад дървета, но все още мога да летя доста далеч обаче (1км+). Все още не съм го натиснал до границата на обхвата. Също така не можете да промените изходната мощност, тя се управлява динамично от системата точно като O3. И DVR записът трябва да се стартира ръчно, активирането не стартира DVR автоматично, което според мен е грешка. дано се оправи скор

История на редактирането

Статията е преведена благодарение на https://oscarliang.com/