Петте най-добри DJI дрони – Ревю на Drones.bg

Петте най-добри DJI дрони – Ревю на Drones.bg

Най-добрите DJI дронове класация базирана на потребителските отзиви – ревю на най-добрите дронове DJI. Разберете кои са най-добрите и харесвани дронове на марката DJI. С участието на Mavic PRO, Phantom 3 – 4 и други.

В момента моделите на DJI доминират в играта с дронове и има основателна причина за това. Тази компания в момента е на няколко крачки пред конкуренцията си. Освен това те имат богат продуктов каталог с модели в различни ценови диапазони. Представянето на емблематичната серия DJI Phantom направи огромен фурор в индустрията. Сега компанията е известна и с това, че прави най-добрите малки дронове с представянето на серията Mini. В статията ще предоставим най-добрите DJI дронове, предлагани някога от компанията базирана на мненията и итзивите на потребителите на марката и различни видеоклипове с ревюта на професионалисти в областта на дроновете ютубъри.

По-долу ще видите кратко ревю на 5 от най-високо оценените дронове на DJI:

Петте най-добри DJI дрони - Ревю на Drones.bg

1. DJI Mavic Air

DJI Mavic Air е малко устройство, но пък с огромни амбиции. По същество това е потребителски дрон в клас любители, който демонстрира колко ангажиран е DJI с иновациите. Триосен кардан ( неправилно наричан “гимбъл” ), 4K видеозапис, бордово съхранение и подобрена система за избягване на препятствия са опаковани в сгъваем и компактен апарат, който може лесно да пъхнете в джоба на якето си. Ще бъдете трудно да намерите по-превъзходен дрон, който е толкова спретнат и има толкова много иновативни функции като този.

Това почти перфектно устройство е “детето” на изключително успешния Mavic Pro и удобния за употреба и компактен Spark. Сгъваемите рамена на роторите и технологията от най-висок клас са взети от Mavic Pro и хитро комбинирани с игривостта и малкия форм-фактор на Spark, след което DJI подобри и двете, произвеждайки най-добрия си дрон досега за потребителите.

Тъй като модела вече официално не е в продажба, неговият още по-добър заместник е Air 2 и братчето му Air 2S. За приблизително около 1600 лв. ( следете сайта за актуалните цени, коитопредоставя DJI производителя ) ще можете да закупите DJI Mavic Air 2 с нужните аксесоари. За приблизително 2000 лв. ще получите дрона, неговите аксесоари и Fly More Combo пакета включващ много допълнителни екстри.

Предимства и недостатъци:

Предимства

Забележителна преносимост
Почти перфектно избягване на препятствия
8GB вътрешна памет
12MP HDR снимки
4K видео при 100 Mbps и по-малко

Недостатъци

Ще се нуждаете се от повече батерии за по-дълго летене
Обхватът може да е по-добър
Контрола на гимбъла е малко труден

2. DJI Mavic 2 Pro Hasselblad

Това е един от най-мощниите потребителски дронове, който можете да си закупите и това се дължи на неговата уникална и много добре стабилизирана камера Hasselblad. Тя има 1-инчов CMOS сензор, който произвежда зрелищни въздушни снимки и 4K видеоклипове. Снимките са по-детайлни, по-ярки и поразително по-добри от тези, заснемани с предния модел.

Направени са подобрения и в софтуера. Има нови режими за заснемане на видеоклипове и снимки. Това включва вграден режим на хиперлапс, който създава невероятни въздушни видеоклипове. Това обаче идва срещу допълнителна цена – и като цяло дронът е по-скъп от по-ранната версия. В зависимост от пакета, който решите да закупите, цената ще варира между приблизително 2 800 – 3 500 лв., но вече не е в официална продажба този и другите модели от серията Mavic 2, има в продажба някакви остатъчни бройки, неговият още по-добър заместник е чисто новият модел Mavic 3, но за момента е още по-скъп от Mavic 2. Mavic 3 предлага много повече от предшественика си, но все още е малко скъпичък, въпреки това предпочитан най-често от професионалисти, както и Cine Premium Combo от професионални кинематографи. Повече за DJI Mavic 3 ==> ТУК.

Предимства и недостатъци:

Предимства

Забележителен и лесно преносим
Превъзходна камера
1-инчов 4K сензор за камера
Отличен сгъваем дизайн
Нови режими за снимки и видеоклипове

Недостатъци

Доста скъпо го предлагат от компанията, но след излизането на Mavic 3 се очаква спад в цената.
Не може да снима 4K при 60 кадъра в секунда

3. DJI Phantom 4

DJI Phantom 4 е “ъпгрейд” на вече забележителния DJI Phantom 3 Professional. Усъвършенстваната версия идва с по-здрава конструкция, актуализирана технология за избягване на обекти и изключително специално дистанционно управление, което се свързва със страхотно богато на функции приложение за смартфон. Това го прави ценен ъпгрейд спрямо Phantom 3 и още по-превъзходен вариант за избор от фотографи, които се нуждаят от здрав комплект, който осигурява забележителни резултати.

Phantom 4 поддържа 4K видеозапис и дизайна на неговия гимбъл е индикация, че ще получите изключително стабилни кадри, дори когато устройството променя посоката и се движи с висока скорост. Има обаче голям недостатък, тъй като животът на батерията му издържа само между 22 и 27 минути, в зависимост метеорологичните условия.

Дронът се захранва от една батерия, разположена отзад. На батерията има набор от лампички, които показват оставащия заряд. Това осигурява удобно визуално ръководство за продължителността на полета. Това е по-подходящ вариант за начинаещи въздушни фотографи, отколкото за по-опитни професионалисти.

Цената на DJI Phantom 4 варира между 1 400 лв. до 3 000 лв., зависи от комплекта и версията. Толкова варират останалите версии в продажба, но и този модел вече не се предлага официално. За съжаление официалното становище на компанията е че няма да продължават серията, защото новият Мавик 3, всъщност е заместника с много повече екстри и възможности на този и Мавик 2 моделите.

Предимства и недостатъци:

Предимства

Лесен за управление
Избягване на обект
Прекрасни и стабилни 4K кадри
Изключително приложение за смартфон
Рибешко око обектив
Висококачествени стабилизирани кадри

Недостатъци

Не е лесен за ъпгрейдване
Не е съвместим с батерии от Phantom 3
Приложението може да е малко объркващо
Постоянни обновявания на софтуера

4. DJI Mavic Pro

Mavic Pro е най-умният, най-малкият и най-достъпният дрон на DJI досега. Дронът има капацитет да се сгъва в пакет с размерите на бутилка с вода. Необичайно за устройства с такъв размер, камерата е с гимбъл. Дронът осигурява забележителни резултати както с видеоклипове, така и с снимки при добро осветление. Въпреки това, малкият размер на сензора, който показва снимане при слаба светлина, понякога може да бъде проблематичен. Този дрон има максимална скорост от приблизително 65 км/ч, което го прави доста бърз. Освен това батерията издържа между приблизително 20 и 25 минути полет.

Mavic Pro има специален контролер, който използва дисплея на вашия телефон, за да подчертае точно това, което дронът вижда. Обхватът е около 7 километра. Това предоставя възможност за заснемане на зрелищни видеоклипове и снимки, без да се притеснявате за прекъсване на връзката.

Цената на DJI Mavic Pro е приблизително около 1300 – 1700 лв. За съжаление той също официално не е в продажба, освен това и почти няма бройки останали от него в световен мащаб. Говори се нещо за Mavic 3 Pro, но няма официални данни за очаквана такава версия

Предимства и недостатъци:

Предимства

Специален контролер
Достъпност само с приложението
Режим за проследяване на обект
Компактен
Контрол чрез жестове

Недостатъци

Слабо снимане при ниска осветеност
Камерата и гимбъла не могат да бъдат премахнати

5. DJI Inspire 2

Силно впечатляващият DJI Inspire 2 категорично извади своя предшественик от челната позиция. Този дрон е много по-привлекателен с ъпгрейда на дизайна с елегантно метално композитно тяло. В допълнение, технологията за избягване на обекти е по-напреднала, така че не е нужно да се притеснявате, че това великолепно тяло ще бъде надраскано от случайно удряне в стена.

Приятно измислената подредба с две батерии осигурява над 25 минути полетно време. Inspire 2 също има капацитет за смяна на обективи на камерата; следователно професионалните видеооператори и фотографи ще имат пълен контрол върху своите 5K видео и изображения. Приложението за смартфон е заредено с впечатляващи функции, а специалният контролер го прави забележително лесен за управление. Цената на DJI Inspire 2 е приблизително 3500 – 6500 лв. – според конфигурацията и е един от често предпочитаните модели за въздушна кинематография.

Предимства и недостатъци:

Предимства

Много впечатляващи характеристики
Забележително качество на изработка
Добър живот на батерията

Недостатъци

Много скъп в сравнение с други ориентирани към потребителите дронове, но за сметка на това е евтин за избор от кинематографи, въпреки че дрона не е в този клас.

Факти за марката DJI Drone

Понастоящем DJI е известен като водещ световен производител на гражданскии професионални дронове и технологии за въздушни изображения. През 2017 г. приходите на компанията са 2,83 милиарда долара, това представлява 80% увеличение на приходите им за 2016 г. Франк Уанг е основател и главен изпълнителен директор, но първоначално е минал от Wāng Tāo.

През 2006 г. DJI стартира живота си в стая в общежитие, докато Уанг продължава обучението си в Университета за наука и технологии Хонг Конг. Forbes наскоро оцени нетната стойност на Wang на 3,2 милиарда долара и тази цифра все още расте. Първоначално DJI означаваше Dà-Jiāng Sciences; обаче в крайна сметка се превърна в Dà-Jiāng Innovation. Базирана в Шензен, Китай, DJI заяви, че 80 процента от продуктите му се продават в чужбина.

DJI е доста награждавана компания

През август 2017 г. компанията получи награда „Еми“ от Националната академия за телевизионни изкуства и науки в категория „Технологии и инженерство“. Продуктите, произведени от DJI, драстично промениха начина, по който се записват телевизионни предавания. Кинематографисти и режисьори използват дронове на DJI, за да задвижат въздушните изображения в изцяло нова стратосфера. Доказателство за това може да се види в продукции като American Ninja Warrior, The Amazing Race, Game of Thrones, Better Call Saul и много други.

Съвети за избор на DJI дрон

Избирането на най-добрия дрон на DJI според Вашия бюджет и нужди може да бъде доста обезсърчаваща и трудна задача. Ако избирате между Phantom 4 Pro, Inspire 1, Inspire 2, Spark, Mavic Pro, Mavic Pro Air и Mavic 2 Pro или някой от другите модели, има редица различни фактори, които трябва да вземете предвид. Те включват капацитет на батерията, разделителна способност на снимките, обслужване, скорост, мощност на предавателя и работна честота. С тази статия предлагаме едно кратко проучване за най-търсените и най-добре представящи се дронове в непрофесионален и професионален ( но в нисък ценови диапазон ) клас. Тя може да Ви послужи, като оринетир чрез който, ще можете да решите кой дрон в крайна сметка ще отговаря най-добре на вашия бюджет и предпочитание.

DJI срещу конкуренция

На потребителския пазар Yuneec е основна конкуренция за DJI. Линията DJI Phantom директно се конкурира със серията Yuneec Typhoon, която всъщност предлага определени функции, които не са предоставени в Phantom моделите. Те включват свободно въртяща се камера, монтирана на Typhoon H и Typhoon H Plus. Yuneec има и по-малки модели като Mantis и Breeze, за да се хареса на летци, които желаят по-небрежно, удобно за използване изживяване с дрон.

Пряко сравнение: DJI Inspire 2 и Yuneec Tornado H920

На цена от около 6500 лв., DJI Inspire 2 е предназначен за професионални новинарски организации, кинематографисти и независими режисьори. Има опция за добавяне на супер 35 мм камера за за кинозаснемане, едноинчов сензор с фиксиран обектив, камера със сменяеми обективи Micro Four Thirds и има поддръжка за заснемане на 6K видеоклипове.

Yuneec Tornado H920 има и камера Micro Four Thirds. Той е огромен дрон с 6 ротора и място за поставяне на 3 батерии, което му дава впечатляващ капацитет на полет от 42 минути. Има камера CGO4 и за разлика от Inspire 2, не записва некомпресирани видеоклипове. И двата модела са впечатляващи.

DJI, Hubsan, Syma или друг модел нашият Сервиз за дронове е на линия за вас винаги! Позвънете на 0876 996 167 Сервиз на дронове ремонт

Drones.bg – Онлайн магазинът за дронове на България – Продажба на професионални дронове, любителски дронове, рейсинг дронове, детски дронове, електроника, камери, екшън камери, GoPro, DJI и други.
Заповядайте сега и се доверете на качеството, за което получавате и гаранция!

За всички “дронаджии” направихме и първият български форум за дронове – https://forum.drones.bg

drones.bg, магазин за дронове, сервиз дронове, дрон, дронове, рейснинг дрон, drones bg, състезателен дрон, рейсинг дронове, части дрон, ремонт на дрон, камера за дрон, квадрокоптер, квадрокоптери, дрон с камера, dji дрон, dji dron, Dji, Autel дрон, Hubsan дрон, Xiaomi дрон, 3DR Robotics дрон, BetaFPV дрон, iFlight дрон, Yuneec дрон, Syma дрон, Eachine дрон, JJRC дрон, Visuo дрон, Parrot дрон, професионален дрон, евтин дрон, професионални дронове, детски дрон, детски дронове, нови дронове, продажба дрон, онлайн магазин дронове, търси дрон, продава дрон, цена дрон, услуги дрон, сервиз дрон, дрон цена