Ревю на дрон DJI Tello

Дроновете обикновено са доста голяма инвестиция. Разбира се, получавате дронове играчки на разумна цена, но повечето от тях са точно това, играчки. Ако искате нещо, което има прилично време за полет, много функции и от топ компания за дронове като DJI, ще се наложи да заделите сериозни пари.

Но чакайте! Вече не.

Ами ако ви кажа, че DJI има нов дрон – Tello, който е богат на функции, компактен и много способен за 215 лв.?. Точно така, дрон под името на DJI под 300 лв.?! Невероятно!

Ок, това всъщност е съвместен проект между DJI и Ryze, но с водещия производител на дронове DJI, който го подкрепя и нарастващите таланти в Ryze, това е страхотно партньорство.

new dji tello drone

Нещата отиват на все по- добре.

Не мислете нито за секунда, че само защото плащате такава цена на дъното, че ще трябва да правите компромиси с характеристики или качество. DJI Tello ще ви впечатли и ще ви даде много добро съотношение цена – качество.

Летенето никога не е било по- лесно.

Едно от първите неща, които се открояват в дрона Tello, е, че са направили супер лесно летенето с него. Ако никога не сте летели с дрон, може да сте напълно сигурни с Tello и ще схванете бързо. За по-уверени и опитни пилоти, има много усъвършенствани функции, които ще ви забавляват.

Поглеждайки към Tello, това е компактен квадрокоптер, който изглежда подобен на изключително популярния DJI Spark. Приликите не свършват тук, но повече за това по-късно. Нека се запознаем повече с функциите.

Ревю на дрон DJI Tello
Ревю на дрон DJI Tello

DJI Tello Полетното време – Впечатления

Очакваме време на полет от 5 до 7 минути на дронове от входно ниво. За щастие с дрона Tello можете да извлечете много повече от него и ще се насладите на време на полет от около 13 минути. Това се сравнява добре с дронове като Spark, които струват значително повече.

5MP Камера и HD Видео

Камерата също е забележително добра за дрон в този ценови диапазон. Tello разполага с 5MP камера с 82,6-градусово зрително поле и заснема 720p видео при 30 кадъра в секунда. Tello също има електронна стабилизация на изображението (EIS) за по-малко размазване и подобрени кадри в движение. Усъвършенстваният 14-ядрен процесор Intel гарантира отлични кадри.

dji tello quadcopter specifications

И ако това не ви е достатъчно

За да направи камерата още по-ефективна, дронът Tello има EZ Shots. Това прави снимането по-лесно и по-забавно с режими като Up & Away, Circle и 360. Дронът ще предава към вашия телефон или таблет или дори VR очила. Можете да очаквате изумително FPV изживяване с дрон Tello.

DJI Tello Екстри

Поддържане на височината чрез барометър

Нещо, което често липсва в по-евтините дронове е задържането на височината. За щастие, Tello има тази удобна функция. Независимо дали просто летите или снимате кадри, задържането на височината ви освобождава, за да се съсредоточите върху други аспекти, без да се налага да мислите за контролиране на надморската височина. Това е полезно за всички пилоти, но от особена полза за начинаещите, тъй като е едно нещо по-малко, за което трябва да се мисли, когато работят с дрона.

Дронът Tello разполага с барометър, който изчислява височината, докато летите за точна информация.

Излитане и презимяване с един бутон

Друга изящна функция, която прави Tello толкова лесен за пилотиране, е автоматичното издигане и кацане. Това просто го прави толкова лесен за опериране. Друга много готина функция е Throw and Go, която прави точно това което гласи името и. Просто хвърлете дрона и започнете да летите.

 

За безопасност дронът ще ви предупреди, когато батерията е изтощена и можете да предприемете необходимите действия, за да предотвратите инцидент. Тази защита на батерията е чудесна, ако се разсеете и не забележите, че нивото на батерията е станало критично. Защитата при повреда ще доведе до безопасното кацане на дрона, ако връзката се загуби.

DJI Tello Трикова – 8D лупинги

Малките дронове са известни със своята пъргавина, но рядко виждате толкова пъргав колкото Tello. С просто плъзкане върху контролера можете да накарате дрона да се превърти във всяка една от 8-те посоки с най-голяма лекота и безопасност.

Режим подскачане

Това позволява на Tello да отскача нагоре и надолу многократно от ръката ви или от друга повърхност с обхват от 48 и 118 cм. Функцията е безопасна, тъй като сензорите ще изчислят разстоянието до повърхността.

Система за позициониране

Това ви позволява лесно и точно да летите над избраната от вас цел.

Tello Спецификации

dji tello specs

  • Размер: 9.8x 9.2x 1.61 inches (9.80 x 9.25 x 4 см)
  • Тегло: 80 гр. с батерия
  • Полетно време: 13 минути
  • Батерия: 3.8V 1100mAh
  • Онхват: 100m
  • Камера: 5MP
  • Видео: 720p 30 fps с електронна стабилизация на изображението
  • FOV 82.6º

Разработвайте и се учете

Производителите създават още по-голяма гъвкавост и наслада с дрона, като включват Scratch, създадена от MIT система за програмиране. Това ще ви позволи да разработвате и създавате нови функции и приложения, използвайки Tello SDK (Software Development Kit).

Контролер

Дронът Tello се управлява от таблет или смартфон, но има и контролер с който може да го пилотирате.

Ревю на дрон DJI TelloDJI Tello vs DJI Spark

При повече от 4 пъти цената, вие очевидно получавате много повече със Spark от Tello, но в зависимост от вашите изисквания, разликите не са големи.

Външно изглеждат много сходни- Tello с размери 98 x 92,5 x 41 мм и тегло само 80 грама, срещу 143 x 143 x 55 мм и 300 грама при Spark.

Знам какво си мислите

Spark има превъзходна камера с 12MP снимки и 1080p видео, но все пак можете да направите страхотни кадри и с Tello в повечето случаи. Spark има двуосна стабилизация, докато Tello разчита на електронна стабилизация.

Въпреки че Tello има някои сензори, Spark има истинска технология за избягване на препятствия.

Обхватът е една област, в която Spark значително превъзхожда с обхват от 2000 м в сравнение със 100 м на Tello.

Макар че някои от тези разлики са доста съществени, ако сравните цената, това е разбираемо. Ако имате нужда от превъзходната камера и избягване на препятствия, и имате бюджет, Spark е вашият избор. Ако искате да спестите доста пари и изберете Tello, едва ли ще останете разочаровани. По съотношението качество / цена, за 99$, не можете да победите DJI Tello.

dji tello vs dji spark

Заключение за DJI Tello

Не вярвам, че можете да наречете DJI Tello дрон играчка, тъй като той е много повече от това. Това е просто много добре изградено, изключително изгодно устройство, което ще осигури отлично забавление. За пореден път DJI разтърси пазара с новото си предложение.