Ревю на дрон HUBSAN H501S

Един от най-известните производители на пазара за дронове е Hubsan H501S X4. Hubsan H105S X4 е един от най-добрите дронове на наистина достъпна цена с GPS, FULLHD камера, безчеткови мотори, FPV предаване на живо, голям обхват, до 20 мин. полетно време и функции като автоматично прибиране, автоматично следване и др.

H501S X4 КРАТКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Полетно време: 18 до 20минути
Камера: 1080P HD (с запис на карта с памет)
Батерия: 7.4V 2700mAh Lipo
Обхват: 300-400 метра
Честота на управлението: 2.4GHz
FPVпредаване на видео сигнала: 5.8 GHz
Жироскоп: 6 осен
Функции: GPS позициониране и височинен контрол (Барометър), Автоматично следване, OSD телеметрия, Автоматично прибиране и кацане

Дизайн

Hubsan H501S X4 е с размери 22x22x7 см. Корпусът му е от здрава ABS пластмаса а моторите му са безчеткови. Цветовете в които се предлага са черен корпус със златни кантове и бял корпус с златни кантове.

Батерия

Дрона се захранва от 7 клетъчна 2700 mAh Lipo батерия. Тя държи дрона във въздуха до максимум 20 минути в зависимост от атмосферните условия. Батерията е сменяема, така че може да си закупите 2 или 3 батерии и да ги сменяте.

Дистанционно управление

hubsan h501S x4 controller

Дистанционното на дрон Hubsan H501S X4 е с вграден 4.3 инча LCD екран и Ви помага максимално да се насладите на полета си докато наблюдавате камерата на него. На екрана също се изобразява и телеметрична информация за полета като брой сателити, височина и отдалеченост на дрона. Видео предаването работи на 5.8 GHz честота, а дистанционното управление на 2.4 GHz. Освен стиковете за управление имате и бутони за правене на видео и снимки, бутон за автоматично прибиране вкъщи, бутон за изключване на GPS стабилизацията и др.

Безчеткови мотори

hubsan h501s x4 brushless motor

Това е едно голямо предимство на този дрон, а именно безчетковите му мотори. Те са достатъчно мощни и здрави за да повдигнат и допълнителна тежест във въздуха.  Безчетковите мотори са със дълъг живот и много малко износване.

Камера

hubsan h501s x4 brushless camera

Именно камерата е едно от нещата които впечатляват с отлично качество! С своята 1080P резолюция и 8MP снимки камерата се представя наистина добре измежду конкуренцията. А и я наблюдавате в реално време на 4.3 инчовия монитор който е вграден в дистанционното. Снимките и видеата които заснемете се записват на карта с памет поставена в дрона. Той работи с карти до 32GB задължително Class10.

Автоматично прибиране вкъщи

Благодарение на GPS системата си този дрон знае винаги от къде е излетял и при отчитане на ниско ниво на батерията, загуба на връзка с дистанционното или просто искате да си го приберете обратно той винаги знае къде да се прибере и го прави напълно автоматично.

Автоматично следене на дистанционното

В дистанционното управление има също вграден GPS приемник, което позволява на дрона във всеки един момент да знае местоположението на дистанционното. По този начин като активирате функцията за автоматично следване дрона започва да следва дистанционното.

Височинен контрол

Благодарение на вградения в дрона барометър който отчита непрекъснато проманяна в атмосферното налягане, дрона е способен да зависне на една височина дори и като не го управлявате.

Обхват

H501S X4 може да се използва за най-различни цели поради големият си обхват. При пряка видимост дронът може да се отдалечи на дистанция до 400м, като с инсталиране на допълнителни антени като тези обхватът му може да достигне до 700м.

Заключение

Вече знаете основните функции и предимства на Hubsan H501S X4 и можете да направите сами своя избор. Този дрон освен за начинаещи, е и перфектния подарък ако искате наистина за зарадвате някого.

Линк към продукта HUBSAN H501S