Ревю на дрон Syma X8Pro

Дронът Syma X8Pro е един от най-обсъжданите нови дронове от тип UAV. Това е подобрена версия на популярния за начинаещи пилоти дрон от X8 серията. За първи път се заговори за тези дронове през август, когато бяха представени снимки на подновен дизайн вдъхновен от Phantom 4 и, за първи път, вграден GPS модул за прецизно позициониране по време на полет.

 

В 90% от случаите потребителите препоръчват човек да се въздържа от това да закупува квадрокоптер преди първото обстойно положително ревю. Затова решихме самите ние да прегледаме този дрон и да ви посъветваме как да подходите към него. Тази статия ще бъде полезна за хората, които не са се решили дали това е техният дрон, или като цяло не са особено големи фенове на Syma X8Pro.

Ревю на дрон Syma X8ProНивото на изпълнение на дрона Syma X8Pro заслужава голямо внимание. Корпусът е изграден от висококачествена пластмаса и дизайнът е вдъхновен от този на дрон Phantom 4. Бутонът за вкл./изкл. се намира в горната част на дрона, където вече масово го поставят, батерията сега, както повечето UAV такива, не се нуждае от голямо внимание при поставяне поради различните проводници, а винтовете са с механизъм за по-лесно и бързо монтиране. Най-дългоочакваните качества на този дрон са именно GPS модулът и дистанционно управляемият ъгъл на заснемане на камерата.

Ревю на дрон Syma X8ProМотори

Дронът Syma X8Pro е оборудван с колекторни мотори, с добра отзивчивост. Производителите не са посочили допълнителна информация, но имаме съмнения, че това са същите мотори, с които е оборудван предишният X8HW модел.

Ревю на дрон Syma X8ProКамера

Дронът Syma X8Pro пристига с 720P Wi-Fi камера с 90-градусов ъгъл на заснемане, видео предавателят е значително по-мощен, но все още предава с 2.4GHz честота, което ограничава радиопредавателя на контролното оборудване. Подобна камера може да се намери и в предишният дрон Syma X8HW.

 

Монтираната камера е изработена по същия дизайн какъвто е и дрона, за да не създава контраст с хубавия цялостен външен вид. За разлика от лакирания корпус на X8Pro, стойката на камерата, както и краката на дрона са матирани. Новата камера, която идва с дрона, за първи път предлага разнообразие от ъгъл на виждане благодарение на обектива, който можете да регулирате с контролното оборудване .

Експортирането на изображенията от дрона към мобилното устройство става благодарение на безплатното „Syma FPV” приложение, което трябва да изтеглите предварително.

 

Според характеристиките на производителя – разстоянието на FPV наблюдението в реално време стига до приблизително 70 метра. След тестване, разстоянието може да се удължи до рекордните 170 метра (загуба на управление, картината оставя стабилна и ясна).

Ревю на дрон Syma X8ProВ комплекта ще намерите LiPo батерия с капацитет до 2000mAh. Според характеристиките на производителя, полетното време на дрона не надвишава 10 минути. След тестване, с комбинация от FPV пилотиране в условия без вятър, полетното време беше приблизително 11 минути. Времето за зареждане на батерията не отнема повече от час и половина.

Ревю на дрон Syma X8ProОборудване

Дронът Syma X8Pro не е оборудван със стандартните системи за управление, като останалите от 8-мата серия на Syma. На външен вид, дистанционното управление е идентично с това на Syma X5UW, но голяма част от подобренията са именно вътре в контролера, със значително по-мощен радиопредавател. Благодарение на него този дрон може да надвиши посоченото FPV разстояние от 70 метра.

 

Ще забележите минималният брой от бутони върху дистанционното управление. Това е постигнато благодарение на двойната функционалност на контролните стикове, които чрез натискане служат като: фина настройка на посоката на полета; включване на Headless режим. Дистанционното управление на дрона се захранва с четири AA батерии (подарък от Drones.bg).

Ревю на дрон Syma X8ProИзвод

Дронът Syma X8Pro е с вграден GPS модул, който значително подобрява полетното изпълнение и прецизността на дрона. Syma X8Pro е много добро решение за начинаещи предвид достъпната цена на фона на функционалността му и очакваме да се наложи на пазара като традиционно решение за всеки нов пилот.