Ревю на дрон VISUO XS812 GPS

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSОт първия ден, когато обявиха изработването, беше очевидно, че дронът VISUO XS812 е с качествата да е перфектния дрон за хора, които търсят нискобюджетно решение за навлизане в сферата на летенето и въздушната фотография.

Също като предшественика си, дронът VISUO XS812 е вдъхновен от сгъваемия дизайн на Mavic. Това второ поколение дрон Visuo идва с GPS позиционираща система и по-дълго полетно време.

Дронът VISUO XS812W GPS квадрокоптер се предлага с две различни камери: 2МР камера (812G-W-G) и 5MP Full HD камера (812G-W-K). И двете камери се характеризират с 5G Wi-Fi предаване в реално време с минимална разлика в цената.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSVISUO XS812 Характеристики

 • Дизайн, вдъхновен от Mavic, със сгъваеми рамена;
 • GPS позиционираща система;
 • Задържане на височината с барометър;
 • Headless полетен режим;
 • Защита с автоматично прибиране при загуба на сигнал;
 • Интелигентни полетни режими (Следвай ме, Кръжене & Way-point);
 • Различни скорости на полет;
 • 720P и 1080P версии на камерата;
 • FPV Wi-Fi предаване в реално време;
 • Приблизително 200 метра обхват;
 • Полетно време до прибл. 15 минути.

VISUO XS812 GPS Преглед в кутията

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSВ кутията, освен дрона и дистанционното управление, ще намерите резервни перки, комплект протектори за перките, батерия за дрона, USB захранващ кабел, стойка за мобилно устройство и отвертка.

VISUO XS812 Първи впечатления

Както преди споменахме, за да е лесно преносим, дронът е със сгъваем дизайн. В сгънат вариант размерите му стигат до 18.2 х 14.6 х 6 см, а разгънат – 33 х 33 х 6 см. След като монтирате включените в комплекта протектори за перки, дронът става още по-голям. Когато е изцяло оборудван и в готовност за полет, теглото му стига до 200гр.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSКонтрастът между черно и златно му придава изискан и красив вид. Въпреки че е изграден само от пластмаса, дронът на допир е устойчив и добре разработен.

Също като първото поколение Visuo, дронът XS812W има по един LED диод под всеки мотор. Зелените LED диоди са от предната страна, а червените – отзад. Два допълнителни диода в предната част на дрона ви позволяват да го навигирате.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPS

Батерията на дрона се монтира от задната му страна. Като допълнение към високия капацитет, батерията е LiHV тип, което осигурява повече мощност (3.85V vs 3.7V). Според характеристиките на производителя, 1800mAh батерията осигурява полетно време до приблизително 15 минути. Квадрокоптерът е оборудван с хардуерен бутон за вкл./изкл., така че не е нужно да вадите батерията, когато прибирате дрона за дълго време. За да запазите максималния капацитет на батерията, препоръчваме да сте използвали поне половината заряд, никога не прибирайте дрона с пълно ниво на батерията.

VISUO XS812 Камера & FPV

Вместо с вградена камера, дронът XS812 е оборудван със стойка, на която можете да монтирате различни камери. Камерата е с две антени от всяка страна. Преди да излетите можете да нагласите ъгъла на заснемане спрямо това, което искате да заснемете. За да сложите микро SD картата памет, трябва да извадите камерата от дрона.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSКачеството на видеото не е перфектно, затова не очаквайте кадри, заслужаващи награда. Въпреки това, камерата е една от най-добрите предвид цената. 5-минутно заснемане на видео (1920 х 1080@25 fps) заема приблизително 40MB на микро SD картата памет.

Характеризиращ се с еднакъв обхват за Wi-Fi FPV предаване в реално време, ще можете да следите дрона без значение от разстоянието. Камерите са съвместими с по-новите мобилни устройство, които поддържат 5G Wi-Fi.

VISUO XS812 Дистанционно Управление

По отношение на дизайна на дистанционното управление, разликите са големи между Visuo с и без GPS. Разнообразие от хардуерни бутони, но прилика в липсата на екран. Всичките важни бутони са отбелязани.

На предния панел, освен обичайните стикове за управление, има 12 бутона. Имате отбелязани бутони за снимка, видео, аварийно спиране, Headless режим, RTH (return-to-home) и калибрация.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSЛевият страничен бутон ви позволява да сменяте скоростта, а десният – да включите режима за кръжене в кръг.

Благодарение на защитата при загуба на сигнал, ако излезете от максималния обхват на дистанционното управление (или изключите дистанционното без да искате), дронът автоматично ще се върне при точката на излитане (при наличието на добър GPS сигнал).

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSXSW GPS Приложение

XSW GPS приложението ви дава достъп до допълнителни фунцкии в сравнение с дистанционното управление, например Следвай ме и Way-point режим. Като допълнение, получавате телемерична информация по време на полет. В горната част на екрана имате OSD прозорец, който ви изписва следното: височина, разстояние, скорост, брой намерени сателири, ъгъл и ниво на батерията.

VISUO XS812 Изпълнение

Бидейки дрон с GPS е необходимо да го калибрирате преди първия полет. Когато всички LED диоди примигват, това означава, че дронът е в състояние на калибриране. Първо трябва да завъртите дронът 3-4 кръгообразни в посока на часовника (докато червените диоди засветят плътно). Второ – повтаряте първата стъпка, но с носа на дрона сочещ надолу (докато зелените диоди засветят плътно).

Въпреки четковите мотори, дронът е устойчив на вятър. Зависва във въздуха с невероятна стабилност. Във висок режим на скорост е много бърз и отзивчив при подаване на команди.

Ревю на дрон VISUO XS812 GPSРежимът Следвай ме работи перфектно, напътстван от GPS на мобилното устройство – дронът ви следи като сянка. Въпреки че е много забавна, функцията трябва да се използва с повишено внимание, тъй като дронът няма система за избягване на препятствия.

Зареждането на батерията на дрона отнема известно време, затова е добра идея да инвестирате в допълнителни батерии за повече време във въздуха.

Извод

Това второ поколение Visuo е подобрено във всяко отношение. С повече полетно време и по-голям обхват. 5-мегапикселовата камера предлага изображения с по-добро качество. Като допълнение, GPS позициониращата система е огромно предимство спрямо предшествениците на дрона.

Въпреки че е оборудван с четкови мотори, дронът е достатъчно мощен да лети при наличие на вятър. Функцията за автоматично прибиране (RTF) е много прецизна.

За тези, които се чудят какъв подарък да вземат, дронът VISUO XS812 е на достъпна цена и с невероятно изпълнение.

Плюсове:

 • GPS позиционираща система;
 • Страхотен контрол и FPV предаване в реално време;
 • Функция Следвай ме;
 • Добро полетно време;
 • Бутон за вкл./изкл.

Минуси:

 • Качеството на изображенията може да е по-добро.