Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Xiaomi е компания, която предлага висококачествени технологии на изключително достъпни цени. В последно време китайските производители се разпростират в все повече сфери, налагайки се на пазара съв светкавична скорост. Дронът Xiaomi Fimi X8 SE е наскоро представен модел със сгъваем дизайн. За всеки, който обича да улавя кадри на различни височини и под различен ъгъл, Xiaomi са създали именно този дрон. С впечатляващия си вид и функции, дронът е силен конкурент на DJI Mavic air, Parrot Anafi и Hubsan Zino. Дронът Xiaomi Fimi X8 SE е вторият дрон, който компанията ни представя, другият – Fimi A3.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Дронът е изключително лесен за управление с опростен интерфейс. Предвид страхотните функции и характеристики – дронът е добро решение за всеки предвид цената си. Изпълнението му е впечатляващо в сравнение с други дронове. Управлението е толкова опростено, че дори деца биха могли да го управляват. Дронът Xiaomi Fimi X8 SE винаги ще отговаря на очакванията ви, за да можете да се насладите на спокойна работа. Виждаме разнообразие от собствени оригинални полетни режими като: Hyperlapse; Panorama; Image tracking и Waypoints. Дронът със сигурност ще бъде голям конкурент на множество от летателните платформи на пазара.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Дизайн

Дизайнът на дрона значително се различава от тези на конкуренцията. Когато говорим за външен вид – разработката е близо до гениална, както и характеристиките, които дронът има. Ултра сгъваемият дизайн прави дронът лесен за пренасяне. С четири сгъваеми рамена и с перфектна дължина, които спомагат стабилността по време на полет.

Рамената и перките допринасят за хубавия външен вид на дрона. Най-отличителния белег е именно сгъваемият дизайн. Дронът, в сгънат вариант, е с малко по-големи размери от голям смартфон, което го прави изключително лесен за транспортиране. Дистанционното управление на пръв поглед наподобява това на PSP, с две антени.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

В долната ляво страна ще намерите бутон за вкл./изкл. в сребристо. Над този бутон – плъзгач за свързване, който е познат като спортен или GPS плъзгач. Също така ще видите и Home/Return бутон за автоматично прибиране на дрона. Самият продукт е с невероятен външен вид. Някои хора даже биха искали да го имат без дори да са запознати с характеристиките на дрона.

С разтеглящо се безжично дистанционно управление с 2.4GHz честота, което осигурява добра и надеждна връзка. Максималният обхват на управление стига до приблизително 5 километра. С тегло от приблизително 790гр. Значително по-тих и по-способен от първият 4K Mi дрон на Xiaomi.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Функции

Този нов дрон от Xiaomi е с впечатляващи функции и характеристики предвид размера си. Дронът е с 33-минутно полетно време, което ви осигурява дълги полети. С възможности да заснема 4K видеа при 30fps s 100Мbps, както и F-log и DNG RAW. 12-мегапикселовата камера е със Sony IMX378 1/2.3-инчов сензор. Също така може да заснема UHD видеа с резолюция 3840 x 2160 при 30fps. Камерата на дрона е с 3-осен механичен гимбал, който стабилизира картините за висококачествени кадри. Режимите на заснемане включват Hyperlapse, Panorama, Image Tracking и Waypoints. Също така можете да се използвате дигитално приближаване на картината до 3 пъти. Захранван от 3-клетъчна 4500mAh батерия и собствено приложение за управление – дронът ви осигурява разнообразие от функции със страхотно полетно време.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Една от най-важните характеристики на този дрон са защитните функции за автоматично прибиране при ниско ниво на батерия или загуба на сигнал. Получавате и предупреждението при наличие на силни ветрове. Дронът е с прецизна позиционираща система за максимална точност по време на полет.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Свързаност

Дронът е с гарантирана усъвършенствана технология, когато говорим за свързаността. С тази цел, дронът е с GPS, който е поддържан от GLONASS сателити. Това прави проследяването на дрона лесно и удобно, така че, в случай, че го изгубите от поглед, можете лесно да го намерите.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Дистанционното управление е с вградена 2.4GHz технология. Поддържа до четири канала и е с обхват до приблизително 1000м. Това разстояние ви дава свободата да изпратите дрона, където пожелаете. Физическият бутон за автоматично прибиране вкъщи ви позволява лесно и бързо да върнете дрона обратно при вас. Също така ще забележите функцията, с която дронът записва данни за сегашния полет, за да можете да следите всичко по време на полет.

Дистанционното управление на дрона е с AV изход, слот за карта памет и USB порт. Можете да свържете екрана на дрона с телевизор. Слотът за TF карта памет ви позволява да записвате множество мултимедии. Допълнителният USB порт ви позволява да свързвате устройството към разнообразие от допълнителни технологии.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Изпълнение на дрона

Дронът Xiaomi Fimi X8 SE е с максимална височина до приблизително 500м. С полетно време до приблизително 33 минути можете да се насладите на дълги и забавни полети. С два режима на управление в зависимост от предпочитанията ви. Максималната резолюция на снимките на камерата на дрона е 12MP със Sony IMX378 1/2.3” сензор.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Механизмът на перките на дрона ви позволява бързо и лесно монтиране, за минимално необходимо време за подготовка преди полет. В комплекта ще намерите всичко необходимо, за да летите с дрона. В него са: дронът Xiaomi Fimi X8 SE, дистанционно управление, висококапацитетна батерия, 3 USB кабела, шест перки, един захранващ кабел и един AC кабел.

Ревю на дрон XIAOMI FIMI X8 SE

Извод

Дронът Xiaomi Fimi X8 SE е перфектно решение за абсолютно всеки. Характеристиките, вградените технологии и цялостният дизайн на дрона го правят правилния избор за всеки ентусиаст. Цялото тегло на комплекта е приблизително 2.3кг, а самият дрон тежи приблизително 790гр. Също така ще забележите и Headless режим, който допълнително опростява полетите, без необходимостта да се съобразявате с посоката, в която сочи носа на дрона. Дронът поддържа разнообразие от мултимедийни формати, което е голям плюс. Като цяло дронът на Xiaomi може почти всичко и горещо го препоръчваме на всеки предвид възможностите, характеристиките и, най-вече, достъпната цена предвид гореспоменатото.