Ревю на дрон Yuneec Mantis Q

Преглед на дрон Yuneec Mantis Q

Когато мислим за сгъваеми портативни дронове, дронът Yuneec Mantis Q е един перфектните примери за такъв. Yuneec също така са добавили и 4K камера, задължителен елемент, за да бъде забелязан един дрон на пазара.

Преди да създадем представата за Yuneec, нека първо отбележим, че производителят е водещ в индустрията. Най-вероятно сте чували повече за по-големите хексакоптери. Поколението Typhoon са дроновете с едни от най-стабилните камери.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QЗа разлика от разнообразието от сгъваеми дронове излезли след DJI Mavic Pro, Mantis Q е видимо висококачествена изработка. Комбинацията от устойчиви пластмаса и метал, с прецизната изработка на дизайна – дронът е един от най-добрите избори. Извод: Yuneec знаят как да създадат висококачествена машина и Mantis Q е доказателство за това.

Обратно към дрона – сгъваемия дизайн ви позволява да приберете рамената като ги плъзгате. Самите перки също са сгъваеми, всяка се монтира независимо към моторите, за свободно подновяване.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis Q2-осния гимбал е прецизно монтиран за елиминиране на вибрациите. 4К сензорът на камерата стабилизира дигитално 1080р видеа, но няма физическа стабилизация в този модел.

Тази 4K камера е с 1/3.06 CMOS сензор с 12-мегапикселова резолюция. Това ви позволява да улавяте висококачествени снимки и добри видеа при правилните условия. Имайте предвид, обаче, че това е малък сензор, което се отразява на изпълнението при слаба светлина.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QДистанционното управление на дрона е просто, удобно и компактно. Има USB изход, за да си зареждате телефона, и USB Тип-С, за зареждане на самото него. Не сме тествали цялостната издръжливост на батерията, но 3 000mAh батерията издържа два пълни полета с дрона и все още имаше три от четири LED светещи диода за индикация на нивото на батерията.

За последно, батерията на дрона е сменяема 2 800mAh. Yuneec дава полетно време до приблизително 33 минути, при тестване с наличие на вятър и различни режими на полет с няколко сесии от излитане/кацане – стигнахме до приблизително 26 минути.

Изпълнение

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QАко при първия си полет имат ниски очаквания от дрона Mantis Q, внимавайте в момента, в който включите Спортен режим. Mantis Q е относително бавен в нормален полетен режим, но в Спортен режим дронът може да развие максимална скорост до 72 км/ч.

Скоростите на издигане и снишаване са относително еднакви във всеки режим на полет.

Дистанционното управление ви осигурява обхват до приблизително 800м при идеални условия. Докато летите, комбинацията от GPS и GLONASS ви позволяват да следите дрона по всяко време и също така можете да използвате бутона RTH (return-to-home), за да върнете дрона обратно при вас.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QПредвид зависването на дрона във въздуха, бихме нарекли Mantis Q среден клас. Среден клас, тъй като най-новите дронове, като DJI Mavic 2 Pro, са невероятно впечатляващи в това отношение. Избягвайте да оставяте дрона зависва ниско до земята или в близост до обекти без надзор, за да избегнете потенциални сблъсъци.

Полетни режими

Ще оставим да разгледате обичайните полетни режими в таблицата с характеристиките на дрона, отблелязвайки, че Yuneec предлагат няколко режима на полет в приложението Yuneec Pilot за Android и iOS. Интересните режими, с които този дрон идва, са разпознаване на лице, за по-прецизно следване, и по-впечатляващият режим – гласови команди.

Точно така – включете дрона, влезте в приложението през мобилното си устройство и включете функцията за гласови команди в настройките. В нормална полетна сесия, можете да задавате гласови команди на дрона да излети, заснема снимки и видеа, да кацне и др.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QДронът приема командите посредством мобилното ви устройство, затова не е нужно да се притеснявате от разстоянието между вас и дрона, или от външен шум, който да пречи. Гласовите команди могат да се използват едновременно и с ръчния контрол, така че не е нужно да търсите бутона за снимка, просто кажете на дрона да снима.

Камера

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QКакто споменахме, дронът Yuneec Mantis Q е с 2-осен гимбал, с 1/3.06 CMOS сензор. Това осигурява 4K заснемане с 12MP резолюция.

При перфектни условия, заснемането е със страхотно качество. Автоматичното фокусиране работи добре и цялостните автоматични настройки на камерата се справят префектно по отношение на баланс, осветяване и т.н. Всички тези настройки могат да се регулират и ръчно ако предпочитате сами да поемете контрол над тях.

Камерата улавя доброто 4K видео, а гимбалът се справя добре в изглаждането на кадрите. Самият гимбал може да се върти до 90 градуса надолу и 20 градуса нагоре. Хубавото на този гимбал е, че автоматично спира на 0 градуса.Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis Q

Във въздуха, ако излезете на спокойно време, можете да уловите много стабилно 4K видео. Yuneec са добавили дигитална стабилизация при заснемане на 1080p или с по-ниска резолюция видео. Това също е ограничено, обаче, и е възможно да забележите малки смущения във видеата.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QЗаключение за дрон Yuneec Mantis Q

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis QКато заключение, нашето мнение е, че дронът Yuneec Mantis Q си заслужава парите в зависимост от това, което ви е необходимо. Получавате страхотни преживявания във въздуха със стабилен, устойчив дрон.

Drones.bg Ревю на дрон Yuneec Mantis Q

КОЛИЧКА

close
Share via
Copy link
Powered by Social Snap