Ревю на дрон Yuneec Mantis Q

Преглед на дрон Yuneec Mantis Q

Когато мислим за сгъваеми портативни дронове, дронът Yuneec Mantis Q е един перфектните примери за такъв. Yuneec също така са добавили и 4K камера, задължителен елемент, за да бъде забелязан един дрон на пазара.

Преди да създадем представата за Yuneec, нека първо отбележим, че производителят е водещ в индустрията. Най-вероятно сте чували повече за по-големите хексакоптери. Поколението Typhoon са дроновете с едни от най-стабилните камери.

Ревю на дрон Yuneec Mantis QЗа разлика от разнообразието от сгъваеми дронове излезли след DJI Mavic Pro, Mantis Q е видимо висококачествена изработка. Комбинацията от устойчиви пластмаса и метал, с прецизната изработка на дизайна – дронът е един от най-добрите избори. Извод: Yuneec знаят как да създадат висококачествена машина и Mantis Q е доказателство за това.

Обратно към дрона – сгъваемия дизайн ви позволява да приберете рамената като ги плъзгате. Самите перки също са сгъваеми, всяка се монтира независимо към моторите, за свободно подновяване.

Ревю на дрон Yuneec Mantis Q2-осния гимбал е прецизно монтиран за елиминиране на вибрациите. 4К сензорът на камерата стабилизира дигитално 1080р видеа, но няма физическа стабилизация в този модел.

Тази 4K камера е с 1/3.06 CMOS сензор с 12-мегапикселова резолюция. Това ви позволява да улавяте висококачествени снимки и добри видеа при правилните условия. Имайте предвид, обаче, че това е малък сензор, което се отразява на изпълнението при слаба светлина.

Ревю на дрон Yuneec Mantis QДистанционното управление на дрона е просто, удобно и компактно. Има USB изход, за да си зареждате телефона, и USB Тип-С, за зареждане на самото него. Не сме тествали цялостната издръжливост на батерията, но 3 000mAh батерията издържа два пълни полета с дрона и все още имаше три от четири LED светещи диода за индикация на нивото на батерията.

За последно, батерията на дрона е сменяема 2 800mAh. Yuneec дава полетно време до приблизително 33 минути, при тестване с наличие на вятър и различни режими на полет с няколко сесии от излитане/кацане – стигнахме до приблизително 26 минути.

Изпълнение

Ревю на дрон Yuneec Mantis QАко при първия си полет имат ниски очаквания от дрона Mantis Q, внимавайте в момента, в който включите Спортен режим. Mantis Q е относително бавен в нормален полетен режим, но в Спортен режим дронът може да развие максимална скорост до 72 км/ч.

Скоростите на издигане и снишаване са относително еднакви във всеки режим на полет.

Дистанционното управление ви осигурява обхват до приблизително 800м при идеални условия. Докато летите, комбинацията от GPS и GLONASS ви позволяват да следите дрона по всяко време и също така можете да използвате бутона RTH (return-to-home), за да върнете дрона обратно при вас.

Ревю на дрон Yuneec Mantis QПредвид зависването на дрона във въздуха, бихме нарекли Mantis Q среден клас. Среден клас, тъй като най-новите дронове, като DJI Mavic 2 Pro, са невероятно впечатляващи в това отношение. Избягвайте да оставяте дрона зависва ниско до земята или в близост до обекти без надзор, за да избегнете потенциални сблъсъци.

Полетни режими

Ще оставим да разгледате обичайните полетни режими в таблицата с характеристиките на дрона, отблелязвайки, че Yuneec предлагат няколко режима на полет в приложението Yuneec Pilot за Android и iOS. Интересните режими, с които този дрон идва, са разпознаване на лице, за по-прецизно следване, и по-впечатляващият режим – гласови команди.

Точно така – включете дрона, влезте в приложението през мобилното си устройство и включете функцията за гласови команди в настройките. В нормална полетна сесия, можете да задавате гласови команди на дрона да излети, заснема снимки и видеа, да кацне и др.

Ревю на дрон Yuneec Mantis QДронът приема командите посредством мобилното ви устройство, затова не е нужно да се притеснявате от разстоянието между вас и дрона, или от външен шум, който да пречи. Гласовите команди могат да се използват едновременно и с ръчния контрол, така че не е нужно да търсите бутона за снимка, просто кажете на дрона да снима.

Камера

Ревю на дрон Yuneec Mantis QКакто споменахме, дронът Yuneec Mantis Q е с 2-осен гимбал, с 1/3.06 CMOS сензор. Това осигурява 4K заснемане с 12MP резолюция.

При перфектни условия, заснемането е със страхотно качество. Автоматичното фокусиране работи добре и цялостните автоматични настройки на камерата се справят префектно по отношение на баланс, осветяване и т.н. Всички тези настройки могат да се регулират и ръчно ако предпочитате сами да поемете контрол над тях.

Камерата улавя доброто 4K видео, а гимбалът се справя добре в изглаждането на кадрите. Самият гимбал може да се върти до 90 градуса надолу и 20 градуса нагоре. Хубавото на този гимбал е, че автоматично спира на 0 градуса.Ревю на дрон Yuneec Mantis Q

Във въздуха, ако излезете на спокойно време, можете да уловите много стабилно 4K видео. Yuneec са добавили дигитална стабилизация при заснемане на 1080p или с по-ниска резолюция видео. Това също е ограничено, обаче, и е възможно да забележите малки смущения във видеата.

Ревю на дрон Yuneec Mantis QЗаключение за дрон Yuneec Mantis Q

Ревю на дрон Yuneec Mantis QКато заключение, нашето мнение е, че дронът Yuneec Mantis Q си заслужава парите в зависимост от това, което ви е необходимо. Получавате страхотни преживявания във въздуха със стабилен, устойчив дрон.

Ревю на дрон Yuneec Mantis Q