Ревю на дрона XIAOMI FIMI A3

Дронът Xiaomi FIMI A3 е един от най-новите квадрокоптери от Xiaomi, производител, който е най-известен с мобилните си устройства на достъпни цени. Това обаче не ги спира да се развиват в други сфери, включително и въздушната фотография. Дронът е на достъпна цена с Full HD камера към него. Нека погледнем как се справя с конкуренцията на пазара.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A3

Xiaomi FIMI A3 Дрон: Функции

 

Дронът е с няколко главни функции, които задължително трябва да разгледа.

Full HD Въздушна Фотография

Дронът Xiaomi FIMI A3 е оборудван с 1080Р камера. Камерата се е с Ambarella ISP процесор с висококачествен CMOS сензор, който избразява висококачествени кадри.

Наистина, дронът не пристига с 4K камера, както някои от по-новите квадрокоптери, но 1080Р е действително добро решение предвид цената.

Стабилни Изображения

Качеството на видеата, до голяма степен, зависи от възможността на дрона да стабилизира картината по време на полет. Предвид това, вградената стабилизация на квадрокоптера е от огромна важност също като възможностите и характеристиките на самата камера.

Дронът FIMI A3 е оборудван с 2-осен механичел гимбал и 3-осен електронен стабилизатор. Като резултат – кадрите са гладки и без смущения, впечатляващи предвид размерите на A3.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A325 минути Полетно Време

Дронът е също така и с изключително ниско тегло – приблизително 560 грама. Това, по подразбиране, се отразява много добре на издръжливостта на батерията: миниатюрният дрон може да лети с впечатляващото полетно време от приблизително 25 минути с 3-клетъчна 2000mAh батерия.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A31км Обхват с FPV

Въпреки че повечето дронове с подобни размери пристигат единствено с мобилно приложение, FIMI A3 е със собствено дистанционно управление. Това е перфектно решение в случай, че сте начинаещ в пилотирането и искате да упражнявате уменията си във въздушния контрол – също така, дистанционното управление е с вграден 4.3-инчов екран, върху който можете да наблюдавате това, което дронът вижда.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A3

Интелигентни Полетни Режими

За допълнително улеснение на полетите – дронът FIMI A3 е оборудван с разнообразие от интелитентни полетни режими. По имено: Follow Me; Orbit; Dronie; Headless и Бутон за Автоматично Прибиране.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A3

Безопасност

Предвид, че дронът е ориентиран по-скоро за начинаещи, той е оборудван с множество защитни механизми в зависимост от ситуацията: ниско ниво на батерията; автоматично прибиране и зависване при навлизане в зона без полети.

Дизайн

Xiaomi въобще не са аматьори, когато говори за изработване на външен вид. Дронът FIMI A3 силно наподобява DJI Spark – правоъгълната форма, с четири перки и камера отпред. От долната страна на дрона – бутон за вкл./изкл.; батерия и DIY (do it yourself) порт.

Ревю на дрона XIAOMI FIMI A3Извод

Както се случва с повечето продукти, които Xiaomi ни предоставя, дронът FIMI A3 предлага невероятно много за цената си. Това е компактен дрон с лесно управление и базисни интелигентни функции за начинаещи пилоти. Със сигурност го препоръчваме предвид качеството, което осигурява по отношение на въздушна фотография. Физическото дистанционно управление винаги е било важно при учене, а цената на дрона го прави достъпен за всички.