Съвети за безопасно летене с дрон! 2023

Съвети, правила и закони за безопасно летенe с дрон ( квадрокоптер )!

За да ви помогнем да управлявате безопасно своя дрон, ние ще изброим някой от най-важните правила и стъпки за летене с дрон.

Законите и разпоредбите могат да варират значително в зависимост от местоположението. За да помогнем на потребителите да летят по-отговорно, ние предлагаме тези прости насоки, който обобщават закони и политики за летене с дронове.

Едни от основните стъпки който е добре да спазвате:

 • Винаги летете под границата за безопасна височина (120 м).
 • Винаги поддържайте визуален контакт с вашия дрон.
 • Не летете над населените места.
 • Не летете в рамките на 5 км от летище.
 • Не летете през нощта.
 • Планирайте полета си добре.
 • Запознайте се с месността къдете ще се проведе полета.
 • Проверете метеорологичните условия.
 • Оперирай дрона си спрямо възможностите му в инструкциите на производителя.
 • Проверявайте картата на зоната GEO на DJI за вашия местен район преди всеки полет. https://www.dji.com/bg/flysafe/geo-map
 • Стойте далеч от чувствителни сгради, инфраструктура и съоръжения.
 • Всички полети, свързани с предоставяне на услуги (фотография и заснемане на видео) изискват удостоверение за правоспособност, издадено от председателя на Гражданската авиация след полагане на държавен теоретичен и практически изпит.
 • Проверете уебсайта на местни и авиационни власти и прегледайте всички необходими правила и разпоредби преди всеки полет.
 • Операторите трябва да гарантират, че техният полет няма да застраши хора, имущество или други потребители на въздушното пространство.
 • Нарушенията на закона за въздухоплаването се наказват със санкции.
 • Операторите трябва да летят само в открити пространства.
 • Операторите трябва да са сертифицирани за летящи дронове за неразвлекателни или спортни цели.
Основни правила за летене и урпавление на дрон - drones.bg
Основни правила за летене и урпавление на дрон – drones.bg

Разгледайте всички законови разпоредби в нашия дрон форум от тук – forum.drones.bg/viewtopic.php?f=7&t=8

Системата GEO на DJI очертава къде е безопасно да летите, къде полетът може да предизвика опасения и къде е ограничен. ГЕО зони, които забраняват полетите, се прилагат около места като летища, електроцентрали и затвори. Те също така се прилагат временно около големи събития на стадиона, горски пожари или други извънредни ситуации. Някои GEO зони не забраняват полета, но задействат предупреждения, които информират потребителите за потенциални рискове.

По подразбиране GEO ограничава полетите в или излитането в зони, които пораждат опасения за безопасността или сигурността. Ако е разрешен полет в рамките на едно от тези местоположения, GEO позволява на потребителите с потвърдени акаунти в DJI временно да отключат или самостоятелно да оторизират своите полети. Тази функция за отключване не е налична за чувствителни места за национална сигурност.

Системата GEO е само препоръчителна. Всеки потребител е отговорен да проверява официални източници и да определя какви закони или разпоредби могат да се прилагат към неговия полет. В някои случаи DJI е избрал широко препоръчани общи параметри, без да определя дали това ръководство съответства на разпоредбите, които могат да се отнасят конкретно за вас.

Дроновете все повече се използват в много широк кръг от области. Все повече употребата им в работна среда става дори необходима. Сфери като фотография , инспектиране на газопроводи и далекопроводи, пръскане на земеделски култури, геодезия, обследвания на най-различни обекти, та дори и спасителни операции и много други, работят ефективно и дават отлични резултати при работата си с дронове. Дроновете предоставят многобройни, различни, нови и улеснени възможности за хората и бизнеса. Единственото и най-важно условие е спазването на безопасност, няколко прости, но изключително важни стъпки!

Все повече навлиза и придобива полулярност застраховането на дроновете в световен мащаб и в България. Един от най-големите производители е DJI, предлага на свойте клиенти застраховка на цялата му гама продукти. DJI Care Refresh. Застраховката изцяло покрива щетите на вашия продукт, получени при нормална употреба. Застраховката DJI Care Refresh може да бъде закупена за една или две години в зависимост от потребността на потребителя. За повече информация относно застраховките можете да посетите DJI.com

Разгледайте всичките ни оферти с отстъпка тук – https://drones.bg/category/top-promoczii/

А разбира се, можете да посетите и физическия ни магазин и сервиз за дронове и джаджи в гр. София, на адрес – ул. Казбек 59, гр.София

Drones.bg – Онлайн магазинът за дронове на България – Продажба на професионални дронове, любителски дронове, рейсинг дронове, детски дронове, електроника, камери, екшън камери, GoPro, DJI и други.
Заповядайте сега и се доверете на качеството, за което получавате и гаранция!

За всички “дронаджии” направихме и първият български форум за дронове – https://forum.drones.bg

drones.bg, магазин за дронове, сервиз дронове, дрон, дронове, рейснинг дрон, drones bg, състезателен дрон, рейсинг дронове, части дрон, ремонт на дрон, камера за дрон, квадрокоптер, квадрокоптери, дрон с камера, dji дрон, dji dron, Dji, Autel дрон, Hubsan дрон, Xiaomi дрон, 3DR Robotics дрон, BetaFPV дрон, iFlight дрон, Yuneec дрон, Syma дрон, Eachine дрон, JJRC дрон, Visuo дрон, Parrot дрон, професионален дрон, евтин дрон, професионални дронове, детски дрон, детски дронове, нови дронове, продажба дрон, онлайн магазин дронове, търси дрон, продава дрон, цена дрон, услуги дрон, сервиз дрон, дрон цена