Стабилизация за смартфон Xiaomi Mijia GH2

Xiaomi Mijia Смартфон Стабилизация: Цена & Достъпност

Устройството се предлага в черен и бял/сребрист вариант.

Предлагаме Xiaomi Mijia смартфон стабилизацията на достъпната цена от 399.00лв.

Стабилизация за смартфон Xiaomi Mijia GH2

Xiaomi Mijia Смартфон Стабилизация: Функции & Дизайн

За разлика от Osmo Mobile 2, Mijia е изградена от висококачествена пластмаса. Качеството на материала се усеща и е с перфектната тежест за спокойно заснемане.

С 5000mAh батерия, стабилизацията ви осигурява и изход, с който да зареждате мобилното си устройство. При работа без зареждане на допълнително устройство – батерията издъжда до приблизително 16 часа.

При тестване в продължение на цяла седмица не успяхме да изразходваме 16-часовата работоспособност. С това казано – използвайки системата по няколко часа на ден, няма да изразходите батерията.

Управлението е сведено до минимум без двойни функции на бутоните. В предната част имате бутон за вкл./изкл. както и за запис, и втори бутон за снимки. Над тях ще видите 4-посочен джойстик, с когото регулирате ъгъла на заснемане, а от задната страна – плъзгач за ротация и приближаване.

Стабилизация за смартфон Xiaomi Mijia GH2В базата на стабилизацията можете да намерите стандартна трипод розетка, както и микро USB порт отстрани на дръжката за зареждане.

Стабилизацията представлява 3-осна система, а стойката за мобилно устройство е със заключващ механизъм.

Втори заключващ механизъм ви позволява да закрепвате по-високи, тежни устройства, например P20 Pro. Официалните характеристики твърдят, че можете да закрепите устройство до 200гр с 86мм широчина. Минималната широчина е 56мм.

Приложение

Един от по-сериозните проблеми, които ще срещнете, е, че инструкциите са изцяло на китайски, дори когато сканирате QR кода.

За щастие, има приложение на английски в Google Play – Mi Gimbal, и то е това, което ви трябва. (За iOS приложението е FiMi в App Store).

В приложението ще забележите изчистения и лесен за навигиране интерфейс, вдъхновен от приложението на DJI за Osmo Mobile.

Може би се чудите за какво ви е приложение, като просто ще използвате приложението на камерата на мобилното си устройство. По този начин можете да използвате физическите бутони на стабилизацията, вместо да натискате бутонът за снимки на телефона.

Не си губете времето да се опитвате да свържете устройствата с Bluetooth – не работи. Вместо това – отворете приложението, натиснете иконата за Bluetooth и изберете стабилизацията, когато се появи в списъка.

Без приложението не можете да използвате функцията за следене на обект. Както в приложението на DJI, тази функция работи като начертаете правоъгълник върху обект, когато е включен режимът, и стабилизацията ще следи този обект.

Като функции също има Time-Lapse и Move-Lapse режими. Първия е стандартно timelapse видео, а втория режим ви позволява да зададете на стабилизацията да се движи между определени зададени точки. Вие избирате продължителността на видеото и интервалът, от 0.5 до 60 секунди. Опцията за “Dim Screen” спестява батерия по време на този режим.

Двойното натискане на бутона центрира стабилизацията, а в настройките можете да промените тази функция, както и да добавите функция при тройно натискане на бутона.

Настройките ви позволяват да регулирате множество неща, включително и хоризонта, за регулация на нивото.

Препоръчително е при използването на функцията за приближаване да използвате приложението за камерата на самото мобилно устройство.

Изпълнение

С достатъчно упражнения, ще можете да улавяте невероятно стабилни кадри с Mijia. В сравнение с липсата на стабилизиране на кадрите при Huawei P20 Pro, използването на Mijia прави огромна разлика.

Дори докато ходите, стабилизацията изглажда абсолютно всяко движение и осигурява невероятни кадри.