ТОП 7 ДРОНА КОИТО МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ ДО 200ЛВ.

Днес ще разгледаме топ 7 дрона които може да си купите до 200лв. от българския пазар. Разбира се неможем да очакваме от тези дронове да имат функциите и стабилността на скъпи дронове като тези на DJI или Yuneec, но за сметка на това те са много добри за начинаещи и любители пилото или просто за тези които искат да видя света от една друга гледна точка.Ако забавлението е това което търсите, тези дронове са идеалния вариант за който дас и хвърлите парите.

За кого са подходящи тези дронове?

Правилният отговор може би е за начинаещи, но дали само за тях? Да вярно е че тези модели са изключително подходящи за начинаещи и деца които искат да навлязат и опознаят дроновете. Няма нужда да купувате дрон за 1000 или 2000лв. За да си играят децата и да се учат да пилотират на него. Това са пари доста пари хвърлени на вятъра. Купете им един евтин дрон на който да се учат…след като свикнат с пилотирането може да преминат на по-добър модел дрон. Управлението на всички дронове е почти еднакво.

 

Какво можем да очакваме от тези дронове?

Когато си купувате такъв евтин дрон трябва да имате адекватни очаквания за цената му. В таблицата по-доло сме описали едни от най-добрите и продавани модели до 200лв. С техните най-важни характеристики за да добиете представа какво могат дроновете до тази сума.

 

Таблица на топ 7 дрона които може да си купите до 200лв :

Дрон Размери Камера Обхват Полетно време Ориентировъчна цена
1. SYMA X5C-1  32х32х11 см 2MP 60метра 8 минути Виж актуална цена
2. SYMA X5HW  32х32х11 см 0.3MP 80метра 8 минути Виж актуална цена
3. SYMA X8C  50х50х19 см 2MP 200метра 12 минути Виж актуална цена
4. JXD 509W  32х32х11 см 1MP 80метра 7 минути Виж актуална цена
5. Tarantula X6  48х26х15 см Няма 100метра 12 минути Виж актуална цена
6. Cheerson CX-30W  16x16x5 см 2MP 100метра 8 минути Виж актуална цена
7. JJRC H11WH  31х31х9 см 2MP 120метра 8 минути Виж актуална цена

Дрон индустрията се развива със светкавична скорост. Нови евтини модели дронове излизат всеки месец с нови функции на ниска цена. В тези дни е много лесно да си купиш дрон. Може би по-трудно е да избереш правилния за теб модел измежду всички.

Сега ще отделим по малко време за всеки един от изброените модели дронове.

      1.Дрон SYMA X5C-1

Дрон X5C-1
Дрон X5C-1

Syma X5C-1 е подобрената версия на X5C, един от най-успешните бюджетни дронове с камера. След като го изкарате от кутията и заредите батерията, дрона е готов за поле. Моторите му са 4 на брой с размери 7x20mm като му дават достатъчно мощност за един добър полет с лупинги и 360градусови превъртания. Когато му откачите камерата дрона може и да пренася малки и леки предмети.
Камерата на дрона е 2MP и е лесна за откачане и закачане, като ако я откачите полетното време на дрона се увеличава с една до две минути. Батерията която захранва дрона е 3.7V 500mAh като тя захранва и камерата едновременно с това. На пазара има и други батерии като  3.7V 600mah3.7V 750mah3.7V 850mah, 3.7V 1200mah които са подходящи за този дрон с увеличен капацитет като съответно и полетното време на дрона се увеличава. Дрона е подходящ за пилотиране както навън при лек вятър така и на закрито. Той е един добър първи дрон за деца и начинаещи пилоти на дрон.

Може би Syma X5C-1 е най евтиния дрон на пазара с добро качество на продукта. Той идва с протектори на перките които могат да Ви спасят от купуването на допълнителни перки. След като свикнете с управлението и се почувствате уверени в уменията си може да махнете протекторите на перките, като полетното време ще се увеличи и дрона ще стане по маневрен.

    2. Дрон SYMA X5HW

Дрон Syma X5HW
Дрон Syma X5HW

Дрон Syma X5HW е нов модел на Syma при който има леки промени по корпуса спрямо Syma X5C-1, конектора на батерията също е различен. Батериите с които може да работи дрона са няколко вида: 3.7V 600mah, 3.7V 1200mah.

Дрона е снабден с FPV (First Person View камера или още камера с наблюдение в реално време) камера която се наблюдава директно на Вашият телефон или таблет посредством Wifi мрежа, която създава дрона и към която трябва да се свържете. Трябва да имате в предвид че преди това е необходимо свалянето на едно безплатно приложение (SYMA FPV или SYMA GO) с което можете да наблюдавате камерата на живо и да правите снимки и видеа които се записват съответно в паметта на телефона Ви.

Друго важно подобрение е добавеният барометър – това е сензор който мери налягането на въздуха и който помага на дрона да зависне на една височина без Вие да коригирате постоянно газта на дрона(той сам си регулира оборотите на моторите за да запази височината на която сте го позиционирали). Това от своя страна го прави много удобен и лесен за управление от неопитни пилоти или деца.

 3. Дрон SYMA X8C

Syma X8C
Syma X8C

Syma е марка познатеа на всички с успешните си бюджетни дронове като се славят с добра цена и качество. Един от най-успешните продукти на фирмата е и дрона X8C, по-големия брат на X5C-1. Размерите на дрона са се увеличили до внушителните 50см както и теглото му до 600грама с поставени камера и батерия. Дронът Syma X8C много напомня на дроновете от серията DJI Phantom.

Батерията която повдига дрона във въздуха е 2S 2000mAh LiPo. Тя му осигурява цели 12 минути полетно време а на Вас незабравими мигове веселие. Обхвата на дрона е увеличен до 200 метра. Както може да се очаква от такъв тежък дрон той е доста стабилен дори при вятър.  Дрона е снабден с 2MP камера  която снима доста добре през деня.

Syma X8C определено е дрон на който трябва да обърнете внимание. Той също идва с протектори за перките за да не нараните перките или някой да пострада докато се учите да летите.

Дрона е достатъчно мощен да повдигне и екшън камери като SJCAM 4000 , SJCAM M10, AllWinner V60, FULLHD WIFI 12MP 1080P IP68, Екшън Камера VR Play 4K във въздуха като полетното му време намалява на около 7-8 минути, но кадрите които ще заснемете от въздуха са много по-качествени.

     4. Дрон JXD 509W

JXD-509W
JXD-509W

На трето място в нашата класация е и дрон JXD 509W. Това е дрон с размери около 30см. И WiFi камера която наблюдавате в релано време на смартфона си. Нужно е единствено да сте инсталирали предварително едно приложение с което може да наблюдавате и комндвате дрона дори и прес телефона си. Дрона е направен от ABS пластмаса която е много еластична и податлива на огъване което до прави доста устойчив на удари, а това за начинаещите пилоти е доста важно.

Много важно предимство на дрона е че е снабден с прецизен барометричен сензор благодарение на който дрона може да зависне на една височина дори без да бутате нищо по дистанционното. Това прави дрона много по-лесен за управление особено от деца.

Един от най-важните функции на дрона са: Автоматичното пазене на височина, Прибиране към дистанционното с едно натискане на бутон, Авто ориентацията на дрона както и автоматичното кацане с един бутон. JXD 509W е дрон който може би ще покрие повече от вашите изисквания.

     5. Дрон TARANTULA X6

Tarantula X6
Tarantula X6

Tarantula X6 е един дрон с различен дизайн който наподобява много паяк. Това е била и целта на дизайнерите на марката. Той идва без камера, но е достатъчно мощен за да повдигне екшън камери като GoPro,  SJCAM 4000 , SJCAM M10AllWinner V60FULLHD WIFI 12MP 1080P IP68Екшън Камера VR Play 4K

Дронът Tarantula X6 е един от най-продаваните дронове за 2015 година и има защо. Първо защото е много лесен за ремонт(в повечето случаи). За пример моторите се сменят по-лесно от на повечето дронове. Батерията на дрона е 7.4V 1200mAh LiPo като по голяма неможе да се сложи тъй като мястото където се пъха батерията е ограничено и изчислено за батерии с големината на оригиналната.Тя поддържа дрона във въздуха около 10-12 минути. Освен това обхватът на дрона достига до 120 метра, което е доста добре за дронове от този клас.

 6. Дрон Cheerson CX-30W

Cheerson CX-30W
Cheerson CX-30W

Дрон Cheerson CX-30W е един по-малък модел, но с всички функционалности на по-големите си конкуренти от този клас.

Полетното му време е като това на повечето модели до 200 лв. а именно 8-9 минути. Идва с протектори на перките които може да Ви спестят покупка на перки в доста случаи. Размерите на дрона са около 16х16 см. , но е доста пъргав и маневрене.

Обурудван е с камера която се наблюдава в реално време на телефон или таблет посредством WiFi връзка и безплатно приложение което се тегли на телефона и на което се визуализира камерата и има бутони за правене на снимки и видео.

Батерията с която идва дрона е 3.7V 700mah LiPo батерия. Обхвата на дрона е до около 80 метра от дистанционното. Дрона е изключително удобен за летене на закрито като апартаменти, къщи и други.

 7. Дрон JJRC H11WH

Дрон JJRC H11WH
Дрон JJRC H11WH

Това е дрон който се предпочита от доста хора. Първо заради 2МП камера която дава доста добра картина. Второ заради възможноста камерата да се регулира от дистанционното по време на полет нагоре и надоло. Камерата отново е FPV с WiFi модул който предава в реално време картината директно на таблета или телефона Ви. Отново е необходимо безплатното изтегляне на приложение с което става възможно визуализирането. Приложението което трябва да изтеглите на смартфона си е FLYEYE. Може да го изтеглите безплатно за ANDROIDFLYEYE или iOSFLYEYE

Батерията на дрона е 3.7V 1100mah LiPo която му позволява да е във въздуха за около 10 минути.

Сега вече знаете характеристиките и можете сами да прецените предимствата и недостатъците на всеки модел. Изберете най-подходящия за Вас или ваш близък модел дрон. Докато летите не забравяйте за пуснете камерата да записва за да можете да съхраните хубавите моменти.

Оставяме избора на Вас!