Напоследък зачести търсенето на варианти за FPV очила, на дронове, които не поддържат тази опция ( не само модели на DJI ). И ето че предлагаме вече, вариант, на всеки желаещ да се доближи до летенето с FPVдронове. Представяме Ви DroneMask 2, очила в които можете лесно да поставите до 7 инча телефон, през който ще виждате наживо през камерата на дрона си, подобно на FPV очила.

DroneMask 2 – евтиния вариант за FPV дрон очила

Какво представляват DroneMask 2 FPV/VR очилата?

DroneMask 2 са очила наподобяващи технологията на някои видове VR очила, които се предлагат без екран, а се поставя чрез специален държач / джоб смартфон в тях. Дрон маск, работят на същия принцип, с разликата че норвежците Ерик и Харалд са създали и патентовали уникална, единична леща със специална форма. Тя позволява употребата на Дрон Маск без нуждата от приложения разделящи екрана на две или нуждата приложението което искате да ползвате с тях, да поддържа VR режим. Очилата са с лека и удобна конструкция, наподобяваща FPV очила, като теглото и е приблизително на такива от по-старите модели.

Технологията в DroneMask

Както името подсказва, DroneMask 2 Goggles / очилата са насочени предимно за дрон ентусиастите, жлаещи да се потопят във нови и реалистични FPV изживявания. Специалната единична ( цяла ) леща е така изработена, че формата и позволява безпроблемно гледане от близко разстояние, на което ще се намира вашият смартфон. Тоест лещата дава идеален образ с висока резолюция и без размазване на ъглите. Можете да коригирате позицията и спрямо вашите очи лесно, посредством механизъм чрез издърпване и прибиране, като с бутончето после блокирате механизма. Овен това високотехнологичната форма на дрон маската позволява и ползването на повечето видове обикновени диоптрични очила. Дишащата форма и мекото покритие на лицето позволяват кожата Ви да диша и да не се запотява вътре. Иновативна и единствена по рода си форма и висококачествени материали а използвани в продукта.

dronemask-fpv-goggles-дрон-очила-5

DroneMask 2

FPV  Goggles for drones

dronemask-fpv-goggles-дрон-очила-4

Потопи се във FPV света с DroneMask

DroneMask 2  е продукт идеален а употреба от потребители на дронове, които не подържат FPV очила а предават видео потока от камерата, директно към контролерите си. Такива са предимно стабилизираните дронове, защото нямат отделна система за предаване на видеосигнала.
Докато модели, като Mavic 3/Classic/Pro, Mini 3 Pro, Mini 4 PRO и други, могат да се свържат с DJI Goggles V2 например.
Повечето  нискобюджетни модели както и по-стари модели на DJI, като Mini 3, Mini 2/SE, Air 2/S или някои дронове на марката Autel, нямат опция за свързване с каквито и да е FPV очила или външни монитори. Малък брой стари модели, могат чрез hdmi да се свържат с по-стари FPV очила, но сета става безсмислено скъп.

Със DroneMask 2 можете да ползвате Вашия до 7 инчов телефон, като просто отворите циповете и го…. поставите в DroneMask 2 очилата, а посредством дългите се кабели, няма да имате проблем с връзката към контролера. Нагласете лещата, а посредством малките дупчици отдолу на очилата, можете да достъпвате менюта, да избирате опции директно от смартфона си, докато е в дрон маската. Захващането н главата е супер стандартно за повечето видове ( FPV ) дрон или VR очила

Разгледайте нашето и на фотон.ею ревю за DroneMask 2