Запознайте се с Insta360 X4: 8K на 360°

На 16.04.2024 г. Insta360 представи своята нова, революционна камера: Insta360 X4. Дългоочакваното 8K 360° видео, плюс 5.7K/60 fps и 4K/100 fps, добавят несравнимо качество на изображението към безкрайните творчески възможности на 360° заснемане, включително способността „първо снимай, после кадрирай“ и ефекта Invisible Selfie Stick. X4 се подвизава и като традиционна екшън камера, като режимът на снимане с един обектив вече е надграден до плавен, ултра широк 4K/60 fps.

Този първокласен арсенал за изображения се поддържа от мощен 5nm AI чип, интелигентна система за управление с функции като управление с глас и жестове и значително подобрена производителност на батерията с време на работа от 135 минути. Множество функции за заснемане и редактиране, базирани на AI, улесняват заснемането и споделянето на уникални, креативни кадри. Новите, махащи се предпазители за обектива за X4 още едно добро допълнение, осигурявайки удобна, устойчива защита и спокойствие.

Всичко това в едно здраво устройство с джобни размери прави X4 новия основен инструмент както за екшън ентусиасти, небрежни творци, така и за професионалисти.

„8K ще бъде трансформиращо за потребителите, тъй като прекадрираното видео вече заема своето място наред с кадрите, заснети с обикновени камери. Но в основата на X4 не е единствено качеството на изображението, тя е проектирана да бъде най-здравата, лесна за използване 360° камера досега, независимо от вашия опит. Тази идея беше в основата на много от промените, които направихме“, обясни JK Liu, основател на Insta360.

Невероятни изгледи от трето лице в 8K и забавен каданс с висока разделителна способност.

8K/30 fps е най-високата резолюция досега за 360° екшън камера и изглежда невероятно! С 360° видео създателите могат да избират произволен ъгъл след заснемането (известно като прекадриране), като връщане назад във времето и насочване на камерата! 8K разделителната способност на X4 напълно променя правилата на играта, защото кадрите остават невероятно детайлни и остри, дори след прекадриране – идеални като висококачествени, самостоятелни клипове или за безпроблемно интегриране във всяка редакция.

И надстройките не спират дотук. За екшън кадри или забавен каданс, 60fps 360° видео вече е налично при 5.7K за по-плавни и по-остри изображения. Също така има и 4K/100 fps за великолепни, филмови кадри при 4x забавено движение.

Каквато и да е разделителната способност или кадровата честота, 360° снимане с X4 предлага уникални предимства като ефекта Invisible Selfie Stick, създавайки невъзможни изгледи от трето лице, които изглеждат като заснети с дрон или с личен снимачен екип! Това важи и за снимки с X4, способен на 72MP 360° снимки, сега с вграден AI за премахване на шума.

Запознайте се с Insta360 X4: 8K на 360°

С режима „Аз“ X4 може дори автоматично да кадрира обекта в кадъра, като същевременно прави селфи стика невидим. Сега с изключителното 4K/30 fps или 2.7K/120 fps, това означава готови за споделяне стандартни видеоклипове без прекадриране!

Съчетавате две камери в една.

Точно така! X4 служи едновременно за 360° камера и за стандартна широкоъгълна екшън камера. Когато знаете точно какво искате да заснемете, като POV от първо лице от позицията на гърдите, просто превключете на режим с един обектив за завладяващо, широкоъгълно видео.

Това е подобрено за X4 със супер плавни 4K/60 fps и ултра широк изглед от 170° с MaxView при подобрени 4K/30 fps.

Запознайте се с Insta360 X4: 8K на 360°

Истински екшън специалист.

X4 не просто издържа на суровия живот на приключенията, тя го приветства! Какво ще кажете за тези характеристики?

  • Махащи се предпазители за обективи – Ключова надстройка за X4. Лесни за поставяне и премахване с едно движение. Двете опции включват стандартни предпазители за обективи (безплатни с камерата) или премиум предпазители за обективи, изработени от здраво, устойчиво на надраскване, закалено стъкло за здравина, устойчива на екшън.
  • 2.5″ сензорен екран Corning® Gorilla Glass® – По-голям, по-здрав и супер откликващ за използване в движение.
  • FlowState Stabilization & 360° Horizon Lock – X4 осигурява плавни, равномерни кадри, без значение колко интензивно е действието.
  • 135-минутно време на работа при 5.7K/30 fps – Огромната нова батерия от 2290 mAh предлага наистина впечатляващите 67% по-дълго време на работа от X3!
  • Сериозно водоустойчива – Потопете X4 до 10 метра или за безпроблемни 360° подводни панорами, опитайте Invisible Dive Case за снимане до 50 метра.
  • Устойчива на студено време – Понася с лекота температури до -4ºF (-20ºC).

Творчеството стана лесно.

Без значение какво ви влече, X4 прави по-лесно от всякога заснемането на невероятни кадри!

Камерата е монтирана извън обсег? Няма проблем! Използвайте жестове с ръце, за да стартирате/спирате запис или да направите снимка (известно като управление с жестове), или използвайте гласови команди, предоставени от Voice Control 2.0.

Timed Capture ви позволява да настроите X4 да се включва, записва и изключва автоматично. Идеално за заснемане на изгрев, без да се налага да се събуждате!

Творческите режими на снимане на X4 също са имат някои големи надстройки:

  • Bullet Time – характерната за Insta360 забавена снимка, сега до 5.7K/120 fps или 3K/240 fps.
  • 8K TimeShift – умопомрачителен хиперлапс в сензационна 8K резолюция.
  • 11K Timelapse – гледайте как времето лети и уловете магията между моментите.

Други забавни инструменти, които можете да опитате с X4, включват ефекта Motion ND за да добавите филмово замъгляване на движението без ND филтър. За бегачи и ездачи, опитайте наслагването на данни като GPS, скорост и мощност от вашето Garmin устройство или Apple Watch във вашето видео с избор от табла за управление на интерактивни статистики (приложени в приложението на Insta360).

Запознайте се с Insta360 X4: 8K на 360°

Интелигентно, AI редактиране.

Пакетът за редактиране на Insta360 има опции за творци от всички нива, от лесни редакции с изкуствен интелект, до напълно персонализирано ръчно редактиране.

Прекадрирането в приложението на Insta360 има две надградени опции. С Quick Edit (преди известен като Snap Wizard), просто преместете телефона си или използвайте виртуалния джойстик, за да насочите камерата. Редактирането на 360° видео вече е по-лесно от видео игра и също толкова забавно! Прекадрираните клипове незабавно се запазват и са готови за споделяне!

За напълно свободен подход опитайте AI Edit. Алгоритъмът на Insta360 поема целия процес на прерамкиране, сега по-бързо с подобрено засичане на обект. Приложението Insta360 има и Shot Lab, където потребителите могат да намерят 30+ ефекта, които могат да бъдат редактирани само с няколко докосвания.

За потребителите, които предпочитат работен процес на настолен компютър, наскоро актуализираното Insta360 Studio е изключително гъвкав инструмент за редактиране за сериозно изчистени, готови за споделяне редакции при максимална разделителна способност, съвместим както с 360° кадри, така и с обикновени изображения.

Както мобилното приложение, така и настолният софтуер са безплатни за използване, не се изисква абонамент!

Освен това, Insta360 стартира Insta360 Reframe, техен собствен плъгин за Adobe Premiere Pro! Потребителите могат да прекадрират 360° файлове, заснети на X4 директно в Premiere Pro за по-гладък работен процес с минимално експортиране и максимално качество на изображението.