Стабилизация Insta360 Flow? Наистина ли е толкова добра?

Повечето смартфони вече имат доста добра стабилизация и много хора имат екшън камери и 360 камери с още по-добра стабилизация. Независимо от това, Insta360 Flow е изключително полезен поне по две причини: първо, позволява да се използва по-голямо фокусно разстояние, което изглежда по-кинематографично. Това подобрява производствената стойност на видеоклиповете, като ги кара да изглеждат като заснети от снимачен екип.

Второ, възможностите за проследяване на Flow са безумно добри. Използването на по-големи фокусни разстояния е малко предизвикателство, защото можете лесно да излезете от кадъра и да бъдете принудени да снимате отново. С възможностите за проследяване на Insta360 Flow мога да се проследяват обекти надеждно, така че снимането с по-големи фокусни разстояния всъщност е лесно, дори от абсурдни разстояния от цели 60m.

Освен това, Flow има уникални функции, които никоя друга стабилизация за телефон няма (от март 2023 г.), включително проследяване в режим на забавен каданс на видео (до 240 кадъра в секунда на iPhone 13 Pro Max) и автоматично мащабиране (автоматично ще увеличава мащаба, ако е необходимо за да ви държи в рамката). Автоматичното увеличение държи главата ви приблизително в горната линия на правилото на третините, вместо в мъртвата точка на кадъра.

Insta360 Flow УДОБЕН И ПРАКТИЧЕН ЛИ Е ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ?

Използването на традиционните стабилизации за телефони е неприятно, тъй като те не са джобни и обикновено изискват да балансирате телефона, преди да го използвате. Insta360 Flow е джобен и не отнема повече време за използване от селфи стик. Flow има иновативен механизъм за сгъване, който ви позволява да го разгънете с едно движение. Скобата за телефон може да се остави прикрепена към стабилизацията. Не трябва да се притеснявате, че ще го загубите.

Стабилизация Insta360 Flow? Наистина ли е толкова добра?

ОГРАНИЧЕНИЯ

Най-същественото ограничение на Flow е неговият ограничен ъгъл на накланяне и въртене. Това е компромис със сгъваемия дизайн и всички други сгъваеми стабилизации за телефон (включително DJI OM6) имат подобни ограничения. Заслужава ли си компромисът? Определено ДА заслужава си и за момента можем да кажем, че това е една от най-добрите стабилизации на пазара!

РЕЗЮМЕ

Insta360 Flow е първата стабилизация за телефон, която е едновременно много лесна и удобна за използване и изключително полезна. Това е лесен и достъпен начин да направите вашите видеоклипове да изглеждат по-кинематографски.