Какво да правя ако моят DJI дрон отлети (Fly Away)?

Какво да правя ако моят DJI дрон отлети (Fly Away)?

За щастие, повечето от инцидентите са предотвратими, ако следвате някои прости и ясни указания. Моля, винаги спазвайте нашите съвети за безопасност на полета и ще ви помогнем да предотвратите отлитане.

Неочакваното обаче може да се случи по всяко време. Ако се сблъскате с такава ситуация, какво трябва да направите?

Следването на стъпките по-долу ви дава добър шанс да намерите своя дрон.
На първо място. трябва да знаете за следния процес след настъпване на отлитане.

Какво да правя ако моят DJI дрон отлети (Fly Away)?
В тази статия ще Ви обясним подробно как да синхронизирате записите на полети и да си заведете щетата.

 

Как да намерите дрон, който е отлетял?


Физическото търсенето (оглеждане) на дрона е първата стъпка в усилията за извличане на информация за вашия дрон. Повечето пилоти търсят своя дрон на последното известно място. Бъдете внимателни и запазете спокойствие. Ако самолетът се загуби в опасна среда като море, планина или скала и т.н., безопасността винаги е на първо място!

Функцията „Намери моя дрон“ в приложението може да е първият избор, който да ви помогне да получите възможността да вземете своя дрон.
Приложениеята който се използват:
 DJI Fly
 DJI GO 4

Забележка:
Ако вашия DJI FPV или DJI Avata е отлетял, моля, първо синхронизирайте записите за полети в очилата с DJI Fly:
Свържете DJI Goggles 2 или DJI FPV Goggles V2 към DJI Fly, отидете на „Профил“ на началната страница и докоснете „Още“. По това време „Синхронизирайте данните за полета в облака автоматично през Wi-Fi и ги преглеждайте на други устройства.“ подкана ще се покаже в горния ляв ъгъл. Докоснете, за да го активирате и „Синхронизиране на записи на полети от очила към вашето локално устройство. ще се покаже % завършен. След това записите на полетите в очилата могат да се видят след синхронизиране.

Освен това можете да намерите дрона, като проверите последните му известни координати.
Това ще ви даде точното местоположение на дрона или най-малкото значително ще стесни района, който трябва да търсите.

Как да проверя последните известни координати?


DJI Fly: Отидете на „Профил“ на началната страница и докоснете „Намерете моя дрон“. След това координатите, където дронът е бил свързан последно, могат да бъдат намерени в долния ляв ъгъл.

Какво да правя ако моят DJI дрон отлети (Fly Away)?

 

DJI GO 4: Докоснете „Аз“, „Записи на полети“ и въведете съответния запис на полета. Географската ширина и дължина могат да бъдат намерени в горния ляв ъгъл на лентата за възпроизвеждане. Издърпайте лентата за напредък до края и последното известно местоположение може да бъде намерено.

Какво да правя ако моят DJI дрон отлети (Fly Away)?


След това можете да въведете координати за географска ширина и дължина в Google Earth или друга карта, за да намерите своя дрон.

Ще откриете, че разбирането как да четете записа на полета ще бъде полезно за намирането на вашия дрон.

Когато намерите или вземете своя дрон, дронът най-вероятно ще бъде повреден, необходимо е да заведете щетата към DJI онлайн заявка за ремонт и да изпратете дрона обратно на DJI за диагностика, за да избегнете ненужна опасност при следващия полет, ако рискувате така да използвате дрона.

Но най-вече, ако загубите своя дрон DJI, не се паникьосвайте. Моля, вижте следните стъпки и се свържете с поддръжката на DJI за помощ или се свържете с наш служител в DRONES.BG който ще ви помогне и съдейства за разрешаване на случая.

 

Синхронизиране на записи на полети


Ако сте претърпели краш, препоръчваме ви да синхронизирате записа на полета, DJI може да има достъп до вашите записи на полета, за да определи какво се е случило с дрона. 

Съвети: В някои случаи може да е необходима повече информация, като файлове със запис на полет, кеширани видеоклипове и т.н., за да се локализира допълнително проблемът. Ако е необходимо, нашата техническа поддръжка ще се свърже с вас, за да проследи вашия случай за подробности, след като случаят бъде заведен.

 

Свържете се с поддръжката на DJI и създайте Flyaway Case

След като записите на полетите се синхронизират, можете да съобщите за случай на излитане чрез Flyaway Reporting или да се свържете с поддръжката на DJI, за да създадете случай на излитане.

Метод 1: Услуга за отчитане на
Flyaway Услугата за отчитане на Flyaway вече е достъпна в много страни и региони за някои продукти. За да съобщите за отлитане посетете официалния уебсайт на DJI, отидете на Поддръжка, след това щракнете върху бутона „Поддръжка“, превъртете надолу страницата, за да намерите Отчитане на Flyaway и щракнете върху „Докладвай сега“.

Ако DJI Care Refresh е закупен и обвързан може да бъде осигурена услуга за замяна при излитане, можете просто да изберете да използвате покриване на щета, ако е малка. Предварителното изготвяне на DJI Care Flyaway Report Aircraft може да удвои ефективността на прилагането на услугата на замяна при flyaway.

Съвети:
За да използвате Flyaway Coverage, вашият DJI акаунт и дистанционно управление трябва да бъдат свързани с дрона чрез приложението. Ако тази операция по обвързване не е била завършена преди инцидента, покритието на щетата не може да се използва.
Препоръчително е да извършите операцията по свързване след активиране на DJI Care Refresh.

Нашата техническа поддръжка ще се свърже с вас в рамките на около 1-2 работни дни след създаването на вашия случай.

Метод 2: Свързване с поддръжката на DJI за създаване на случай
Свържете се с поддръжката на DJI на тази страница и получете техническа помощ чрез чат или имейл, за да създадете незабавен случай.
По-ефективно е предварително да подготвите следната информация:
– Сериен номер на продукта:  
– Акаунт в приложението:
– Дата и час на инцидента:
– Място на прелитане:
– Описание на инцидента:  

Бележки:
Преди да бъде докладван и решен случай на излитане, не трябва да изтривате приложението или да почиствате данните от него. В противен случай обработката и решението на случая може да бъдат засегнати поради загуба на данни.
След като бъде създаден случаят, нашата техническа поддръжка ще проследи случая, докато случаят приключи.

Въпреки че отлитането все още се случва и не е приятно изживяване за пилотите, за щастие има няколко различни начина, по които можете да предотвратите отлитането и да върнете своя дрон.

Искрено се надяваме никога да не ви се налага да преминавате през подобно преживяване.

За всички случай ние от DRONES.BG сме на среща и не се колебайте да ни потърсите при нужда!!!